Armbågsskydd SELF | Rehaboteket
armbågsskydd
armbågsskydd

Kompressionsskydd med extrem smidighet - SELF

  •  299 kr 
  • 379 kr

Armbågsskydd Self är en ny ultrasmidig produkt för extra kompression och smärtlindring av armbågsleden vid smärta, inflammation och svullnad i armbågen. 

Läs mer

  • Hög kompression runt armbågsleden
  • Extrem smidighet och andningsaktivitet
  • Unik rundstickad anatomisk passform
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Armbågsskydd SELF

Armbågsskydd SELF är ett av marknadens smidigaste armbågsskydd konstruerat med en unik anatomisk passform för maximal funktion, komfort och smidighet. SELF kombinerar extra hög kompression runt armbågsleden med optimal smidighet och är tillverkat med en rundstickad konstruktion på samma sätt som en medicinsk kompressionsstrumpa. Det högre kompressionstrycket i Self armbågsskyddet säkerställer extra hög kompression över armbågsleden samt över underarmsmuskulaturen samt överarmen utan att påverka rörelsens i armbågsledens böj eller sträckförmåga.  

Armbågsskydd SELF's  konstruktion i kombination med en materialkomposition bestående av 70 % polyamid och 30% elastan säkerställer effektiv kompression över hela leden trots dess extremt tunna, luftiga och smidiga konstruktion. Materialkompositionen med polyamid och elastan säkerställer även slitstyrka och garanterar bibehållen kompression över tid. Total materialtjocklek är endast 1 mm vilket gör armbågsskydd SELF till marknadens tunnaste skydd med säkerställd kompression oavsett vardag eller idrott/motion. Den tunna och luftiga konstruktionen gör att armbågsskyddet kan användas vardagligt på arbetsplatsen som likväl vid idrott och motion utan begränsningar.

Armbågsskyddet är en cirkulärt maskinstickad produkt och är helt fri från sömmar, kantband, kardborre och andra störande material komponenter vilket ger ytterligare en extrem smidighet vid användning. 
Den unika rundstickade tillverkningsmetoden i kombination med den anatomiska passformen samt minimalt med sömmar ger extra hög kompression utan risk för skav eller obehag.

Använd SELF armbågsskydd vid,
- Behov av extra kompression runt armbågen 
- Lokal smärta och lokala inflammatoriska problem i och runt armbågsleden
- Återkommande lokal svullnad och generell smärta i armbågen
- Vid tennis och golfarmbåge utan behov av avlastning

Self fungerar lika bra på höger som vänster armbåge.
Skyddet skall handtvätts i 30° handtvätt med ett milt tvättmedel, skölj produkten efter tvätt och låt fotledsstödet lufttorka innan användning. Produkten får inte torktumlas

SELF armbågsskydd säljs per styck och finns i storlekarna XS – XL, måttet skall tas lokalt runt armbågsleden.  

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur skall jag mäta in armbågsskyddet för att hitta rätt storlek för mig. 
Svar. Omkretsmåttet skall tas mitt över armbågsleden för att hitta rätt storlek

Fråga. Jag hamnar mellan två storlekar i storlekstabellen. Vilken storlek skall jag välja?
Svar. Vi rekommenderar att du väljer den mindre storleken för att säkertsälla graden av kompression. 

Fråga. Fungerar SELF armbågsskydd lika bra på höger som vänster armbåge?
Svar. Ja, SELF är inte höger eller vänsteranpassade och fungerar lika bra oavsett sida. 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

5

Avlastning

2

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt armbågsleden (cm)
X-Small 20 - 23 cm
Small 23 - 27 cm
Medium 27 - 31 cm
Large31 - 35 cm
X-Large35 - 40 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem