Pelott främre pelott för behandling av framfotsproblem
pelotter
pelotter pelott framre_pelott mortons_neurom

Pelott - främre pelott för avlastning av en smärtande framfot

  •  179 kr 

Pelott - främre pelott inlägg är en effektiv kudde som hjälper till att lyfta det främre fotvalvet vid belastningsrelaterad smärta i framfoten. 

Läs mer

  • Effektiv behandling av smärta i framfoten
  • Pelotten lyfter och avlastar främre trampdynan
  • Anatomisk T konstruktion för optimal funktion
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Pelott - främre pelott

Pelott - framfots pelott är ett speciellt konstruerat inlägg för att effektivt behandla smärta i framfoten. Ett pelottinlägg ger ett effektivt förfotsstöd och hjälper till att lyfta det främre fotvalvet som ofta är nedsjunket i samband med belastningssmärta i framfoten. 
Pelottens anatomiska T-konstruktion är speciellt utvecklad för att på bästa sätt lyfta hela det främre fotvalvet och ge optimal avlastning av främre trampdynan. Pelotten är högst mitt på foten för att på ett anatomiskt sätt återföra den främre valvbågen i ett normalt läge. Pelotten placeras bakom ledhuvudena på framfoten för bästa avlastande och lyftande effekt vid smärta och problem. 

Pelotten är tillverkad av formstabilt PU skum som i kombination med pelottens T-form ger en mjuk men väldigt effektiv lyftning av hela det främre fotvalvet vid användning vilket ofta ger en väldigt effektiv behandling av framfotsproblem. 
Pelotten klistras normalt på en tunn skinnsula vilket gör att pelotten kan användas i flera skor genom att flytta den tunna sulan. Vid användning av trånga skor, klackskor eller sandaler rekommenderas att pelotten klistras direkt i skon vilket gör att pelotten tar minimalt med plats i trånga skor. Pelott direkt klistrad i ett par sandaler fungerar optimal för behandling av en smärtande framfot vid arbete inomhus eller sommartid. Pelotten kan även appliceras direkt i vanliga skor utan en tunnare sula om man föredrar det.

Främre pelott inlägg är ett effektivt stöd för minskad smärta i framfoten och fungerar optimalt för behandling av mortons neurom, nedsjunkna främre fotvalv (pes transversus planus), hallux valgus samt generell belastningssmärta i framfoten. Bifogat i leveransen av pelotten medföljer appliceringsinstruktioner hur pelotten skall appliceras för bästa resultat. 
Pelottinlägg säljs alltid i par för höger och vänster framfot. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har sedan länge haft problem med så kallad tvärplattfot. Kan en pelott hjälpa mig? 
Svar. Ja, tvätplattfot är ett nedsjunket främre fotvalv 

Fråga. Kan man montera en pelott i sandaler för inomhusbruk? 
Svar. Ja, pelotten är självklistrande och kan enkelt monteras direkt i sandalen 

Fråga. Fungerar pelotterna för mortons neuron? 
Svar. Ja, pelotter är vanligtvis den enklaste och effektivaste lösningen för nervinklämning i framfoten. Pelottens lyftande funktion hjälper till att frilägga nerven från trycket som skapar obehag. 

Storlekstabell

Skostorlek
35 - 37
38 - 41
42 - 47

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem