Ortopediska inlägg för extra stöd vid artros i stortån
ortopediska inlägg
ortopediska inlägg Ortopediska inlägg
360 gif 360 logo

Inlägg med extra styvhet för problem i stortåleden

  •  1 149 kr 

Hallux Stiff extra stabila ortopediska inlägg utvecklat för artros i stortåleden.

Läs mer

  • Extra stabilt inlägg vid problem i stortåleden
  • Tillverkat av styv kompositplast | Säljs Per Par
  • Hjälper till vid stel och styv stortåled
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Ortopediska inlägg Hallux Stiff

Hallux Stiff är speciellt utvecklade för personer med artros i stortåleden som upplever dagliga problem med stelhet i stortåleden. Problem som innebär nedsatt rörelse i stortån påverkar ofta förmågan att avveckla steget över stortåleden på ett normalt sätt. Hallux Stiff är utvecklat för att underlätta och förenkla avvecklingen av steget i samband med artros.

Inlägget är uppbyggd för att även stödja häl, mellanfot och framfoten i samma inlägg. Den unika och förstärkta framfotsskenan hjälper effektivt till att underlätta och avveckla det normala steget. Framfotsskenan i inlägget är placerad från det främre fotvalvet och täcker upp hela inläggets insida för att stödja och avlasta stortåleden på bästa sätt. Inläggets förstärkta stödskenor är tillverkade av stark och styv plastkomposit som ger extra stöd över leden vid belastning. Tack vare de extra stabila stödskenorna lämpar sig Hallux Stiff även för tyngre personer oavsett skoval med ett säkerställt effektivt avvecklingsstöd oavsett vikt eller skoval för att på bästa sätt stödja hela stortåleden.

Inläggets skålformade hälparti ger ett effektivt hälstöd vid belastning och hjälper till att stödja hälen och hälens stötdämpande struktur, hälkudden vid normalt belastning. 
Mellanfoten ger ett effektivt mellanfotsstöd för stöd och stabilitet till hålfoten. Över främre fotvalvet sitter en inmonterad framfotspelott, framfotspelotten är konstruerad för att lyfta det främre fotvalvet och bidrar därmed till att ytterligare hjälp för att avveckla steget vid normalt belastning. Hallux Stiff är en skalsula för artros i stortåleden vilket innebär att den är extremt tunn och kan användas tillsammans med en vanlig täckande innersula i skorna. 
Hallux Stiff säljs alltid per par för höger och vänster fot. 

Properties Insoles

Framfotsstöd

5

Hålfotsstöd

4

Stötdämpning

1

Stabilitet

4

Storlekstabell

Storlek / Skostorlek
35 - 47

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem i stortåleden och upplever att leden blir stelare och stelare. I takt med detta får jag problem med att gå normalt, kan inlägget hjälpa mig med min problem?
Svar. Ja, Hallux Stiff är utvecklat för att hjälpa till och underlätta avvecklingen av steget i samband problem i stortåleden. Den förstärkta styva framfoten bidrar till att inlägget "rullar" över i avvecklingsfasen effektivare samt med mindre belastning över den normalt stela stortåleden. 

Fråga. Kan jag använda inlägget i alla mina skor? 
Svar. Ja, Hallux Stiff fungerar i alla skor men ju stabilare och vridstyvare skor inlägget används i desto bättre effekt får inlägget. Vid användning av inlägget i mjukare skor så får får inte inlägget "hjälp" av skon med risk för något nedsatt funktion. 

Fråga. Vad betyder det att inlägget är en skalsula? 
Svar. Skalsulor tillverkas för att vara så tunna och ta så lite plats i skorna som möjligt och skall användas tillsammans med en ytterligare sula ovanpå skalsulan mot foten. Normalt så har de flesta skorna uttagbara mjuka sulor som fngerar utmärkt ovanpå en skalsula.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket