Elastiskt knäskydd Genulastic
elastiskt knäskydd
elastiskt knäskydd elastiskt knäskydd knaskydd_for_knaskal
360 gif 360 logo

Elastiskt knäskydd för stöd och kompression

  •  499 kr 

Knäskydd Genulastic Sport är ett elastiskt knäskydd tillverkat av ett ventilerande elastiskt material för stöd vid idrott och motion Läs mer

  • Elastiskt knäskydd för stöd och kompression
  • Knäskålsstabiliserande silikonpelott
  • Flexibla fjäderskenor för extra stöd och kontroll
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Elastiskt Knäskydd | Genulastic Sport

Genulastic Sport är ett rundstickat elastiskt knäskydd konstruerat för extra stöd av knäleden. Knäskyddet är tillverkat av textil som ger lätt ökat stöd och lokal kompression vid aktivitet och rörelse. Textilen har en unik ventilerade effekt och upplevs extremt smidigt över knäleden vid användning.  Knäskyddets anatomiska passform säkerställer fixering av skyddet vid aktivitet så som löpning, bollsport och racketsport och har en materialtjocklek är 1 mm vilket gör produkten lämplig att användas även under byxor vid behov. 

Genulastic Sport har två stycken flexibla fjäderskenor tillverkade av flexibel metall som är placerade över knäledens in och utsida. Skenorna ger ett lätt extra stöd vid aktivitet utan att påverka knäledens rörelseförmåga. Skenorna formar sig effektiv efter knäledens kontur för en exakt passform och funktion och påverkar inte förmågan att böja knäleden. Skenan bidrar även till knäskyddets formstabilitet och motverkar effektivt att knäskyddet sjunker ihop under aktivitet. 

Knäskyddet Genulastic Sport har även en knäskålsstabiliserande kudde tillverkad av silikon placerad runt knäskålen för extra stöd av knäskålen vid aktivitet.
Silikonkudden stödjer knäskålen och frilägger knäskålen från tryck tack vare den cirkulära konstruktionen. 
Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt med en mild tvållösning. Låt knäskyddet lufttorka innan användning så påverkas inte knäskyddets elastiska egenskaper. 

Genulastic är ett smidigt knäskydd för stöd av knäleden vid idrott och motion och finns i totalt åtta storlekar för att passa barn som vuxna med ett minsta mått på runt låret på 35 cm och ett max mått på 59 cm vilket ger ett knäskydd som passar stora som små. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekLårmått ca 14 cm ovan knäledVadmått ca 12 nedanför knäled
Stl. 0 35 - 38 cm25 - 28 cm
Stl. 138 - 41 cm 28 - 31 cm
Stl. 241 - 44 cm 31 - 34 cm
Stl. 344 - 47 cm 34 - 37 cm
Stl. 447 - 50 cm 37 - 40 cm
Stl. 550 - 53 cm 40 - 43 cm
Stl. 653 - 56 cm 43 - 46 cm
Stl. 756 - 59 cm 46 - 49 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har tidigare använt era knäskydd med värme men vill ha ett luftigare knäskydd med samma stöd. Är elastiska Genulastic skyddet ett alternativ för mig?
Svar. Ja, Genulastic är speciellt utvecklat för idrottslig aktivitet. Det speciella kompressionmaterialet är luftigt och smidigt för bästa användar komfort

Fråga. Vad gör den runda silikonkudden runt knäskålen i knäskyddet?
Svar. Silikonkudden runt knäskålen bidrar till extra stöd och avlastning av knäskålen vid aktivitet. Den anatomiska formen ger ett smidigt effektivt stöd av knäskålen i alla situationer.

Fråga. Hur tvättar jag mitt knäskydd? 
Svar. Skyddet tvättas i 30° handtvätt med ett milt tvättmedel och skall lufttorka innan användning.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket