Stabiliserande fotledsskydd Malleum CoTex med silikoninlägg | Rehaboteket
Fotledsstöd
360 gif 360 logo

Fotledsskydd med unik kompression för effektivt minska svullnad i en vrickad fot

  • 459 kr

Fotledsskydd som effektivt motverkar svullnad av en instabil fotled.Två silikoninlägg ger extra reduktion av svullnaden runt fotknölarna. Läs mer

  • Optimal kompression för minskad svullnad
  • Silikoninlägg runt fotknölarna för extra effekt
  • Extremt låg profil, passar alla skor
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Stabiliserande fotledsskydd Malleum CoTex med silikoninlägg

Fotledsstödet Malleum CoTex är ett anatomiskt designat kompressiongivande fotledsskydd. Malleum Co-Tex med silikonpelotter ger optimal kompression av en skadad instabil fotled.
Den unika konstruktionen minskar effektivt svullnaden runt fotleden efter fotledsskada. Svullnad är en vanlig orsak till nedsatt ledrörlighet och bidrar ofta till minskad aktivtet. 
De två insydda silikonpelotterna i fotledsortosen bidrar effektivt till ytterligare minskad svullnad i fotleden.
Malleum Co-Tex är tillverkad i ett speciellt material som ger hög kompression och stöd för fotleden. CoTex är ett innovativt smidigt laterfritt textilmaterial  med olika kompressionszoner som vävs i ett stycke.

Kompressionen mitt över fotleden är högre än i andra delar av ortosen för för att ge bättre stabilisering och kompression lokalt över fotleden.
Genom att även använda ortosen under aktivitet minskar risken för att leden svullnar. 
CoTex materialets låga profil gör att produkten inte tar mer plats i skon än en normal strumpa. 
Produkten kan användas både på höger och vänster fot.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har stukat fotleden för en tid sedan och upplever instabilitet i fotleden vardagligt och vid promenader. Min fotled svullnar även fotfarande. Är detta en produkt för mig? 
Svar. Ja, fotledsstödet Malleum CoTex  minskar ofta svullnaden i fotleden direkt vid användning. Ofta uppstår svullnanden efter en fotledsskada runt och bakom fotknölarna. Produkten är tillverkad av ett högkompressionsmaterial som motverkar svullnaden generellt och har unika silikonpelotter placerade bakom och under fotknölen för att minska svullanden specifikt. 

Fråga. Jag behöver ett väldigt smidigt fotledsstöd som jag får plats med i mina skor. 
Svar. Malleum CoTex tar inte mera plats i skon är en normal strumpa och fungerar ofta i de flesta skorna. 

Fråga. Har precis stukat foten och funderar på att köpa ett fotledsstöd. Jag är fortfarande svullen i fotleden, skall jag mäta på den skadade foten eller den som är "frisk"?
Svar. Mät den friska foten så undviker du att mäta in svullnaden i storleken

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

5

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt fotknölarna cm
X-Small17 - 19 cm
Small19 - 21 cm
Medium21 - 23 cm
Large23 - 25 cm
X-Large25 - 27 cm
XX-Large27 - 29 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem