Patella Stabiliserande Knäskydd | Rehaboteket

Patella Stabiliserande Knäskydd

Våra olika knäskydd för instabila luxerande knäskålar (patella)  täcker alla behov av effektiv stabilisering av knäskålen både vardagligt på arbetsplatsen eller idrottsligt vid idrott och motion. Med Sveriges bredaste sortiment av knäskydd för extra stabilitet av en knäskål ur led hittar du alltid ett knäskydd för effektiv behandling av patellaluxation hos oss. Vill du har hjälp med att hitta rätt produkt för dig och dina problem? Ring vår kundservice på 08-244734 vardagar mellan 9-16 så hjälper vi gärna till. 

knaskalsstabiliserande_knaskydd

Knäskydd Object är ett extremt smidigt knäskålsstabiliserande knäskydd med extra pelott för specifik stabilisering av knäskålen vid rörelse och belastning. 

 529 kr 
knäskydd knaskål
Knäskydd ger optimal stabilitet vid patella luxation, urledvridning av knäskålen. Knäskyddets unika knäskålspelott tillåter optimal anpassning
 699 kr 
knäskydd knäskål

Knäskydd PatellaDyn är ett extra stabilt knäled och knäskålsstabiliserande knäskydd med lateral pelott för extra kontroll. 

 2 199 kr 
Knäskydd Genum STAB
Knäskydd för justerbar stabilisering av knäskålen vid knäskålsluxation, patella luxation. Knäskyddet kan anpassas individuellt för bästa stöd
 599 kr 
knäskydd artros

Knäskydd för lätt avlastning och stöd runt en smärtande knäled tillverkat av ventilerande AirX material för överlägsen komfort och funktion. 

 839 kr 
Knastod for ont i knat
CoTex Patella är ett anatomisk knästöd speciellt utvecklad för att effektivt stabilisera knäleden och knäskålen vid problem med knäled och knäskål.
 799 kr 
knaskydd

Knäskydd Pushcare basic ger extra stöd och avlastning av knäleden, knäskyddets unika konstruktion möjliggör optimal anpassning och enkel applicering 

 999 kr 
Knäskydd Patella Track

Knäskydd Patella Track är ett extra stabilt knäskydd för ökat stöd och kontroll av knäskålen över hela knäskålens rörelseomfång. 

 1 299 kr  1699
Knäskydd GenuPlus

Knäskydd GenuPlus är speciellt utvecklat för att avlasta vid patellära problem med smärta på, bakom eller under knäskålen. 

 1 899 kr 
Knäskydd med skenor
EMO X knäskydd är ett fullt anpassningsbart stabiliserande knäskydd vid knäledsinstabilitet, meniskskador eller generell knäskålsstabilisering
 1 199 kr 
knäskydd dynamics

Ett avancerat knäskydd för hög grad av stabilitet i kombination med förbättrad kontroll vid knäproblem så som artros, meniskskador och överbelastningsskador. 

 899 kr  1099
knäskydd_knästod

Knäskydd Dynamics Ultra är ett extremt tunt kompressionsgivande knäskydd för extra stöd utan rörelsepåverkan i knäleden oavsett belastningsprofil

 599 kr  849
knäskydd vid schlatter
Genum Patella är ett enkelt och smidigt knäskydd speciellt utvecklat för idrottande barn mellan 8 - 15 år vid problem med schlatter.
 399 kr 
elastiskt knäskydd
Knäskydd Genulastic Sport är ett elastiskt knäskydd tillverkat av ett ventilerande elastiskt material för stöd och ventilation vid idrott och motion
 399 kr  499

Mer om knäskålsstabiliserande knäskydd

En knäskål ur led / patella luxation är ett relativt vanligt problem som antingen innebär total luxation eller delvis luxation (sub-luxation) av knäskålen. Vid kraftigare luxationer skadas ofta knäskålens stabiliserande struktur med ofta knäskålsinstabilitet efter rehabilitering av skadan. En knäskål går oftast ur led utåt från kroppen men det förekommer även problem med att knäskålen luxerar inåt. 

Ett knäskålsstabiliserande knäskydd är speciellt konstruerat för att effektivt stabilisera knäskålen i knäskålens hela rörelseomfång i böj och sträckt läge. Alla knäskydd för extra stabilitet och kontroll av en instabil knäskål är alltid utrustade med unika knäskålspelotter. En pelott är en förstärkt stabiliserande kudde som har för funktion att motverka att knäskålen glider utanför ett normalt rörelseomfång. Det konstanta stödet på utsidan av knäskålen motverka ytterligare urledvridningen av knäskålen i belastade lägen. Alla knäskålspelotter behöver vara anpassningsbara för möjliggöra en optimal individuell anpassning av graden av stöd och kontroll. I regel så ökar behovet av stöd i linje med fysisk aktivitet vilket ställer höga krav på produktens förmåga att kunna anpassas beoende på situation. 
Anpassningen av pelottens knäskålsstabiliserande egenskaper genomförs enkelt och smidigt med hjälp av olika bandsystem som sitter infästa på pelotten eller direkt över pelotten i anslutning till knäskålen.

Olika typer av knäskydd 

Våra olika modeller av knäskålsstabiliserande knäskydd täcker alla behov för effektiv stabilitet av knäskålen oavsett aktivitet och  situation.
Object - ett smidigt knäskydd för lättare urledvridningar så kallade subluxationer. Object är ett optimal knäskydd för växande barn med behov av ökad stabilitet av knäskålen på grund av en flat knäskål. 
Knäskydd Genum STAB – enkelt och smidigt knäskydd med enorm potential med enorm flexibilitet
Knäskydd Patella Stabilizer - knäskålsstabiliserande och ledstabiliserande knäskydd med extra stabilitet och kontroll av knäleden. 
Knäskydd CoTEX Patella STAB är ett knäskydd med extra hög kompressions runt leden. Knäskyddet har en anatomisk knäskålspelott för extra stabilitet och kontroll av knäskålen vid problem med återkommande urledvridningar.  
Knäskydd Patella Track - ett unikt knäskydd som följer hela knäskålens rörelseomfång i fullt böj och sträckt läge

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av knäskålsstabiliserande knäskydd och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra produkter  lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Produkterna är alltid CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja produkt för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta den mest lämpade produkten för dig i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.