loopband-header

5 tips för träning med träningsband

Träning med ett träningsband är ett bra sätt att komplettera annan träning eller träna specifika muskelgrupper. Här är fem tips för att få ut det mesta av din träning med ett träningsband:

Träningsband

1. Variera dina övningar

Träning med ett träningsband ger många möjligheter att träna olika muskelgrupper. Det är viktigt att variera övningarna för att få en fullständig träning och undvika träningsvärk på samma ställe. Här är några exempel på olika övningar som du kan göra med ett träningsband:

  • Bicepscurl: En övning för att träna biceps. Stå med fötterna isär och greppa bandet med handflatorna vända uppåt. Dra sedan bandet mot axlarna med armbågarna intill kroppen.

  • Tricepscurl: En övning för att träna triceps. Stå med fötterna isär och greppa bandet med handflatorna vända neråt. Dra sedan bandet mot ryggen med armbågarna intill kroppen.

  • Rowing: En övning för att träna ryggen. Stå med fötterna isär och greppa bandet med handflatorna vända neråt. Dra sedan bandet mot mage med armbågarna intill kroppen.

  • Squat: En övning för att träna benen. Stå med fötterna isär och greppa bandet med handflatorna vända neråt. Gör en squatsrörelse medan du drar bandet mot bröstet.

  • Lunges: En övning för att träna benen och rumpan. Stå med fötterna isär och greppa bandet med handflatorna vända neråt. Gör en lungesrörelse medan du drar bandet mot bröstet.

Loop Band 5 - pack

Träningsband QMED band är ett kit av elastiska motståndsband loop för en allsidig träning eller rehabilitering av stora som små muskelgrupper

399 kr

2. Använd rätt motstånd.

Börja med ett lätt motstånd och öka det gradvis för att bygga upp styrka och uthållighet. Det är också viktigt att använda rätt motstånd för att träna specifika muskelgrupper.

3. Fokusera på tekniken

Det är viktigt att använda rätt teknik för att undvika skador och få ut det mesta av träningen. Var särskilt uppmärksam på kroppshållningen och rörelsemönstret.

4. Variera antalet repetitioner och set.

För att få en fullständig träning kan det vara bra att variera antalet repetitioner och set. Du kan till exempel göra fler repetitioner med lätt motstånd och färre repetitioner med högt motstånd.

5. Involvera träningsbandet i din träningsrutin.

Använd träningsbandet som ett komplement till annan träning, såsom styrketräning, cardio eller yoga för att få en fullständig träning.

Träningsband Q45 Kit

Kit om 4 elastiska träningsband av gummi. Bandens totala motstånd klarar träning från 7 kg upp till 57 kg

839 kr