Handledsskydd Dynamics Plus | Rehaboteket
handledsskydd_med_skena
handledsskydd_med_skena handledsskydd handledsskydd_med_plastskena handledsskena

Handledsskydd med skena Dynamics

  •  649 kr 

Dynamics handledsstöd avlastar effektivt en smärtande handled med en helt unik passform, anpassningsmöjlighet och smidighet för alla situationer

Läs mer

  • Överlägsen komfort och ventilation
  • Extra stabil förformad skena
  • Tryckavlastande pelott för optimal komfort
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Handledsskydd Dynamics Plus

Handledsskydd Dynamics Plus är ett förstklassigt handledsskydd för extra stöd och avlastning i kombination med överlägsen komfort, anpassningsmöjlighet och kompression runt handleden. Handledsskydd Dynamics är tillverkat av ett tunt kompressionsgivande textilmaterial med en unik anatomisk passform för att skapa optimal komfort vid användning. Textilmaterialet är endast 1 mm vilket ger en enorm smidighet samtidigt som materialet säkerställer kompression runt handleden och tumbasen. Kompressionen i materialet skapar en unik grundstabilitet och motverkar effektivt svullnad i underarm, handled och tumbasen vid användning. Runt handleden sitter en extra tunn och luftig arthrozon, med en materialtjocklek på endast 0,5 mm men med bibehållen kompression. Arthrozonen har ytterligare elastisk och säkerställer optimal materialföljsamhet och komfort vid användning. Handledsskyddet är tillverkad av en cirkulär konstruktion vilket ger en extremt låg profil runt handleden och minimerar mängden band och sömmar runt handleden vilket ytterligare förbättrar användarkomforten. På insidan av handleden sitter en förformad plastskena tillverkad av polykarbonat, ett starkt men följsamt plastmaterial som effektivt skapar ett extra stöd och effektiv avlastning av en smärtande handled. Skenans unika konstruktion skapar ett extra stöd av handleden utan att påverka handens funktionella grepp. Skenan har en unik S form som är speciellt utvecklad för att minimera kontakten i handflatan. Skenan sitter placerad i en insydd ficka men kan på enklaste sätt tas bort ur handledsskyddet om behovet av stöd varierar beroende på aktivitet och belastning. Ett handledsstöd utan skena ger mindre stöd för handleden men är samtidigt betydligt smidigare.

Ett av de vanligaste problemområdena vid användning av handledsskydd är caput ulna, den runda benutväxten på utsidan av handleden. Handledsstöd med extra stabiliserande band och skenor kan ha en tendens att öka trycket över benutskottet om konstruktionen inte tar hänsyn till utskottet. Dynamics Plus handledsskydd har en insydd silikonpelott med ett 4 cm stort avlastande hål, appliceringen av handledsstödet skall anpassas så att benutskottet placeras i hålet med effekten av att silikonet runt kommer att skapa en total avlastning och tar bort allt tryck över det känsliga området. Denna funktion är unik för Dynamics och säkerställer optimal komfort vid användning.

Runt handleden sitter ett 4 cm brett elastiskt band. Bandet fästes på enklaste sätt med hjälp av kardborre och kan enkelt justeras för att skapa ett mer eller mindre stabilt handledsskydd i linje med problem och belastningsprofil. Om behovet är mera stöd och avlastning spänns bandet på enklaste sätt hårdare vilket ytterligare bidrar till att skenan fixera närmare och stabilitet över handleden.

Använd Dynamics Plus handledsskydd vid problem med,
Behov av extra stöd och avlastning av handleden
Överbelastningsskador i hand och handled
Instabilitet i handleden med behov av extra stöd
Lättare artrosproblem med behov av stöd och kompression

Handledsskyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan användning. Mät omkretsmåttet runt handleden för att säkerställa rätt storlek vid användning.
Produkten är en medicinteknisk produkt klass 1 och är CE märkt. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har använt handledsskydd tidigare men får problem med tryck över en knöl som sitter på utsidan av handleden. Finns det någon modell som är bättre att använda för mina problem?
Svar. Ja, handledsskydd Dynamics Plus har en tryckavlastande pelott av silikon som tar bort allt tryck över knölen utan att påverka varken smidighet eller avlastning av handleden.

Fråga. Jag har ett problem med min handled och behöver ett extra stöd som går att förstärka stödet vid behov. I vissa situationer behöver jag ett lätt stöd men när jag lyfter behöver jag mer stöd, vilken modell skall jag välja?
Svar. Du skall välja en modell av skydd som går att anpassa vilket medför att produkten kan ge mer eller mindre stöd i linje med behov. Handledsskydd Dynamics plus går att anpassa på flera sätt för att individuella anpassa produkten i linje med behov. Skenan som skapar extra stöd kan tas ut ur skyddet samtidigt som det extra stabiliserande bandet går att spänna mer eller mindre för att få ett stöd som möter dina individuella behov helt beroende på aktivitet och belastning.

Fråga. Kan handledsskyddet tvättas?
Svar. Ja, absolut i 30° handtvätt. Skenan kan tas ut sin ficka vid tvätt för att underlätta uppsköljning av skyddet

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått handled (cm)
Storlek 114 - 15,5
Storlek 215,5 - 17
Storlek 317 - 18,5
Storlek 418,5 - 20

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem