Hälsporre - Plantar Fasciit - Effektiv avlastning | Rehaboteket

Hälsporre (Plantar fasciit)

Hälsporre och plantar fasciit är två av de vanligaste orsakerna till smärtande hälar. Med det bredaste sortimentet av produkter för hälsporre finner du alltid flera alternativa lösningar för minskad smärta och problem. Samtliga produkter fungerar direkt avlastande och går att använda för alla situationer idrott, motion, på arbetet eller fritiden.

hälkopp
Stötdämpande och stabiliserande hälkopp vid problem med hälsmärta, severs skada, hälsporre, plantar fasciit och uttrampad hälkudde
 249 kr 
Strumpa mot hälsporre
Kompressionsstrumpa för onda fötter. Åtta olika kompressionszoner för extra effektiv riktad kompression vid problem.
 299 kr 
strumpa_halsporre_nattstrumpa
Sträckstrumpa PF8-nite säkerställer långsam töjning av foten vid problem med plantar fasciit
 499 kr 
halfotsinlagg_halsporre
Hålfotsinlägg hälsporre är ett helt unikt skoinlägg för hälsporre och plantar fasciit i samma hålfotsinlägg. Hålfotsinlägget har mjuka zoner som säkerställer avlastning

 799 kr 
Populär
strumpa mot halsporre
PF8 Active strumpa mot hälsporre med kompression som lämpar sig vid optimalt vid promenad, idrott och motion
 399 kr 
Stötdämpande hälskydd
Hälskydd för stötdämpning av hälen. Hälskyddet fungerar lika bra till vardags som vid träning barfota ex gymnastik och dans.
 369 kr 
Hälsporrekil
Hälsporrekilen avlastar smärtområdet under hälbenet vid hälsporre. Det unika materialet bidrar till extra stötdämpning vid belastning.
 199 kr 
Storsäljare
hälkopp tulis
Effektiv hälkopp för extra stötdämpning och stöd vid smärtande hälar. Hälkoppen HD finns även i en unik storlek för barn
 199 kr 
halskydd
Hälskydd Universal med inbyggd hälkopp ger stötdämpning och förenklad applicering i samma hälskydd
 399 kr 
nattskena plantar fasciit
Nattskena för plantar fasciit och hälsporre. Nattskenan ger en långsam töjning av senspegeln under foten.
 999 kr 
kylsystem_fotled

NovaCool är ett innovativt kylsystem för kyla och lokal kompression av foten, fotleden och anklar. 

 899 kr 
Populär
sandal hälsporre
PF8 Sandal vid hälsmärta med en mjuk avlastningszon under hälbenet för lindring av problem i hälen.
 749 kr 
inläggssula orthosole

Komplett anpassningsbart inläggssystem för extra stöd, stabilitet och stötdämpning av hela foten. Orthosole kan anpassas individuellt på enklaste sätt

 529 kr 

Hälsporre och plantar fasciit omnämns ofta som ett och samma problem men är egentligen två olika problem. Hälsporren är en benutväxt från hälbenet som smärtar lokalt mitt under hälen vid belastning medans plantar fasciit är en lokal inflammation i fotens senspegel med en distinkt smärtpunkt på hälens insida med smärta i framkanten på hälen i övergången till hålfoten.

Det finns flera olika produkter för att avhjälpa problem och behandla problemen, många produkter är utvecklade för att kombinations avlasta både hälsporre och plantar fasciit i samma lösning men i vissa fall är produkterna specifika för respektive problem.
Produkter för hälsporre har oftast en avlastande funktion för att minska den direkta smärtpunkten under hälbenet. Avlastningen uppnås effektivt av mjuka stötdämpande material som ökar belastningen runt hälens ytterkanter samtidigt som den centrala delen av hälen inte belastas lika hårt. Det finns flera olika avlastande produkter både i form av hälkilar samt även hela hålfotsinlägg som effektivt minskar smärtan vid belastning.
I vissa fall förstärks smärtan i samband med hälsporre av att hälens hälkudde är påverkad och uttrampad. Om hälkudden är uttrampad minskar mängden stötdämpare under hälen vilket medför att belastningen blir ännu högre över den smärtande sporren. En korrekt tillverkad hälkopp ger en kombinations funktion i att både förbättra stötdämpningen under hälbenet samtidigt som hälkoppens funktion bidrar till ökat stöd runt hälkudden med en direkt effekt att samla in hälkudden in under hälbenet igen. Hälkoppar kan användas i alla skor och fungerar även som avlastning utan skor inomhus om hälkoppen placera in under strumpan direkt mot foten. Vid behov av total avlastning av hälsporren finns det unika sandaler som avlastar hälsporren utan behov av andra produkter. PF8 Sandalen är en produkt som ger effektiv avlastning av hälsporren i en färdig sandal utan behov av andra inlägg inomhus och även sommartid.

Produkter för plantar fasciit har för huvudfunktion att avlasta den inflammerade senspegeln under foten för att ge informationen en möjlighet att läka ut. Produkter så kilar och hälkoppar verkar genom att dels höja upp hälen i skorna vilket naturligt minskar den direkta belastningen över hälen i kombination med att de avlastande produkten är mjuka för att optimera stötdämpningen och därmed minska stöten i det smärtande området.
Avlastningen sker vanligtvis direkt över smärtpunkten på hälens insida i kombination med en total avlastning av den inflammerade senan i hålfoten.
Genom olika hålfotsinlägg för plantar fasciit får man ofta en väldigt bra effekt genom att ta upp merparten av stödet i hålfoten utan att riskera att öka trycket över inflammationen. Avlastningen sker endast i ortopediska inlägg speciellt utvecklade för hälsporre / plantar fasciit. Det finns en hel del olika kompressionsprodukter PF8 som är utvecklade för att förbättra avlastningen av senspegeln under foten i belastade lägen. PF8 har en utvecklad PF zon som ökar kompressionen lokalt över senspegeln och medför avlastning i belastade lägen.
I många fall orsakar plantar fasciit morgonsmärta och igångsättningsproblem i samband med de första stegen på morgonen. En natt strumpa eller nattskena hjälper till att hålla senspegeln i ett sträckt läge nattetid vilket effektivt stimulerar läkning över senspegeln i samma position som vid ett normalt belastat läge. Nattprodukterna ger även så kallad långsam töjning vilket över tid ofta bidrar till en permanent förbättring av problemet.

Med Sveriges bredaste sortiment av produkter för hälsporre och plantar fasciit hittar du alltid flera olika alternativa produkter hos oss på Rehaboteket. Många är helt exklusiva för oss och finns inte i någon butik eller handel.
Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du på enklaste sätt kan beställa hem produkten för att i lugn och ro utvärdera produkt och funktion i förhållande till dina problem.
Vill du har vår hjälp med att hitta rätt produkt för dig så finns vi alltid tillgängliga helgfria vardagar mellan 9–16 per telefon 08-244734.