Mitella Omax | Rehaboteket
armslinga mitella
armslinga mitella mitella mitella

Omax Mitella för optimal avlastning av arm/axel

  •  389 kr 

Mitella Omax är en speciellt utvecklad för optimalt stöd och avlastning efter skada i axelleden, armen eller armbågen. 

Läs mer

  • Extra stabil mitella
  • Tillverkad för optimal komfort och ventilation
  • Fullt justerbar för individuell anpassning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Mitella Omax

Mitella Omax är en extra stabil mitella tillverkad av en mjukt och luftig 3-D texil för bästa möjliga komfort vid anvädning.
3-D tex kombinerar mjuk tryckavlastning för hand, handled och underarm i kombination med optimal ventilation i samma material och skapar en mjuk och komfortabel mitella för långvarig anvädning vid behov av avlastning av axel och arm. Mitellan har ett extra mjukt och komfortabelt avlastande band runt nacken som tar upp stor del av vikten av armen utan att skapa skav och obehag i nacken. Bandet är ytterligare försett med en justerbar tryckavlastande platta för att på bästa sätt skapa bästa möjlig komfort i kontakten med nacken. Nackbandet kan anpassar helt individuellt med hjälp av ett integrerat kardborreband som tillåter full justering för att placera armen i en korrekt position. 
I armfickan finns ett insytt tumband, tumbandet är till för att stödja hand och handled vid anvädning och säkertäller rätt position av handleden. Tumbandet motverkar effektivt långvarig snedbelastning av handleden vid anvädning. Tummen appliceras på enklaste sätt i tumbanden vilket säkerställer normalposition av handleden vid anvädning av mitellan. 

Mitellan finns i tre olika storlekar och storleken skiljer i form av längden på mitellans armdel. I valet av storlek måttas underarmens totala längd från armbågens spets till knogen på lillfingret. Om man ligger precis mellan två storlekar väljer man den större storleken för att säkertälla stabiliteten över hela underarmen i mitellans armficka så att den inte är för kort. 

Mitella tvättas på enklaste sätt i 40° handtvätt och skall lufttorka innan anvädning. Produkten är tillverkad av 40% bomull, 35% polyester samt 25% elastane. 

 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur justerar man vinkeln på armbågen för att kunna anpassa positionen av armen? 
Svar. Axelbandet kan enkelt justeras med hjälp av kardborreband som på enklaste sätt kan justera längden på axelbandet. 

Fråga. Behöver jag använda tumbandet? 
Svar. Nej, tumbandet måste inte användas men det är en fördel vid långvarig anvädning då hand och handled hamnar automatiskt i en korrekt position. 

Fråga. Hur hittar jag rätt storlek?
Svar. Storleken är helt beroende på underarmens längd och 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

1

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Längd från armbågen till lillfinger knogen
Small 28 - 33 cm
Medium 33 - 40 cm
Large40 - 51 cm

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem