Knäortos GenuSkill
Knäortos GenuSkill
Knäortos GenuSkill
Knäortos GenuSkill
Knäortos GenuSkill

Knäortos GenuSkill

2 899 kr

Knäortos för stabilitet, kontroll vid korsbandsskada, ledbandsskada och instabil knäled. Läs mer
ROM led för optimal kontroll av knäleden
För korsband samt ligamentskador med behov av stabilitet
Snabbspänne för enkel och exakt applicering

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!" Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

Knäortos för korsband och sidoligamentskador

GenuSkill är en stabiliserande rörelsebegränsande knäortos för extra kontroll av en instabil skadad knäled. Ortosen har två stabila metallskenor placerade på insidan och utsidan av knäleden för extra effektiv stabilisering av en instabil knäled. Skenorna är tillverkade av aluminium som ett starkt och stabilt material. Skenorna sitter placerade i två stumma fickor och förankras över knäleden med hjälp av en fixerande lågprofilkardborre som säkerställer optimal ledplacering oavsett aktivitet och rörelse.

Knäskenorna har ett helt unikt innovativt rörelsebegränsande ledcentra som tillåter full ROM kontroll utan verktyg. ROM funktionen innebär att ledcentrat kan begränsa hur mycket knäledens skall kunna böja och/eller sträckas i flexion eller extension. GenuSkill klarar av att kontrollera både översträckning och överböjning i samma produkt vilket gör den lämpad för både främre och bakre korsbandsskador i samma produkt.

För att begränsa extension eller flexion i ledcentrat har knäortosen flera olika flexion och extensionsstopp med i leveransen. Stoppen appliceras rakt in i ledcentrat på enklaste sätt och kan justeras och ändras helt utan verktyg. Extensionskontrollen i leden innefattar full extension 0°,10°,20°, 30° och 40° Flexionskontrollen i leden innefattar 45°, 60°, 75° och 90°
Stoppen appliceras rakt in i leden helt utan verktyg, samma gradantal på Flex eller Ext stoppen måste användas och stoppen måste appliceras i den inre och yttre ledkapseln samtidigt.

Knäortosen är tillverkad av BT textil som har en helt unik andningsaktivitet för att säkerställa optimal komfort vi längre perioders användning. BT textilen är en 3D textil med hög kompression för optimal användarkomfort. I knävecket sitter ett högelastiskt textilmaterial helt utan sömmar för att säkerställa och minimera risken för skav och obehag i knävecket.

Knäortosens främre del är tillverkad av ett tunt anatomiskt format textilfront som hjälper till att minska knäortosens elasticitet. Runt knäskålen sitter en patella stabiliserande pelott vilket bidrar till att knäskålen lätt stabiliseras vid aktivitet. GenuSkill har två fullt justerbara bandsystem, ett placerat över lårpartier och det andra över vaden. Bandsystemen är fullt anpassningsbara och kan enkelt justeras för en extra passform och optimal fixering. När bandanpassningen och bandlängden är finjusterad behöver man aldrig ställa om spänningen på banden. På insidan av bandinfästningen sitter ett mörkgrått öppningsbart band som förenklar och möjliggör av och påtagning av ortosen utan att ändra bandanpassningen.  

Använd knäortos GenuSkill vid, 
Främre korsbandsskada med behov av extensionskontroll och sidostabilitet, ACL. 
Bakre korbandsskada med behov av flexionskontroll och instabilitet, PCL.
Generella instabilitetsproblem i knäleden med påverkan på inre och eller yttre sidoligament LCL, MCL.

Knäortosen skall handtvättas i 30° handtvätt och lufttorkas plant innan användning. Skenorna kan enkelt tas ur sin skenficka för att underlätta tvätt. 

Vanliga frågor

Svar. På enklaste sätt i 30° handtvätt. Skenorna går att ta ur skyddet för att underlätta tvätt.

Svar. Ja, skyddet fungerar lika bra för idrott och motion som vardagligt arbete vid behov av extra stöd och kontroll av knäleden.

Svar. Snabbspännen förenklar appliceringen av de funktionella banden och säkerställer exakt samma anpassning vid varje tillfälle. Snabbspännena justeras endast en gång till lämplig funktion och sedan håller banden samma längd och ger samma stöd vid varje applicering.

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten