Handledsskydd Manu Karpal | Rehaboteket
handledsskydd karpaltunnelsyndrom
handledsskydd karpaltunnelsyndrom handledsstod_karpaltunnelsyndrom handledsskyddkarpaltunnelsyndom

Handledsskydd för karpaltunnelsyndrom

  •  899 kr 

Manu Karpal handledsskydd för problem med karpaltunnelsyndrom. Skyddet kan användas dag och natt och har en pelott för avlastning Läs mer

  • Tryckavlastande pelott
  • Skenor för extra avlastning
  • Extremt komfortabel att bära dag som natt
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Handledsskydd Manu Karpal

Manu Karpal handledsskydd för karpaltunnelsyndrom är en helt unik produkt för avlastning av problem med karpaltunnelsyndrom. Handledsskyddet har en optimal anatomisk passform för bästa funktion och avlastning och är tillverkad av ett andningsaktivt material helt utan sömmar för bästa komfort dag som natt. Handledsskyddet är ÖKO tex godkänt och uppfyller EKO-TEX 100 standarden vilket är är extra lämpat för handledsstöd för nattlig användning under längre perioder.

Handledsskyddet för karpaltunnelsyndrom har två anatomiskt formade skenor tillverkade av lätt och formbar aluminium vilka skapar avlastning. Skenorna är placerade i en så kallad DUAL konstruktion vilket innebär att skenorna i handledsskyddet är placerade både över handryggen och i handflatan. Funktionen av DUAL skenorna ger ett extra stabilt handledsskydd som klarar av att avlasta handleden i samtliga situationer dag som natt. Skenorna ligger placerade i väl polstrade fickor för att motverka all risk för skav och obehag och kan på enklaste sätt tas ur handledsskyddet. Fördelen med avtagbara skenor ger ett handledsskydd som går att anpassas individuellt i linje med respektive användare behov och gör Menu Karpal till ett av de mest flexibla handledsskydden på marknaden för karpaltunnelsyndrom.

Maun Karpal har en unik silikonplatta, pelott placerad på insidan av handleden, plattan är tillverkad av silikon täckt med ett tunt och svalkande nylonmaterial. Padden skapar en totalavlastning från tryck över problemområdet i samband med karpaltunnelsyndrom och är en helt unik funktion för denna modell. Pelotten kan fritt flyttas inom handledsskyddet för att skapa den bästa avlastningen på rätt ställe helt individuellt i förhållande till användare och problem.

Handledsskyddet för karpaltunnelsyndrom appliceras på enklaste sätt med tre kardborreband med slip stop över handryggen. Slip-stop funktionen underlätta applierinen ytterligare och säkerställer att banden alltid på enklaste sätt kan anpassas runt handleden. Ju hårdare banden spänns desto mera stöd uppnås vilket ger möjlighet att beroende på aktivitet och belastning anpassa handledsskyddet stabiliserande funktion i linje med unika behov av stöd. Banden är konstruerade med mikrohake vilket ger en extremt låg profil över handleden. Den totala material tjockleken är endast 2 mm vilket gör att handledsskyddet fungerar att bära i ett par normala handskar utan risk för att det blir för trångt. Runt handryggen finns ett anpassningsbart handgrepp som beroende på hur hårt bandet spänns reglerar handledsskyddets stabilitet i sidled.

Handledsskydd Manu Karpal för karpaltunnelsyndrom  är tillverkad i fem storlekar och i en höger och en vänster anpassad modell. Mät omkretsmåttet runt handleden för att hitta rätt storlek.
Handledsskyddet tvättas på enklaste sätt i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Pelotten tas ut ur handledsskyddet vid tvätt och torkas på enklaste sätt av med en fuktig trasa. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

3

Avlastning

5

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handleden
X-Small13-15 cm
Small 15-17 cm
Medium 17-19 cm
Large19-22 cm
X-Large22-25 cm

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har karpaltunnelsyndrom och är väldigt tryckkänslig över handleden. Finns det någon bra lösning som avlastar utan tryck?
Svar.Ja, handledsskyddet Manu Karpal är utrustad med en flyttbar silikonpelott som total avlastar problemområdet över handleden.

Fråga. Jag har blivit rekommendera att skaffa ett handledsstöd nattetid för avlastning och säkerställd position av min handled när jag sover. Finns det speciella modeller för natten?
Svar. Ja, ett handledsskydd kan användas både dag som natt så länge det är tillverkat av andningsaktivt material.

Fråga. Kan jag tvätta handledsskyddet?
Svar. Ja, absolut! Handledsskyddet tvättar i 30° handtvätt och skenorna kan på enklaste sätt tas ut vid tvätt för att underlätta uppsköljning och tork.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket