Knäortos Korsband GenuSkill - Stabilitet för ett korsbandsskadat knä | Rehaboteket
Knästöd knaortos
Knästöd knaortos knäortos korsbandsskada knäskydd med skenor
Kampanj

Knäortos för korsband och sidoligamentskador

  •  1 879 kr 
  • 2899 kr

Knäortos för stabilitet, kontroll vid korsbandsskada, ledbandsskada och instabil knäled. Läs mer

  • ROM led för optimal kontroll av knäleden
  • För korsband samt ligamentskador med behov av stabilitet
  • Snabbspänne för enkel och exakt applicering
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäortos GenuSkill

GenuSkill är en stabiliserande rörelsebegränsande knäortos för extra kontroll av en instabil skadad knäled. Ortosen har två stabila metallskenor placerade på insidan och utsidan av knäleden för extra effektiv stabilisering av en instabil knäled. Skenorna är tillverkade av aluminium som ett starkt och stabilt material. Skenorna sitter placerade i två stumma fickor och förankras över knäleden med hjälp av en fixerande lågprofilkardborre som säkerställer optimal ledplacering oavsett aktivitet och rörelse.

Knäskenorna har ett helt unikt innovativt rörelsebegränsande ledcentra som tillåter full ROM kontroll utan verktyg. ROM funktionen innebär att ledcentrat kan begränsa hur mycket knäledens skall kunna böja och/eller sträckas i flexion eller extension. GenuSkill klarar av att kontrollera både översträckning och överböjning i samma produkt vilket gör den lämpad för både främre och bakre korsbandsskador i samma produkt.

För att begränsa extension eller flexion i ledcentrat har knäortosen flera olika flexion och extensionsstopp med i leveransen. Stoppen appliceras rakt in i ledcentrat på enklaste sätt och kan justeras och ändras helt utan verktyg. Extensionskontrollen i leden innefattar full extension 0°,10°,20°, 30° och 40° Flexionskontrollen i leden innefattar 45°, 60°, 75° och 90°
Stoppen appliceras rakt in i leden helt utan verktyg, samma gradantal på Flex eller Ext stoppen måste användas och stoppen måste appliceras i den inre och yttre ledkapseln samtidigt.

Knäortosen är tillverkad av BT textil som har en helt unik andningsaktivitet för att säkerställa optimal komfort vi längre perioders användning. BT textilen är en 3D textil med hög kompression för optimal användarkomfort. I knävecket sitter ett högelastiskt textilmaterial helt utan sömmar för att säkerställa och minimera risken för skav och obehag i knävecket.

Knäortosens främre del är tillverkad av ett tunt anatomiskt format textilfront som hjälper till att minska knäortosens elasticitet. Runt knäskålen sitter en patella stabiliserande pelott vilket bidrar till att knäskålen lätt stabiliseras vid aktivitet. GenuSkill har två fullt justerbara bandsystem, ett placerat över lårpartier och det andra över vaden. Bandsystemen är fullt anpassningsbara och kan enkelt justeras för en extra passform och optimal fixering. När bandanpassningen och bandlängden är finjusterad behöver man aldrig ställa om spänningen på banden. På insidan av bandinfästningen sitter ett mörkgrått öppningsbart band som förenklar och möjliggör av och påtagning av ortosen utan att ändra bandanpassningen.  

Använd knäortos GenuSkill vid, 
Främre korsbandsskada med behov av extensionskontroll och sidostabilitet, ACL. 
Bakre korbandsskada med behov av flexionskontroll och instabilitet, PCL.
Generella instabilitetsproblem i knäleden med påverkan på inre och eller yttre sidoligament LCL, MCL.

Knäortosen skall handtvättas i 30° handtvätt och lufttorkas plant innan användning. Skenorna kan enkelt tas ur sin skenficka för att underlätta tvätt. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt låret 15 cm från knäleden
X-Small33 - 39 cm
Small39 - 45 cm
Medium45 - 52 cm
Large52 - 58 cm
X-Large58 - 66 cm
XX-Large66 - 75 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur tvättar jag knäskyddet? 
Svar. På enklaste sätt i 30° handtvätt. Skenorna går att ta ur skyddet för att underlätta tvätt. 

Fråga. Kan jag använda GenuSkill för skidåkning?
Svar. Ja, skyddet fungerar lika bra för idrott och motion som vardagligt arbete vid behov av extra stöd och kontroll av knäleden.  

Fråga. Varför snabbspännen? 
Svar. Snabbspännen förenklar appliceringen av de funktionella banden och säkerställer exakt samma anpassning vid varje tillfälle. Snabbspännena justeras endast en gång till lämplig funktion och sedan håller banden samma längd och ger samma stöd vid varje applicering. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket