Ryggkorsett med skenor för extra stöd av ländryggen
ryggkorsett
ryggkorsett ryggkorsett

Ryggkorsett hög modell för extra effektiv avlastning

  • 999 kr

Ryggkorsett med skenor ger effektiv stabilitet och avlastning av en smärtande ländrygg. Ryggkorsetten är extra hög över ländryggen för bästa stöd och avlastning. 

Läs mer

  • Extra hög ryggkorsett för effektivare avlastning
  • Tillverkad av luftig elastisk bomullstextil
  • 4 stabiliserande skenor i ländryggen ger extra stöd
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggkorsett

Ryggkorsett för extra stöd och avlastning av en smärtande rygg. Ryggkorsetten är tillverkad av en luftigt elastisk bomullstextil för optimal komfort vid användning. 
Den elastiska bomullstextilen ger ryggkorsetten en väldigt effektivt kompression som möjliggör enkel applicering av ryggkorsetten, tack vare materialets elastisk kan ryggkorsetten enkelt anpassas efter var persons individuella behov vilket ger en ryggkorsett med en enorm flexibilitet. En korsett för rygg kan ge allt ifrån ett enkelt stöd vid lättare applicering till extra effektivt stöd för ryggen vid en hårdare anpassning av bomullstextilens elastisk.  

Ryggkorsetten har fyra stabiliserande skenor placerade i fickor över hela ländryggen. Skenorna är tillverkade av flexibel metall och möjliggör efter effektivt stöd lokalt över ländryggen, ryggkorsettens extra höga ryggparti ger ett mera omfattande och heltäckande stöd vilket gör ryggkorsetten extra lämpad för användning vid problem i ländrygg och även övergången till bröstrygg. Ryggkorsettens 4 skenor sitter placerade på höger och vänster sida av ryggraden. Ett skenpar, 2 st skenor sitter placerade på höger och ett skenpar på vänster sida av ryggkorsetten för optimal stabilitet och avlastning av ländryggen. 

Ryggkorsetten har två extra stabiliserande dragband placerade lokalt över ländryggen. Dragbanden möjliggör extra effektivt kompression över ländryggen och säkerställer extra stöd och avlastning. 
Dragbanden möjliggör även anpassningsbart stöd över nedre respektive övre delen av ländryggen. Beroende på hur ryggkorsettens extra band appliceras ökas granden av stöd lokalt. 
För ökat stöd över bäckenet skall dragbanden appliceras så lågt de kan över ryggkorsetten och spännas med kardborren framtill. 

Ryggkorsetten är utrustad med två greppvänliga öglor som förenklar appliceringen av korsetten över ländryggen. Öglorna är tillräckligt stora för att placera tummen i vilket gör att korsetten kan enkelt spännas även vid problem men nedsatt greppförmåga i handen och fingrarna.  Höjden på ryggkorsetten är 32 cm över ryggpartiet och 23 cm framtill över magen. 
Ryggkorsetten skall hand tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka efter tvätt. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur stänger jag ryggkorsetten när jag skall använda den? 
Svar. Ryggkorsetten har mjuk och hård kardborre som ger en extremt enkel stängning och öppning vid användade. Ryggkorsetten är även utrustad med greppvänliga ögglor som gör korsetten enkelare att öppna och stänga. 

Fråga. Hur hög är ryggkorsetten över ryggen? 
Svar. Ryggkorsetten är 32 cm i ländryggen för att täcka en större del av ryggområdet och 23 cm korsettens främre del. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt midjan
Small- 83 cm
Medium83 - 91 cm
Large91 - 99 cm
X-Large99 - 107 cm
XX-Large107-115 cm
XXX-Large115 - 130 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem