Knäskydd GenuPlus | Rehaboteket
Knäskydd GenuPlus
Knäskydd GenuPlus knäskydd pfss

Knäskydd för knäskålsrelaterade problem

  •  1 899 kr 

Knäskydd GenuPlus är utvecklat för att stödja knät vid patellära problem med hög grad av komfort Läs mer

  • Justerbart stöd vid knäskålsproblem
  • Lätt kompression och stöd runt knäleden
  • Silikonpelott för extra stöd och stabilitet
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd GenuPlus

GenuPlus är ett anpassningsbart knäskydd för problem över knäledens framsida, på bakom eller under knäskålen. Knäskyddet är tillverkat av ett kompressionsgivande material och kombinerar stöd och stabilitet av knäskålen. Det kompressionsgivande materialet bidrar till att ökad kompressionen över knäleden och motverkar lätt svullnad samtidigt som det ger ett lätt stöd i belastat läge. 

På in och utsidan av knäleden sitter det två flexibla metallskenor tillverkade av rostfritt stål. Skenorna tillför knäskyddet extra stabiliserande egenskaper men påverkar inte knäledens rörelseförmåga överhuvudtaget. De flexibla skenorna är mjuka och kommer successivt vid användning att forma om sig efter knäledens kontur för extra smidighet och en exakt passform. 
Knäskyddet är tillverkat av en materialkomposition av polyamid och elastan för extra bra komfort. 
Över knäskyddets framsida runt knäskålen sitter en silikonpelott. Pelotten har som en knäskålsstabiliserande funktion för att ge extra stöd åt knäskålen. 

På knäskyddet baksida sitter ett stumt bandsystem som förbinder nedre delen av knäskyddets silikonpelott. Banden ger en möjlighet att öka respektive minska graden av stöd genom att enkelt kunna justera spänningen på bandet. Genom att öka bandspänningen på justeras graden stöd, banden ger möjlighet till individuell anpassning och kan enkelt spännas hårdare eller lösare för att uppnå önskad effekt. 

Använd med fördel GenuPlus vid knäskålsrelaterade problem så som,
PFSS - patellofemoralt smärtsyndrom
Chondromalacia Patella
Lättare instabilitetsproblem i knäskålen
Schlatter
Hopparknä

Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt, låt knäskyddet lufttorka innan användning.
Undvik externa värmekällor som kan skada textil och silikonpelotter.

 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

2

Storlekstabell

Storlek A. Omkretsmått Lår ca 15 cm ovan B. Omkretsmått Vad ca 10 cm nedan
X-Small < 38 cm< 28 cm
Small 38 - 41 cm 28 - 31 cm
Medium 41 - 44 cm 31 - 34 cm
Large 44 - 47 cm 34 - 37 cm
X-Large 47 - 50 cm 37 - 40 cm
XX-Large 50 - 53 cm 40 - 43 cm
XXX-Large 53 - 56 cm 43 - 46 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur skall man mäta för att hitta rätt storlek? 
Svar. Måtten som behövs är omkretsmåttet runt låmuskeln ca 15 cm ovanför knäleden och omkretsmåttet runt vaden ca 10 cm nedanför. Ta de båda måtten in i storlekestabellen så hittar ni rätt storlek. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket