Knästöd Dynamics Artro Plus | Rehaboteket
knastod_artros
knastod_artros knastod artros i knat

Dynamics artro för extra stöd av knäleden

  •  799 kr 
  • 999 kr

Dynamics Artro Plus är effektivt knästöd för extra stabilitet och avlastning. Knästödets flexibla skenor som stödjer knäleden vid vardaglig belastning. 

Läs mer

  • Smidigt knäskydd för problem med artros
  • Full andningsaktivitet över hela knät för bästa komfort
  • Två avlastande flexibla skenor för extra stöd och funktion
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knästöd Dynamics Artro Plus

Knästöd Dynamics Artro är ett anatomiskt konstruerat knästöd för artros i knäleden. Många vardagliga problem med artros orsakar lättare instabilitet, svullnad och smärta i knäleden med effekten av en osäker och ofta ett kompenserande gångmönster. Dynamics Plus Artro ger ett kompressionsgivande stöd för knät tillverkad av ett tunt och andningsaktivt material för vardagligt användande med maximal komfort och funktion. 

Knästödet som har en materialtjocklek på 1 mm kan utan begränsningar användas vardagligt under ett par byxor för att verka utan att synas. Materialkompositionen ger ett andningsaktivt skydd som användning över tid motverkar att huden under skyddet blir fuktigt och svettigt. För att optimera kompressionen runt knäleden har knästödet en anatomiskt formad silikonpelott insydd runt knäskålen. Pelotten skapar ett extra högt kompressionstryck över främre knäleden och bidrar ytterligare till att knäskyddet skapar en högre grad av stabiliser och kontroll runt knäleden. Silikonmaterialet formar sig optimalt efter knäledens framsida och ökar lokalt kompressionen över pelottens totala kontaktyta runt knäskålen, upp över lår och ned över underbenet på ett helt unikt sätt.
Kombinationen av silikonpelottens material och konstruktion ger utöver ett extra stöd även en förmåga att på bästa sätt skapa motverka eventuell svullnad runt knäleden. 

På in och utsidan av knäleden sitter det två insydda flexibla skenor, skenornas funktion är att förstärka knäskyddets stödjande egenskaper och extra stabilitet för en instabil smärtande knäled. Skenorna är tillverkade av flätad rostfritt stål som följer knäledens kontur vid användning och samtidigt minimerar risken för att skenorna skall skapa tryck eller obehag vid användning. Skenorna sitter medvetet placerade utanpå knästödet för att skapa ett så effektivt tryckavlastande lager med textil mellan skenan och knäleden.
Dynamics Plus Artro är ett knästöd som är konstruerat med ett rymligare lårparti så kallad plusstorlek vilket ger en unik passform för ett större omkretsmått runt låret. Plusstorlek ger ett knästöd med ännu bättre anatomisk passform och skapar en rymligare konstruktion utan att påverka knästödets kompressionsgivande egenskaper runt knäled och lår.

Ett av de mest kritiska områdena på ett knästöd är knävecket som ofta är orsaken till skav och obehag, problemen orsakas av material tjockleken i knävecket som är ett utsatt område vid rörelse och normal belastning.  Ju tjockare material desto större risk för skav i samband med ett normalt rörelsemönster. Risken för skav ökar ofta vid sittande situationer då materialet i knävecket veckar sig och förändrar kontakten med den tunna huden i knävecket. Dynamics Artro Plus har ett extremt tunt och högelastiskt material ArtroFlex som täcker hela knävecket i knäskyddet och minimerar risken för skav och obehag både vid normalt rörelse och även i sittande position.

Använd knästöd Dynamics Artro Plus vid problem med, 
-Artros i knäleden 
-Upplevd instabilitet vid vardaglig belastning
-Återkommande problem med svullnad i knäled
-Vid behov av ett extra stöd vardagligt 

Knästödet fungerar lika bra på höger som vänster knäled och dras upp över knäleden från foten.
Rekommenderar tvättråd är 30° handtvätt och skyddet skall lufttorka plant innan användning.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med artros i min knäled som ofta svullnar när jag går. Kan jag använda Dynamics Artro Plus för att hålla tillbaka svullnaden?
Svar. Ja absolut! Knästödet har extra hög kompression runt leden vilket medför att textilen skapar ett högre tryck för att motverka att svullnaden utvecklas i samband med belastning.

Fråga. Hur skall jag hitta rätt storlek på mitt knästöd jag har tidigare haft storlek L på mina gamla knästöd?
Svar. Varje knästöd har en egen storlekstabell som man behöver utgå ifrån för att hitta rätt storlek. Klicka på visa storlekstabell så finner du hur du skall mäta för att hitta rätt.

Fråga. Om jag hamnar mellan två storlekar, skall jag välja den mindre eller större storleken?
Svar. På Dynamics Artro Plus skall du välja den större storleken då den har en högre grad av kompression i kombination med att muskelvolymen ofta ökar i samband med att man promenerar eller är aktiv.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått 1Omkretsmått 2
Stl.1 33 – 3726 – 29
Stl.237 – 41 29 – 33
Stl.3 41 – 45 33 – 37
Stl.445 – 49 37 – 41
Stl.5 49 – 53 41 – 45
Stl.6 53 – 57 45 – 49
Stl.7 57 – 61 49 – 53

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem