Knäskydd GenuPlus | Rehaboteket
Knäskydd GenuPlus
Knäskydd GenuPlus knäskydd pfss

Avlastande knäskydd för knäskålsrelaterade problem

  •  1 899 kr 

Knäskydd GenuPlus är speciellt utvecklat för att avlasta vid patellära problem med smärta på, bakom eller under knäskålen. 

Läs mer

  • Justerbar avlastning vid knäskålsproblem
  • Lokal kompression och stöd runt knäleden
  • Anatomisk silikonpelott för extra stöd och stabilitet
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd GenuPlus

GenuPlus är ett fullt anpassningsbart knäskydd för smärta på över knäledens framsida på bakom eller under knäskålen. Knäskyddet är tillverkat av ett kompressionsgivande material och kombinerar avlastning och stabilitet av knäskålen med ett komplett ledstabiliserande knäskydd.
Det kompressionsgivande materialet bidrar effektivt till att ökad kompressionen över knäleden och motverkar effektivt svullnad samtidigt som det ger ett lätt stöd i belastat läge. 

På in och utsidan av knäleden sitter det två flexibla metallskenor tillverkade av rostfritt stål. Skenorna tillför knäskyddet extra stabiliserande egenskaper men påverkar inte knäledens rörelseförmåga överhuvudtaget. De flexibla skenorna är mjuka och kommer succesivt vid användning att forma om sig efter knäledens kontur för extra smidighet och en exakt passform. 
Knäskyddet är tillverkat av en materialkomposition av polyamid och elastan som ger säkerställd kompressionen över knäleden i alla tillfällen. 

Över knäskyddets framsida runt knäskålen sitter en anatomiskt formas silikonpelott. Pelotten har som en knäskålsstabiliserande grundfunktion stödjer knäskålen i alla rörelseriktningar. 
Knäskyddets materialkomposition och kompressions profil skapar ett jämnt fördelat tryck över hela knäskåls pelotten vilket säkerställer ett extra effektivt stöd av knäskålen i belastat läge. 

På knäskyddet baksida sitter ett stumt bandsystem som förbinder nedre delen av knäskyddets silikonpelott cirkulärt. Bandsystemet ger en möjlighet att öka respektive minska graden av avlastning av knäskålen genom att enkelt kunna justera spänningen över knäskålssenan. Genom att öka bandspänningen på justeras graden av avlastning och stöd. Ju hårdare bandsystemet spänns desto högre grad av avlastning uppnås. Bandsystemet ger en optimal individuell anpassning och kan enkelt spännas hårdare eller lösare för att uppnå bästa möjliga stöd i förhållande till person och problem.

Använd med fördel GenuPlus vid knäskålsrelaterade problem så som,
PFSS - patellofemoralt smärtsyndrom
Chondromalacia Patella
Lättare instabilitetsproblem i knäskålen
Schlatter
Hopparknä

GenuPlus är ett kompressionsgivande knäskydd som komprimerar knäleden jämnt vid användning, i takt med att skyddet används töjs materialen succesivt och för att återfå materialet i samma ursprung efter en viss tids användning skall knäskyddet regelbundet tvättas. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt, låt knäskyddet lufttorka innan användning.
Undvik externa värmekällor som kan skada textil och silikonpelotter.

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur skapar knäskyddet avlastningen för mina knäskålsproblem? 
Svar. Knäskyddet kombinerar en stabiliserande knäskålspelott med en ett avlastande bandsystem som ger möjlighet att öka respektive minska kompressionen applicerad över knäskålssenan vilket medför möjlighet till olika grader av avlastning vid smärta och problem

Fråga. Hur skall man mäta för att hitta rätt storlek? 
Svar. Måtten som behövs är omkretsmåttet runt låmuskeln ca 15 cm ovanför knäleden och omkretsmåttet runt vaden ca 10 cm nedanför. Ta de båda måtten in i storlekestabellen så hittar ni rätt storlek. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

2

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek A. Omkretsmått Lår ca 15 cm ovan B. Omkretsmått Vad ca 10 cm nedan
X-Small < 38 cm< 28 cm
Small 38 - 41 cm 28 - 31 cm
Medium 41 - 44 cm 31 - 34 cm
Large 44 - 47 cm 34 - 37 cm
X-Large 47 - 50 cm 37 - 40 cm
XX-Large 50 - 53 cm 40 - 43 cm
XXX-Large 53 - 56 cm 43 - 46 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem