Ortopediska inlägg för extra stöd vid artros i stortån
ortopediska inlägg
ortopediska inlägg Ortopediska inlägg
360 gif 360 logo

Ortopediska inlägg med extra styvhet för artros i stortåleden

  •  1 099 kr 

Hallux Stiff är extra stabila ortopediska inlägg speciellt utvecklat för artros i stortåleden. Inläggets unika design hjälper även vid generella problem med smärta och stelhet i framfoten.

Läs mer

  • Extra stabilt inlägg vid artros i stortåleden
  • Tillverkat av styv kompositplast | Säljs Per Par
  • Hjälper till vid stel och styv stortåled
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ortopediska inlägg Hallux Stiff

Hallux Stiff ortopediska inlägg är speciellt utvecklade för personer med artros i stortåleden som upplever dagliga problem med stelhet och belastningsrelaterad smärta i stortåleden. Artros i stortåleden innebär ofta nedsatt rörelse i stortån vilket ofta direkt påverkar förmågan att avveckla steget över stortåleden på ett normalt sätt. Det unika ortopediska inlägget Hallux Stiff är speciellt utvecklat för att underlätta och förenkla avvecklingen av steget i samband med artros.

Inlägget har en anatomisk passform och är uppbyggd för att även stödja häl, mellanfot och framfoten i samma inlägg. Den unika och förstärkta framfotsskenan hjälper effektivt till att underlätta och avveckla det normala steget speciellt vid artros i stortåleden. Framfotsskenan i inlägget är placerad från det främre fotvalvet (metatarsal leden) och täcker upp hela inläggets insida för att stödja och avlasta stortåleden på bästa sätt. Inläggets förstärkta stödskenor är tillverkade av stark och styv plastkomposit för att ge ett extra effektivt stöd av stortåleden vid full belastning. Tack vare de extra stabila stödskenorna lämpar sig Hallux Stiff även för tyngre personer oavsett skoval med ett säkerställt effektivt avvecklingsstöd oavsett vikt eller skorval för att på bästa sätt stödja hela stortåleden.

Inläggets skålformade hälparti ger ett effektivt hälstöd vid belastning och hjälper till att stödja hälen och hälens stötdämpande struktur, hälkudden vid normalt belastning. 
Mellanfoten ger ett effektivt mellanfotsstöd för stöd och stabilitet till hålfoten. Över främre fotvalvet sitter en inmonterad framfotspelott, framfotspelotten är konstruerad för att lyfta det främre fotvalvet och bidrar därmed till att ytterligare hjälp för att avveckla steget vid normalt belastning. 
Hallux Stiff är en skalsula för artros i stortåleden vilket innebär att den är extremt tunn och kan användas tillsammans med en vanlig täckande innesula i skorna. 

Hallux Stiff säljs alltid per par för höger och vänster fot. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har artros i stortån och upplever att leden blir stelare och stelare. I takt med detta får jag problem med att gå normalt, kan inlägget hjälpa mig med min problem?
Svar. Ja, det ortopediska inlägget Hallux Stiff är speceill tutvecklat för att hjälpa till och underlätta avvecklingen av steget i samband med artros i stortåleden. Den förstärkta styva framfoten bidrar till att inlägget "rullar" över i avvecklingsfasen effektivare samt med mindre belastning över den normalt stela stortåleden. 

Fråga. Kan jag använda inlägget i alla mina skor? 
Svar. Ja, Hallux Stiff fungerar i alla skor men ju stabilare och vridstyvare skor inlägget används i desto bättre effekt får inlägget. Vid användning av inlägget i mjukare skor så får får inte inlägget "hjälp" av skon med risk för något nedsatt funktion. 

Fråga. Vad betyder det att inlägget är en skalsula? 
Svar. Skalsulor tillverkas för att vara så tunna och ta så lite plats is korna som möjligt och skall användas tillsammans med en ytterligare sula ovanpå skalsulan mot foten. Normalt så har de flesta skorna uttagbara mjuka sulor som fngerar utmärkt ovanpå en skalsula.

Fråga. Jag har tidigare använt rullsulor för min artros i stortåleden, är detta en rullsula? 
Svar. Nej, Hallux Stiff är inte en rullsula även fast funktionen i inlägget är detsamma som en rullsula men inlägget tar betydligt mycket mindre plats i skorna. 

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek / Skostorlek
35 - 47

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem