Värmande axelskydd | Rehaboteket

Värmande axelskydd

Ett värmande axelskydd ger axelleden ett lättare extra stöd och framförallt värme in i axelledens muskulatur och led. Värmande axelskydd används ofta vid inflammtionssmärta i och runt axelleden. Kombinationen av värme och kompression runt axeln fungerar ofta direkt smärlindrande för en smärtande axelled. Värmande axelskydd  är anatomiskt konstruerade axelskydd med för att behandla, stabilisera eller avlasta en smärtande axelled. Värmeskydden ger lokal extra värme för axelleden för och bidrar till lokal smärtlindring av axelleden. Axelskydden kan användas både för daglig användning på en arbetsplats som vid idrott och motion.

Varmende skulderstøtte
Värmande axelskydd för lätt stabilisering av en smärtande axel. Axelskyddet värmer leden effektivt och bidrar till ökad kompression över hela axelleden.
579 kr
axelskydd
Axelskydd Stabil är ett anatomisk axelskydd med stumma extra stabiliserande band för effektivare stabilitet över axelleden.
699 kr

Värmebehandling av skador och ledproblem är en vanlig behandlingsmetod för minskad smärta. Ett värmande axelskydd är tillverkade för att lokalt öka temperaturen över axelleden med den direkta effekten av ökad blodcirkulation över skadeområdet. Värmen fokuseras in i muskulaturen och motverkar risken för påverkan från yttre kyla.  Som ett led i den smärtlindrande funktionen av ett värmeskydd för axeln kombinerar många axelskydd två funktioner,  värme med kompression. Kompressionen runt leden ger ett ytterligare stöd och lätt ökad stabilitet av axeln vilket vanligtvis är en viktig del av funktionen för en stabilare och smärtfri belastning. Värmeskyddens funktion av värme och kompression ger ytterligare funktioner över leden, kompressionen motverkar effektivt svullnad i knäleden vilket är den vanligaste orsaken till ledstelhet.. Om leden svullnad minskar axelns rörelseomfång med vanligtvis en upplevd stelhet i axeln vid rörelse.

Olika material ger olika funktioner 

De olika materialen i axelskydden ger olika grader av värme och kompression. Vårt sortiment av axelskydd finns i huvudsakligen 2 olika material, material ger lokalt värme över leden men har helt skilda ventilerande egenskaper för olika användningsområden. Materialen är NeoTex, och CoTEX. 
NeoTex är ett neopren material med isolerande egenskaper. NeoTex uppnår den högsta graden av värme under skyddet och har inga ventilerande egenskaper. NeoTex fungerar optimalt för idrott och aktivitet då värmen under skyddet är en naturlig del av aktiviteten. Ett
CoTEX är ett textilmaterial med lätt värmande egenskaper i kombination med ökad grad av kompression i axelskyddets elastiska funktion.

Personlig rådgivning för att välja rätt skydd

Valet av värmande axelskydd är ofta helt avgörande för att det skall fungera optimalt i förhållande till behov av stabilitet, skada och användningsområde.
För att ge den bästa service på nätet så har vi alltid bemannad kundservice som du alltid når vardagar mellan 9-16 på 08-244734. Ring oss om det är något vi kan hjälpa till med.
Då vi endast arbetar med e-handel så är snabba leveransen en oerhörd viktig del av vår verksamhet. Alla inkommande beställningar innan kl.16 skickas alltid samma dag med normal leverans dagen efter. Våra ansträngningar för snabba leveransen är bara till för att du som vår kund inte skall behöva vänta på din vara. Att snabbt får hem ger dig möjlighet att utvärdera produkten i lugn och ro i hemmiljö utan att behöva bege sig till en stressig butiksmiljö.

Det viktigaste för dig som kund är att du måste ha möjlighet att prova ditt axelskydd innan du bestämmer dig. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp för att du skall ha tid på dig att utvärdera produkten. Det enda kravet för retur är att produkten är i samma skicka som när du tog emot den så prova den gärna men var försiktig med produkten så att den går att returnera eller byta om du vill det