Knäskydd EMO X

Knäskydd EMO X

1 199 kr

Justeringsmöjlighet för extra stabilitet
Flexibla skenor
Förhindrar lätt överrörlighet i knäleden
Stabilitet
Kompression
Värme
Avlastning

Leveranstid 0-2 dagar.

Knäskydd med justerbara bandsystem

Knäskydd EMO X är ett anpassningsbart knäskydd för extra stabilitet och kontroll av knäleden. Knäskyddet har två par av flexibla fjäderskenor placerade på in och utsidan av knäleden vilket ger extra stabilitet. De flexibla skenorna är tillverkade av rostfritt stål och formar sig effektivt efter knäledens kontur för att på bästa sätt stabilisera knäleden utan risk för skav och obehag. 

Runt knäskyddets främre parti sitter det två bandpar av X-band placerade på in och utsidan av knäleden. X-banden ger möjlighet att effektivt öka graden av stöd och kompression runt knäleden och spänns enkelt från knäledens överkant och fästes nedanför knäleden och tvärtom för en totalt stabiliserande funktion.
X-banden sitter placerade både över knäledens in och utsida vilket ger en extra effektiv anpassningsmöjlighet i linje med unika behov av stöd och kompression över knäledens in och utsida. 
Bandens funktion ger även en generell knäskålsstabiliserande funktion under förutsättning att band paren spänns med lika hög grad av kompression samtidigt samt ger ett lättare stöd för överrörlighet i knäleden, så kallad hyperextensionsproblem. 

Runt knäskålen i knäskyddet sitter en insydd knäskålspelott, en kudde som har funktionen att stabilisera knäskålen i belastade lägen. Den öppna knäskålsdesignen säkerställer och minimerar risken för tryck direkt mot knäskålen. Över knäskyddets främre lår och vad del sitter två stumma anpassningsbara bandsystem som effektivt möjliggör justering av graden av kompression och stöd. Ju hårdare banden spänns desto högre grad av fixering uppstår med den direkta effekten av mer ledstabilisering och kompression. 

EMO X är tillverkad av 3D tex, ett extremt mjukt och komfortabelt kompressionsgivande material med högsta användarkomfort. 3D Tex är ett väl ventilerat material som tillåter optimal ventilering under skyddet för att undvika ett varm och svettigt knäskydd vid vardagligt användande. Över främre lårmuskeln på knäskyddet övre främre del sitter ett silkonband placerat på insidan av skyddet. Silikonbandet bidrar till ökad grad av fixering av skyddet och motverkar effektivt rörelse i produkten i belastade lägen. 

EMO X användas med fördel vid problem med,
- Lättare inre och yttre meniskskador vid behov av justerbart stöd
- Generell ledinstabilitet 
- Knäskålsinstabilitet
- Lättare problem med hyperextension / överrörlighet i knäleden 

EMO X knäskydd tvättas i 30° handtvätt vid behov. Stäng den hårda kardborren för att minimera slitage och förbättra hållbarheten på kardborrebanden. 
Knäskyddet fungerar lika bra på höger som vänster knäled och finns i storlekarna från S - XXXL. För att mäta in rätt storlek skall måttet tas runt knäleden på en lätt böjd knäled. 

4 kardborreband för extra stabilisering

Full justerbarhet med flera olika kardborreband för extra stabilitet och kontroll. EMOX har fyra band placerat runt knäskålen som ger en oöverträffad anpassningsmöjlighet och justering vid problem

Extra låg och smidig modell med flexibla skenor

EMO X är ett smidigare knäskydd med lägre höjd upp över låret och ned över vaden. Skyddet har två flexibla skenor placerade över in och utsidan av knäleden för extra stöd och förbättrad formstabilitet.

Tillverkad av 3D TEX för optimal komfort och ventilation

3D TEX är ett textimaterial med tre dimensionell vävd nylontråd som ger en helt överlägsen ventilation i ett mjukt, komfortabelt och följsamt material för optimal smidighet.

Vanliga frågor

Svar. Vi rekommenderar 30° handtvätt, skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning

Svar. En fjäderskena är en extra stabiiserande skena tillverkad av rostfritt stål. Skenan ger knäskyddet extra stöd i sidled men tillåter full rörelse i böj och sträck i knäleden för att inte störa den normala rörelsen.

Svar. Ja, den flexibla skenan ger extra stöd utan risk för att någon skadar sig på den hårda metallen

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten