Stödstrumpor - Blåvit mönster | Rehaboteket

Öko-TEX godkända stödstrumpor Klass 1, bra för miljön och bra för dig

  •  139 kr 

Blåvit mönstrade stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion Läs mer

  • Öko-TEX godkända
  • Förhindrar åderbråck
  • Förebygger svullnad i ankel och underben
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Stödstrumpor - Blåvit mönster

Stödstrumpor med kompressionsklass I för problem med svullnad, trötthet i ankeln och underbenet. Stödstrumporna är tillverkade med graderad kompression för att effektivt motverka svullnad i fot och underben. En stödstrumpa med graderad kompression innebär att stödstrumporna har olika tryck beroende på var på foten/benet behovet är som störst. Runt ankeln är kompressionen alltid högst för att på så sätt effektivare bidrar till rätt mängd stöd för att stödja återflödet i fot och underben. Stödstrumpor av kompressionsklass 1 har ett varierat tryck mellan 15 - 21 mmHg vilket effektivt bidrar till att det venösa återflödet från fot och underben förbättras. Vid problem med återflödet svullnar ofta fotled och underben vilket stödstrumpor effektivt motverkar. Stödstrumpornas tryck upplevs ofta som väldigt komfortabelt och är den direkta anledningen till att stödstrumpor minskar svullnaden så effektivt. 

Stödstrumporna är Öko-Tex godkända enligt Öko-Tex standard 100 vilket innebär att samtliga material i stödstrumporna är fria från farliga substanser som kan påverka användaren. 

För att stödstrumpor skall ge full effekt behöver de vara minst knälånga. Den knälånga stödstrumpan stödjer hela foten och underbenen för ge bästa möjliga förutsättning för att motverka svullnad.
Stödstrumpor är även en bevisat och väl beprövad metod för att effektivt motverka uppkomst av åderbråck och andra cirkulationsrelaterade problem i fot och underben. Använd stödstrumporna dagligen för bästa resultat. Stödstrumporna är tillverkade av 54% bambu viscose, 40% polyamid, 6% elastan för bästa komfort och funktion. 

Stödstrumpor behöver inte vara enfärgade! Våra moderiktiga stödstrumpor finns i flera olika färger och mönster och ger dig det extra stödet som du behöver vid problem med svullnad i fot och ben, trötthet i ben/fot eller vid problem med åderbråck i underbenen. 

Storlekstabell

Skostorlek 1. Omkretsmått runt ankel 2. Omkretsmått runt Vad
34 - 3617 - 22 cm26 - 38 cm
37 - 3919 - 24 cm 28 - 40 cm
40 - 4221 - 26 cm 30 - 42 cm
43 - 4523 - 28 cm 32 - 44 cm
46 - 4825 - 30 cm 34 - 46 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Säljer ni stödstrumporna per par eller per styck?
Svar. Alla våra stödstrumpor säljs per par. Stödstrumporna är inte höger eller vänster vilket underlättar användningen av stödstrumporna. 

Fråga. Varför knästrumpor? Jag tycker att knästrumpor verkar vara onödigt långa? 
Svar. En stödstrumpa stödjer hela foten, ankeln och underbenet för att på bästa sätt bidra till ökat återflöde. Av den anledningen behöver stödstrumpan vara av modellen knästrumpor så att stödet blir så effektivt som möjligt. 

Fråga. Hur tvättar jag mina stödstrumpor? 
Svar. Stödstrumpor kan tvättas i 40° maskintvätt, låt stödstrumporna hängtorka. 

Fråga. Vad betyder graderad kompression? 
Svar. Graderad kompression innebär att stödstrumpan är tillverkad för optimalt stöd för en fot eller ett ben som svullnar. Graderade kompression innebär att stödstrumpan ger mera stöd över olika delar av foten och underbenet för att på bästa sätt ge stöd för ett optimalt återflöde. För en stödstrumpa så är kompressionsstrycket högst runt fotleden för att långsamt avta upp mot knäleden. När den stödstrumpa omnämns som kompressionsklass 1 (15-21mmHg) innebär det att stödstrumpan är tillverkad inom detta kompressionsmönstret och det högsta trycket 21 mmHg är i materialet runt fotleden. 

Fråga. Jag upplever trötthet, ömhet och svullnad i mina fötter och ben efter en dags arbete. Kan en stödstrumpa hjälpa till med mina problem? 
Svar. Ja, en stödstrumpa kommer att hjälpa till med att förbättra cirkulationen i foten och i underbenet vilket ofta är en orsak till de upplevda problemen i fot och underben. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket