Handledsskydd ManuLastic | Rehaboteket

Handledsskydd Manulastic med skena

  • 399 kr

ManuLastic är ett innovativt handledsskydd med en skena för avlastning av en smärtande handled. Produkten har tryckavlastande silikoninlägg för extra stöd och avlastning.

Läs mer

  • Anatomiskt formad skena
  • Avlastande silikoninlägg
  • Justerbart extra stabiliserande band
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Handledsskydd ManuLastic

Manulastic är ett avlastande handledsskydd med en anatomisk skena för extra effektiv avlastning av handleden vid inflammatoriska problem. Skenan är tillverkad med en dynamisk konstruktion som ger stöd men tillåter rörelse inom ett normalt rörelseomfång. Skenan har en unik anatomisk form vilket ger stabilitet för handleden utan att i för stor utsträckning störa handens normala funktion.
Runt handleden sitter ett semi-elastiskt extra stabiliserande band som enkelt kan justeras för att uppnå individuell grad av stöd och avlastning. Bandets elastiska egenskaper kan enkelt förstärka stödet genom att öka bandspänningen innan bandets försluts med kardborren.

ManuLastic har en insydd silikonpelott placerad på handledens utsida för att optimera komforten och kompressionen av skyddet vid användning. Pelotten avlastar allt tryck som kan uppstå över handledens yttre benutskott under det extra stabiliserande bandet vid behov av ökad fixering och avlastning.  Pelottens anatomisk konstruktion har ett avlastande hål mitt i silikoninlägget som ger extra effektiv avlastning över det yttre benutskottet på handledens utsida.
För att ytterligare förbättra handledsskyddets kompressionsgivande egenskaper är ManuLastic tillverkad av ett ventilerande material med tre olika kompressionszoner vilket tillåter extra stöd och kompression centralt över handleden men med avtagande kompression upp över underarmen för att på bästa sätt ge rätt förutsättningar för optimal komfort och funktion.

ManuLastik handledsskydd kan med fördel användas vid,
- Lokal smärta i handleden
- Behov av stöd och avlastning av handleden i belastade lägen
- Lokal svullnad i handleden
- Extra stöd av handleden efter gipsning eller lokal stukning
- Avlastning av lokala inflammationer i hand och handled

ManuLastic finns i 6 olika storlekar för att på bästa sätt säkertställa funktion.
Måttet skall tas mitt i handleden.
​Skyddet fungerar lika bra för vardagligt användande, idrott motion som på arbetsplatsen.

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur fungerar silikonpelotten i ManuLastic? 
Svar. Silikonpelotten är ett mjukt material med ett tryckavlastande hål i som placerad över det yttre benutskottet på handleden. Hålet tar bort allt tryck över benutskottet och bidrar även till lokalt ökad kompression över handleden tack vare materialets kompressionsgivande egenskaper. 

Fråga. Kan jag justera graden av stöd som handledsskyddet ger? 
Svar. Ja, stödet kan justeras genom att du ökar eller minskar bandspänningen över handleden. Ju hårdare bandets spänns desto mera stöd appliceras över handleden. 

Fråga. Varför så många storlekar och höger och vänster? 
Svar. För att en produkt skall ge optimalt stöd, stabilitet och öven komfort är det viktigt att passformen är optimal. Alla våra hög funktionella produkter finns i flera storlekar och är alltid höger och vänster anpassade för att produkten skall passa på bästa sätt och även ge det stödet som man vill uppnå.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handleden
XX-Small13 - 14 cm
X-Small14 - 15 cm
Small15 - 16 cm
Medium16 - 17 cm
Large17 - 18 cm
X-Large18 - 19 cm
XX-Large19 - 20 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem