Handledsskydd ManuLastic | Rehaboteket
handledsskydd_manulastic
handledsskydd_manulastic handledsskydd_sport handledsskydd skydd_for_handleden

Handledsskydd med skena Manulastic

  •  399 kr 

ManuLastic är ett innovativt handledsskydd med en skena. Produkten har tryckavlastande silikoninlägg för extra stöd.

Läs mer

  • Anatomiskt formad skena
  • Avlastande silikoninlägg för bästa komfort
  • Justerbart extra stabiliserande band
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Handledsskydd ManuLastic

Handledsskydd ManuLastic är ett lätt avlastande handledsskydd med skena för avlastning av handleden vid problem. Skenan är tillverkad med en dynamisk konstruktion som ger stöd för handleden men som samtidigt tillåter rörelse inom ett normalt rörelseomfång, detta för att säkerställa en normal handfunktion utan att handledsskyddet låser handleden. Skenan har en unik anatomisk form vilket ger stabilitet för handleden utan att i för stor utsträckning störa handen och fingrarnas normala funktion.
Runt handleden sitter ett 4 cm brett semi-elastiskt stabiliserande band. Bandet ger möjlighet att på enklaste sätt justeras för att uppnå individuell grad av stöd och avlastning. Bandets elastiska egenskaper kan enkelt förstärka stödet genom att öka bandspänningen innan bandets försluts med kardborren vilket ger möjlighet att förstärka stödet i linje med specifika moment som kräver mera stöd och avlastning.

Handledsskydd ManuLastic har en insydd silikonpelott placerad på handledens utsida, pelotten är konstruerad för att öka komforten och samtidigt öka kompressionen. Pelotten avlastar tryck som kan uppstå över handledens yttre benutskott under det extra stabiliserande bandet. Pelottens konstruktion har ett hål mitt i silikoninlägget som ger extra avlastning över det yttre benutskottet på handledens utsida. För att ytterligare förbättra handledsskyddets egenskaper är ManuLastic tillverkad av ett ventilerande material med kompressionszoner vilket tillåter extra stöd och kompression centralt över handleden.

ManuLastik handledsskydd kan med fördel användas vid,
- Behov av stöd och avlastning av handleden i belastade lägen
- Lokal svullnad i handleden
- Extra stöd av handleden efter gipsning eller lokal stukning

ManuLastic finns i 6 olika storlekar för att säkerställa rätt passform. Handledsskyddet är konstruerat för höger och vänster sida.
För rätt storlek skall handledens omkretsmått mätas mitt i handleden. ​Skyddet fungerar lika bra för vardagligt användande, idrott och motion som på arbetsplatsen eller i vardagen.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handleden
Stl. 013 - 14 cm
Stl. 114 - 15 cm
Stl. 215 - 16 cm
Stl. 316 - 17 cm
Stl. 417 - 18 cm
Stl. 518 - 19 cm
Stl. 619 - 20 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur fungerar silikonpelotten i ManuLastic? 
Svar. Silikonpelotten är ett mjukt material med ett tryckavlastande hål i som placerad över handledens utsida. Hålet tar bort allt tryck som kan uppstå och bidrar även till lokalt ökad kompression över handleden tack vare materialets kompressionsgivande egenskaper. 

Fråga. Kan jag justera graden av stöd som handledsskyddet ger? 
Svar. Ja, stödet kan justeras genom att du ökar eller minskar bandspänningen över handleden. Ju hårdare bandets spänns desto mera stöd appliceras över handleden. 

Fråga. Varför så många storlekar och höger och vänster? 
Svar. För att en produkt skall ge optimalt stöd, stabilitet och öven komfort är det viktigt att passformen är optimal. Alla våra hög funktionella produkter finns i flera storlekar och är alltid höger och vänster anpassade för att produkten skall passa på bästa sätt och även ge det stödet som man vill uppnå.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket