Handledsskydd SELF | Rehaboteket
handledsskydd_self
handledsskydd_self

Extrem smidighet | Högre kompression

  •  295 kr 
  • 369 kr

Extremt smidigt handledsstöd med hög grad av kompression för en handleden och handen

Läs mer

  • Extrem smidighet | Endast 1 mm tjockt
  • Kompression och lätt stöd
  • Påverkar inte handens greppförmåga
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Handledsskydd SELF

Handledsskydd SELF är ett av smidigt handledsskydd speciellt utvecklat för ett lätt stöd utan rörelsepåverkan i hand och handled. Handledsskyddet har en anatomisk passform för funktion, komfort och smidighet och kombinerar stöd och kompression både över handleden och tumbasen i samma produkt. SELF serien kombinerar kompression runt handleden med optimal smidighet och är tillverkat med en rundstickad konstruktion på samma sätt som en kompressionsstrumpa.
Handledsskyddets smidiga konstruktion i kombination med en materialkomposition bestående av 70 % polyamid och 30% elastan säkerställer kompression över hela handleden trots dess extremt tunna, luftiga och smidiga konstruktion. Materialkompositionen med polyamid och elastan säkerställer även slitstyrka och ger bibehållen kompression över tid. Total materialtjocklek är endast 1 mm. Stödet kan användas både för vardagligt användande som så väl idrott och motion utan begränsningar. 

Handledsskyddet är en cirkulärt maskinstickad produkt och är helt fri från sömmar, kantband, kardborre och andra störande materialkomponenter vilket ger ytterligare smidighet vid användning. 
Då stödet och kompressionen kommer uteslutande från handledsstödets material påverkas inte handens greppförmåga vilket gör att stödet lämpar sig för användning med behov av ett normalt funktionellt grepp så som att greppa runt ett cykelstyre, en hantel på gymmet eller runt handtaget på ett tennisrack likväl för arbetsaktiva med behov av extra stöd för hand tumme.

Använd SELF handledsskydd vid,
- Behov av extra kompression runt handleden och tumbasen. 
- Lokal smärta och lokala inflammatoriska problem i och runt handleden och tummen
- Återkommande lokal svullnad och generell smärta hand / tumme
- Behov av extra stöd vid tyngre belastning i handleden

Self fungerar lika bra på höger som vänster handled. Skyddet skall handtvättas i 30° handtvätt med ett milt tvättmedel, skölj produkten efter tvätt och låt fotledsstödet lufttorka innan användning. Produkten får inte torktumlas. Handledsskyddet säljs per styck och finns i storlekarna XS – XL, måttet skall tas lokalt runt handleden. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Ger produkten stöd för både handled och tumme i samma handledsskydd? 
Svar. Ja, tack vare den unika konstuktionen stödjer handledsskyddet även tumbasen vid anvädning. 

Fråga. Kan jag spela tennis med ett SELF handledsskydd?
Svar. Ja, produkten kan utan begränsningar användas vid racketsporter och golf då SELF inte har någon hård skena placerad i handflatan

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

5

Avlastning

2

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handleden
X-Small14,5 - 15,5 cm
Small15,5 - 16,5 cm
Medium 16,5 - 17,5 cm
Large17,5 - 18,5 cm
X-Large18,5 - 20 cm

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem