Fotvalvsstöd | Rehaboteket
valvstod stod_for_halfot
Valvstöd - stabilitet för hålfoten
  • 179 kr

Valvstöd för extra stöd i hålfoten tillverkat av VEP ett väldigt stötdämpande material. Valvstödet kan flyttas mellan alla skor 

Läs mer

  • Extra stöd för hålfoten
  • Fungerar i alla skor
  • Tillverkad av VEP
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotvalvstöd

Stabiliserande valvstöd som ger effektiv stabilisering av hålfoten vid problem med nedsjunkna fotvalv Valvstödet kan appliceras direkt i skon och finns i tre olika storlekar beroende på fotstorlek och valvstorlek
Valvstödet går att flytta den mellan samtliga skor för bättre stöd och stötdämpning av fotvalvet och har en lätt häftande yta vilket hindrar valvstödet från att åka runt i skon.
Om valvstödet blir smutsig och mister sin klibbiga yta kan produkten tvättas med ljummet vatten och mild tvållösning, låt valvstödet lufttorka så återfår det sin klibbighet.

En normal dag belastas dina fötter med tusentals kilo. Under normala förutsättningar klarar fötterna av detta men vid en skada krävs åtgärder för att snabbt komma tillbaka till normal aktivitet och funktion. Rehabotekets fotprodukter är tillverkade för att stabilisera, avlasta eller biomekaniskt balansera foten. De olika produkterna är utvecklade för att ge en hög funktion genom dämpning och komfort och är tillverkade av VEP – Viscoelastisk polymer, ett gelé-liknade material med hög stöt- och tryckupptagning. Stötvågen från underlaget absorberas av materialet och kan då inte fortplanta sig upp genom foten. Detta leder till avsevärt lägre belastning på fot och underben. VEP är också tillräcklig formstabilt för att ge en effektiv stabilisering och avlastning av smärtande områden.


StorlekSkostorlek
Small35 - 39
Medium40 - 43
Large44 - 48
Måttinstruktioner

Fråga. Jag har problem med min hålfot och får ont när jag går i platta skor. Kan valvstödet vara något för mig?
Svar. Ja, valvstödet fungerar i alla skor och ger en ofta behaglig uppbyggnad och extra stöd i hålfoten. 

Fråga. Jag flyttar mitt valvstöd mellan olika skor men det ha slutat klibba och sitter inte fast lika bra som när det var nytt. Vad kan jag göra? 
Svar. Valvstödet är tillverkat av VEP ett naturligt klibbigt material som återfår sin klibbighet genom att du tvättar undersidan av produkten. Låt valvstödet lufttorka så återfår valvstödet sin naturliga klibbighet.