Manulite handledsskydd | Rehaboteket
handledsskydd
handledsskydd handledsskydd

Unikt handledsskydd med obegränsad anpassning för bästa stöd

  •  899 kr 

Manulite är ett extra stabilt, fullt anpassningsbart smidigt handledsskydd för stöd och avlastning av handleden. Tre skenor säkertäller optimal avlastning

Läs mer

  • Extrem smidighet | Låg profil
  • Tre formbara stabiliserande skenor
  • Extra effektiv avlastning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Manulite handledsskydd

Manulite är en helt ny typ av handledsskydd för behandling av en smärtande handled, instabilitet eller inflammatoriska problem i hand, handled eller armbågen. Manulite har tre stabiliserande skenor som tillsammans ger stabilitet av handleden i både böj och sträcklägen med samma konstruktion. En bredare stabilare anatomiskt formad skena tillverkad av stark aluminium sitter placerad i handflatan och ger optimalt med stöd för handleden. Över handryggen sitter två tunnare metallskenor som även de är anatomiskt formade för bästa komfort. De tre skenorna ligger placerade i öppna fickor och kan enkelt tas ur produkten vid tvätt och omformning av skenorna. Anpassningen av skenorna sker enkelt med handkraft
Skenornas placering över handflata och handrygg ger en extra stabil konstruktion som säkerställer optimalt stöd och avlastning av handleden vid belastning av hand och handled.

Handledsskyddet är tillverkat helt utan sömmar, alla material och komponenter är lasersvetsade vilket ger ett extra smidigt stöd med låg profil över handleden. Insidan av handledsskyddet är täckt med ett andningsaktivt och tryckavlastande foam material för en mjuk och sval upplevelse. Handledsskydd Manulite kan användas både på höger och vänster handledtack vare den unika konstruktionen.

Skyddet försluts med hjälp av tre kardborrband, det bredare bandet mitt över handleden bidrar till extra stabilitet av handleden och det två yttersta banden bidrar till ytterligare fixering och stöd.
Banden kan appliceras fritt över skyddet då hela utsidan på Manulite fungerar som mjuk kardborre.

Använd Manulite vid problem med,
- Generell smärta och problem i handleden
- Stukad handled
- Inflammatorisk smärta i handleden
- Post-operativ behandling efter av gipsning

Handledsskyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning.
Finns i tre storlekar Small / Medium / Large 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag söker ett stöd för min handled som även har stöd på handryggen så att jag inte kan böja handelden bakåt. Finns det sådana? 
Svar. Ja, absolut. Manulite är ett sådant handledsstöd och har formbara skenor som går att anpassas även på handryggen för bästa möjliga stöd och kontroll. 

Fråga. Jag behöver extra stöd både över handrygg och i handflatan. Vilken modell skall jag välja?
Svar. ManuLITE är ett handledsstöd med skenor placerade både i handflata och över handrygg för att ge optimalt med stöd i flera rörelseriktningar. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handleden
Small13-18 cm
Medium 18-23 cm
Large23-28 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem