Hålfotsinlägg XXL | Rehaboteket

Hålfotsinlägg XXL | Stabilitet och dämpning

  •  899 kr 

Hålfotsinlägg XXL är ett handgjort hålfotsinlägg för stora fötter upp till storlek 50.

Läs mer

  • Hålfotsinlägg i större storlekar
  • Kombinerar stöd och dämpning för hela foten
  • Viktanpassade material för yngre belastning
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Hålfotsinlägg XXL

Hålfotsinlägg XXL är en funktionell inläggssula för större storlekar upp till skostorlek 50. Hålfotsinlägget har en balanserande funktion och stödjer individuellt häl, mellanfot och framfot i samma inläggssula för att avlasta belastningsrelaterade problem i häl, mellanfot och framfot. 
Hälpartiet är anatomisk format för att på bästa sätt stödja hälkudden under hälbenet genom ett skålformat hälpartiet och bidrar till en naturlig centrering av hälen i belastade lägen. 
Mellanfoten är uppbyggd för att naturligt stödja hålfoten på bästa sätt, hålfotsstödet motverkar att mellanfotsvalvet sjunker ned i belastade lägen och ger en naturlig stabilisering av fotens största valvbåge. 
Framfotsvalvet stödjs effektivt upp av en inmonterad främre pelott. Plelotter har för funktion att lyfta upp främre valvbågen och därmed avlasta främre trampdynan och framfoten. Nedsjunkna främre fotvalv är en vanlig orsak till smärta, trötthet och belastningsproblem i framfoten, något som den främre pelotten effektivt motverkar. 

Hålfotsinlägg XXL är ett handgjort inlägg tillverkad av viktanpassad EVA, samma material som finns i mellansulan på ett par bättre sportskor. EVA är ett stötdämpande material som i hålfotsinlägget XX-Large har hårdhetsanpassats för att klara av tyngre vikter i linje med en större fot och en tyngre användare. Ovanskiktet är tillverkad av ett mjukare Poronmaterial som ytterligare förbättrar stötdämpningen i inlägget och ger en mjukare upplevelse vid belastning. 

Inlägget kan användas både för vardagligt användande som vid idrott och motion och inlägget ersätter den befintliga innersulan i skorna för att säkerställa så mycket plats som möjlig i framförallt skons främre tåbox. 
Hålfotsinlägget XXL finns i storlekarna 47, 48, 49 och 50.

 

Properties Insoles

Framfotsstöd

4

Hålfotsstöd

4

Stötdämpning

4

Stabilitet

5

Storlekstabell

Skostorlek
47
48
49
50

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har storlek 49,5 på mina skor, skall jag välja storlek 49 eller 50 på hålfotsinlägget? 
Svar. Du väljer med fördel den större storleken och klipper ned framkanten på inlägget med en vass sax för exakt passform.

Fråga. Jag har storlek 48 och väger 120 kg. Klarar hålfotsinläg XXL av min kroppsvikt? 
Svar. Ja, XXL är tillverkad av viktanpassad EVA, ett lite hårdare material som klarar av tyngre vikter med bibehåller stöd för foten 

Fråga. Är detta en stötdämpande sula?
Svar. Ja XXL ger en mycket effektiv stötdämpning tack vare kombinationen av materialen EVA (stöd och dämpning) och Poron (mjukt och dämpnade) vilket är samma material som de flesta dyrare sportskor tillvkeras av. 
 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket