Knästöd Dynamics Artro Plus | Rehaboteket
knastod_artros
knastod_artros knastod artros i knat

Knäskydd för lätt extra stöd av knäleden

  •  999 kr 

Dynamics Artro Plus är knästöd för stabilitet och avlastning. Knästödets flexibla skenor som stödjer knäleden vid vardaglig belastning. 

Läs mer

  • Smidigt knäskydd med kompression
  • Full andningsaktivitet för bästa komfort
  • Avlastande flexibla skenor för extra stöd och funktion
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Knästöd Dynamics Artro Plus

Knästöd Dynamics Artro är ett anatomiskt konstruerat, kompressionsgivande stöd för knät tillverkad av ett tunt och andningsaktivt material för vardagligt användande med maximal komfort och funktion. 

Knästödet som har en materialtjocklek på 1 mm och kan användas vardagligt under ett par byxor för att verka utan att synas. Materialkompositionen ger ett andningsaktivt skydd som användning över tid motverkar att huden under skyddet blir fuktigt och svettigt. För förbättrad kompressionen runt knäleden har knästödet en anatomiskt formad silikonpelott insydd runt knäskålen. Pelotten skapar ett extra högt kompressionstryck över främre knäleden och bidrar ytterligare till att knäskyddet skapar en högre grad av stabilitet och kontroll runt knäleden. Silikonmaterialet formar sig  efter knäledens framsida och ökar lokalt kompressionen över pelottens totala kontaktyta runt knäskålen.
Kombinationen av silikonpelottens material och konstruktion ger utöver ett extra stöd även en förmåga att på bästa sätt skapa motverka eventuell svullnad runt knäleden. 

På in och utsidan av knäleden sitter det två insydda flexibla skenor, skenornas funktion är att förstärka knäskyddets stödjande egenskaper. Skenorna är tillverkade av flätad rostfritt stål som följer knäledens kontur vid användning och samtidigt minimerar risken för att skenorna skall skapa tryck eller obehag vid användning. Skenorna sitter medvetet placerade utanpå knästödet för att skapa ett så effektivt tryckavlastande lager med textil mellan skenan och knäleden.

Ett av de mest kritiska områdena på ett knästöd är knävecket som ofta är orsaken till skav och obehag, problemen orsakas av materialtjockleken i knävecket som är ett utsatt område vid rörelse och normal belastning. Dynamics Artro Plus har ett extremt tunt och högelastiskt material ArtroFlex som täcker hela knävecket i knäskyddet och minimerar risken för skav och obehag både vid normalt rörelse och även i sittande position.

Använd knästöd Dynamics Artro Plus vid problem med, 
-Artros i knäleden 
-Upplevd instabilitet vid vardaglig belastning
-Återkommande problem med svullnad i knäled
-Vid behov av ett extra stöd vardagligt 

Knästödet fungerar lika bra på höger som vänster knäled och dras upp över knäleden från foten.
Rekommenderar tvättråd är 30° handtvätt och skyddet skall lufttorka plant innan användning. Produkten är en medicinteknisk produkt klass 1 och är CE märkt. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått 1Omkretsmått 2
Stl.1 33 – 3726 – 29
Stl.237 – 41 29 – 33
Stl.3 41 – 45 33 – 37
Stl.445 – 49 37 – 41
Stl.5 49 – 53 41 – 45
Stl.6 53 – 57 45 – 49
Stl.7 57 – 61 49 – 53

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda Dynamics Artro Plus för att motverka svullnad?
Svar. Ja absolut! Knästödet ger lokal kompression runt leden vilket medför att textilen skapar ett högre tryck för att motverka att svullnaden utvecklas i samband med belastning.

Fråga. Hur skall jag hitta rätt storlek på mitt knästöd jag har tidigare haft storlek L på mina gamla knästöd?
Svar. Varje knästöd har en egen storlekstabell som man behöver utgå ifrån för att hitta rätt storlek. Klicka på visa storlekstabell så finner du hur du skall mäta för att hitta rätt.

Fråga. Om jag hamnar mellan två storlekar, skall jag välja den mindre eller större storleken?
Svar. Du skall välja den större storleken då den har en högre grad av kompression i kombination med att muskelvolymen ofta ökar i samband med att man promenerar eller är aktiv.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket