Stabiliserande fotledsskydd Malleum CoTex med silikoninlägg | Rehaboteket
Fotledsstöd
Fotledsstöd fotledsskydd_svullnad fotledsstod_elastiskt
360 gif 360 logo

Fotledsskydd med kompression för minskad svullnad

  •  499 kr 

Fotledsskydd som motverkar svullnad av en instabil fotled.Två silikoninlägg ger extra reduktion av svullnaden runt fotknölarna. Läs mer

  • Lokal kompression för minskad svullnad
  • Silikoninlägg runt fotknölarna
  • Låg profil, passar alla skor
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Fotledsskydd Malleum CoTex

Malleum CoTEX är ett kompressionsgivande fotledsskydd för kompression och stöd runt en smärtande, svullen eller instabil fotled. 
Fotledsskyddet är tillverkat av CoTEX, en unik kompressionstextil med extra kompressionsgivande egenskaper för extra stöd runt fotleden vid smärta och problem.
CoTEX materialet är speciellt utvecklat för skapa hög riktad kompression över fotleden för att på bästa sätt ge stöd runt fotleden i kombination med hög grad av kompression.

Runt fotknölarna sitter det två insydda anatomiska silikonpelotter över inre och yttre fotknölarna. Silikonpelotternas konstruktion i form av en J- form och materialet silikon har för funktion att ytterligare öka kompression runt fotknölarna på en skadad instabil fotled utan att skapa tryck eller obehag på andra ställen. Silikonet är extra mjukt och formbart vilket i kombination med Cotex materialet skapar en extra effektiv funktion för att minska svullnad runt fotleden. Placeringen av pelotterna är bakom och nedanför fotknölarna vilket ofta är ett utsatt område för långvarig svullnad efter en fotledsskada. 

Den unika konstruktionen av kompressionstextil i kombination med silikoninlägg minskar effektivt svullnaden runt hela fotleden. Svullnad som ofta är en vanlig orsak till nedsatt ledrörlighet och stelhet i fotleden bidrar ofta till minskad aktivitet vilket produkten effektivt motverkar.
CoTEX materialet har en unik egenskap med olika kompressionszoner för att på bästa sätt ge den kompressionen som behövs. Kompressionen mitt över fotleden är högre än i andra delar av fotledsskyddet och ger en kombinerad funktion av både bättre stabilisering och ökad grad av kompression lokalt över fotleden. I den högre kompression zonen sitter även de insydda silikonpelotterna vilket medför att pelotternas kompression förstärks ytterligare av materialets egenskaper.

Genom att även använda produkten under aktivitet och motion minskar risken för att leden svullnar, använd gärna produkten en stund efter aktiviteten om du normalt utvecklar svullnad efter ökad rörelse.  CoTex materialets låga profil med en tjocklek på endast 1 mm gör att produkten inte tar mer plats i skon än en normal strumpa. Produkten kan användas både på höger och vänster fot utan begränsningar.

Tvätta produkten i 30° handtvätt och låt den lufttorka innan användning.

 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt fotknölarna cm
X-Small17 - 19 cm
Small19 - 21 cm
Medium21 - 23 cm
Large23 - 25 cm
X-Large25 - 27 cm
XX-Large27 - 29 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har stukat fotleden för en tid sedan och upplever instabilitet i fotleden vardagligt och vid promenader. Min fotled svullnar även fotfarande. Är detta en produkt för mig? 
Svar. Ja, fotledsstödet Malleum CoTex  minskar ofta svullnaden i fotleden direkt vid användning. Ofta uppstår svullnanden efter en fotledsskada runt och bakom fotknölarna. Produkten är tillverkad av ett högkompressionsmaterial som motverkar svullnaden generellt och har unika silikonpelotter placerade bakom och under fotknölen för att minska svullnaden specifikt. 

Fråga. Jag behöver ett väldigt smidigt fotledsstöd som jag får plats med i mina skor. 
Svar. Malleum CoTex tar inte mera plats i skon är en normal strumpa och fungerar ofta i de flesta skorna. 

Fråga. Har precis stukat foten och funderar på att köpa ett fotledsstöd. Jag är fortfarande svullen i fotleden, skall jag mäta på den skadade foten eller den som är "frisk"?
Svar. Mät den friska foten så undviker du att mäta in svullnaden i storleken

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket