Skydd för att motverka muskelbristningar | Rehaboteket

Muskelbristning

Muskelbristningar är en väldigt vanligt förekommande skada som ofta orsakas av direkt våld, vanligt inom kontaktidrott samt även som en effekt av överbelastning, sk överbelastningsskada. Muskelbristningen uppstår i form av bristningar i muskelvävnaden med små blödningar som en direkt effekt av bristningen. En muskelbristning kan uppstå över hela muskeln/senan, det är relativt vanligt att muskelbristningen uppstår i övergången av senan och muskeln. Bidragande orsaker till muskelbristningar är ofta tidigare skador i muskeln med ärrvävnad, dåliga förberedelser i form av dålig träning eller obefintlig muskeluppvärmning. 

Vår mest sålda produkt

Kompressionstights
Kompressionstights med kompression
Kompressionstights_kompressionsbyxa

Kompressionstights HiCOMP

Anatomiska kompressionstights för optimal kompression och stöd för ljumskar, främre och bakre lårmuskulaturen samt sätesmuskulaturen. 

649 kr
Perfekt!

Mycket bra service, trevligt bemötande och uppenbart att man kan sin sak. Ingen krängarmentalitet utan kunden och kundens problem är det som är det viktigaste. Priserna är bra, något lägre än i butik och fri frakt! Kan bara varmt rekommendera denna sida.

Strama muskler som inte tillåter fullt rörelseomfång skadas oftare om aktiviteten kräver hög grad av smidighet. Kraftigt nedkylda muskler får ofta en nedsatt försämrad sammandragningsförmåga vilket ökar risken för muskelbristning markant. 
Skadetillfället upplevs ofta som direkt huggsmärta där muskeln brister och muskeln smärtar direkt vid anspänning. Området blir ofta blåaktigt missfärgat pga. ab blödningen som uppstår i samband med muskelbristningen. Vid muskelbristningar orsakade av kontaktvåld finns alltid ett konkret skadetillfälle kopplat till bristningen. Muskler som är speciellt utsatta för bristningar är ex främre lårmuskeln, vadmuskeln. Ett värmande kompressionsgivande värmeskydd bidrar till ökad uppvärmning i muskulaturen och kan med fördel användas vid träning utomhus sommar som vinter för att motverka nedkylning.