Patella Stabiliserande Knäskydd | Rehaboteket

Patella Stabiliserande Knäskydd

Våra olika knäskydd för instabila luxerande knäskålar ( patella)  täcker alla behov av effektiv stabilisering av knäskålen. Med Sveriges bredaste sortiment av knäskydd för stabilitet av en knäskål ur led hittar du alltid ett knäskydd för effektiv behandling och stabilitet av patellaluxation hos oss.

knaskydd_for_luxation
Knäskydd för justerbar stabilisering av knäskålen vid knäskålsluxation, patella luxation. Knäskyddet kan anpassas individuellt för bästa stöd
589 kr
Kneskålstabiliserende knestøtte - Patella Stabilizer
Knäskydd ger optimal stabilitet vid patella luxation, urledvridning av knäskålen. Knäskyddets unika knäskålspelott tillåter optimal anpassning
699 kr
Knästöd med silikon
CoTex Patella är ett anatomisk knästöd speciellt utvecklad för att effektivt stabilisera knäleden och knäskålen vid problem med knäled och knäskål.
799 kr
CoTEX STAB kombinerar optimal stabilitet av knäleden med extra effektiv stabilisering av en instabil knäskål vid problem med urledvridning av knäskålen sk luxation
1 099 kr
knaskydd

Knäskydd Pushcare basic ger extra stöd och avlastning av knäleden, knäskyddets unika konstruktion möjliggör optimal anpassning och enkel applicering 

949 kr
knaskydd_knaskål

Knäskydd Patella Track är ett extra stabilt knäskydd för ökat stöd och kontroll av knäskålen över hela knäskålens rörelseomfång. 

1 699 kr
knaskydd_artros

Knäskydd för lätt avlastning och stöd runt en smärtande knäled tillverkat av ventilerande AirX material för överlägsen komfort och funktion. 

839 kr

Tillbehör till Knäskydd ICE  Kylsystem ICE, effektiv kylbehandling av knäskålsrelaterade problem

139 kr

En knäskål ur led/patella luxation är ett relativt vanligt problem som antingen innebär total luxation eller delvis luxation (sub-luxation) av knäskålen. Vid kraftigare luxationer skadas ofta knäskålens stabiliserande struktur med ofta knäskålsinstabilitet efter rehabilitering av skadan. En knäskål går oftast ur led utåt från kroppen men det förekommer även problem med att knäskålen luxerar inåt. 

Ett knäskålsstabiliserande knäskydd är speciellt konstruerat för att effektivt stabilisera knäskålen och har för funktion att motverka sub-luxation eller luxation av patella. Knäskålsstabiliserande knäskydd har en knäskålspelott placerad på utsidan av knäleden för att konstant bidra till ökad stabiliteten och kontroll.  Alla knäskålspelotter är anpassningsbara för optimal individuell anpassning av graden av stöd och kontroll. 
Anpassningen av pelottens knäskålsstabiliserande egenskaper genomförs enkelt och smidigt med hjälp av olika kardborrinfästningar direkt i anslutning med knäskålen och pelotten. 
Våra olika knäskålsstabiliserande knäskydd täcker alla behov för effektiv stabilitet av knäskålen oavsett aktivitet och  situation

  • Knäskydd Genum STAB – enkelt och smidigt knäskydd med enorm potential med enorm flexibilitet
  • Knäskydd Patella Stabilizer - knäskålsstabiliserande och ledstabiliserande knäskydd med extra stabilitet och kontroll av knäleden. 
  • Knäskydd CoTEX Patella STAB är ett knäskydd med extra hög kompressions runt leden. Knäskyddet har en anatomisk knäskålspelott för extra stabilitet och kontroll av knäskålen vid problem med återkommande urledvridningar.  
  • Knäskydd Patella Track - ett unikt knäskydd som följer hela knäskålens rörelseomfång i fullt böj och sträckt läge

Alla våra knäskydd för knäskålsinstabilitet är CE märkta enligt MDD klass II a för att säkerställa funktion och kvalitet. 
Behöver du hjälp att hitta rätt knäskydd för din instabila knäskål? Ring vår produktrådgivning på telefon 08-244734