ChestRest bröstryggsstöd | Rehaboteket
stöd för ryggen i bilen
stöd för ryggen i bilen

ChestRest bröstryggsstöd för bilsätet

  •  599 kr 

ChestRest är en helt unik produkt för optimal position och extra stöd av bröstryggen i ett bilsäte.

Läs mer

  • Unik distansplatta för extra stöd
  • Förbättrar positionen för personer <180 cm
  • Använd i kombination med ett svankstöd
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

ChestRest bröstryggsstöd

Ett bilsäte är inte alltid optimalt för personer under medellängd då majoriteten av bilsätena är konstruerade för personer över medellängd ca 180 cm. Är man kortare än 180 cm hamnar ofta huvudet mot nackstödet på ett mindre fördelaktigt sätt som i vissa fall kan orsaka att huvudet tryck framåt, nacken får en ogynnsam vinkel så kallad gamnacke samt att bröstryggen inte stödjs på ett korrekt och komfortabelt sätt. Chestrest är en mjuk distansplatta som effektivt stödjer bröstryggen och distanserar bröstryggen några centimetrar för att säkerställa att huvudet hamnar i en korrekt position i förhållande till bilsätets nackstöd. Chestrest är utrustad med två band som på enklaste sätt läggs över bilsätet för att säkerställa korrekt användning och underlätta justering i höjdled för ett korrekt stöd och maximal komfort. 
ChestRest används med fördel tillsammans med ett svankstöd för att på bästa sätt stödja länd- och bröstrygg samtidigt vid problem med ryggen under bilkörning. 

Storlekstabell

Storlek Universal
Brukarlängd under 180 cm

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad gör ChestRest? 
Svar.ChestRest är en distansplatta som stödjer bröstryggen i ett skålformat bilsäte. Plattan som läggs över rygggstödet och placerar bröstrygg och huvud i ett gynnsammare läge mot sätets nackstöd. 

Fråga. Varför är ChestRest för personer under 180 cm? 
Svar. Problemet med de flesta fordonssäten är att de är utvecklade för personer över medellängd, 180 cm. Är man kortare hamnar huvudet mot nackstödet med effekten att huvudet trycks framåt och skapar en ogynnsam vinkel som kan orsaka problem. 

Fråga. Behöver jag inte ett stöd om jag är över 180 cm? 
Svar. I regel inte, om du är över medellängd uppstår inte samma problem med att huvudet trycks framåt och då är ChestRest inte nödvändig att använda. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket