Lumback Stabil | Rehaboteket
ryggsstod_for_ryggskott
ryggsstod_for_ryggskott ryggstod_ont_i_ryggen

Stabilt ryggstöd med optimal komfort

  •  1 299 kr 

Ryggstöd Lumback Stabil är ett högkvalitativt ryggstöd tillverkad av elastisk mikrofiber av högsta kvalitet. 4 stabila ryggskenor placerade i ländryggen avlastar ländryggen effektivt 

Läs mer

  • Extra stabilitet med flexibla skenor
  • Överlägsen komfort och ventilation
  • Stabiliserande band för optimal justering
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Lumback Stabil

Lumback Stabil är ett högklassigt ryggstöd tillverkad av mjuk, borstad mikrofiber med hög grad av kompression för optimal funktion i kombination med överlägsen komfort. 
Ryggstödet har fyra stycken avlastande skenor i ländryggen för att på bästa sätt avlasta vid smärta och problem i ländryggen. Skenorna är tillverkade av PE plast som är ett extremt starkt material med full flexibilitet. Flexibiliteten i skenorna gör att de automatiskt formar sig efter ländryggens profil vilket ger förstärkt effekt av skenornas avlastande och stabiliserande funktioner. Skenorna sitter placerade i skenpar med två skenor på höger och två skenor på vänster sida av ryggraden. Skenparen säkerställer rätt mängd stabilitet i ländryggen för att uppnå avlastning och stöd. 

Ryggstödet Lumback Stabil har en anatomisk passform vilket säkerställer kompression över hela problemområdet, passformen kan enkelt anpassar med hjälp av kardborreband framtill på produkten. I takt med att ryggstödet spänns hårdare ökar graden av kompression över skenorna vilket medför att ryggstödet klarar av att stabilisera ländryggen effektivare. 
På produkten sitter två stycken extra stabiliserande bandsystem som är placerade utanför de flexibla skenorna. Bandsystemen ger möjlighet att ytterligare förstärka stödet över ländryggen och ju hårdare banden spänns desto högre kompression och stöd uppnås. 

Fördelen med en kombination av kompressionsgivande material, avlastande skenor och justerbara bandsystem ger ett ryggstöd som kan användas och justeras för olika situationer med olika behov av stöd och stabilitet. 
Lumback Stabil är konstruerad av material med absolut kvalitet och komfort. Mikrofibern är en extra mjuk karaktär och är borstad för en mjukare och komfortablare upplevelse. Kardborrebanden är tillverkad med mikrohake med extremt låg profil vilket ger en stark och smidig konstruktion som kan bäras under normala kläder. Mikrohaken har även en extremt stark fästförmåga men en förenklad avtagning även vid nedsatt greppförmåga i hand och fingrar. 
För att underlätta applicering av ryggstödet har produkten två greppvänliga fingergrepp insydda i framkanten på ryggstödet. Greppen underlättar applicering utan behov av att greppa ryggstödets kardborreband med fingerkraft. 

Ryggstödets höjd framtill över magen är 17 cm och höjden över ländryggen är 26 cm. 
Ryggstödet skall handtvättas i 30° handtvätt och lufttorka innan användning. Tvätta ryggstödet med kardborren stängd så minimeras slitaget på kardborrens fästförmåga. 

Alla material i Lumback Stabil är Öko-Tex 100 godkända vilket garanterar att produkten är helt fri från hälsofarliga ämnen. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur kan man justera stödet på Lumback stabil? 
Svar. Man kan enkelt justera stödet genom att anpassa graden av spänning på de extra stabiliserande banden på produkten. Genom att spänna dem hårdare kommer kompression att öka över banden  

Fråga. Vad betyder ÖKO-TEX godkänd? 
Svar. ÖKO-TEX är ett miljöcertifikat för material och innebär att samtliga material i produkten är fria från hälso och miljöfarliga ämnen. 

Fråga. Hur skall jag mäta för att få rätt storlek?
Svar.Måttet skall tas över höften enligt illustrationen i storlekstabellen. Om man hamnar mellan två storlekar så skall man välja den mindre storleken utifrån att produkten är tillvkerad av elastiska material som kan töja sig en aning efter en längre tids anvädning. 

Fråga. Vad har ryggstödet för höjd. 
Svar. Höjden på ryggstödets front är endast 17 cm och 26 cm mitt över ryggstödets bakre parti. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

2

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt midjan (cm)
Small 79 - 85 cm
Medium 85 - 91 cm
Large91 - 99 cm
X-Large99 - 107 cm
XX-Large 107 - 115 cm
XXX-Large115 - 126 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem