Handledsskydd Manu Karpal | Rehaboteket
handledsskydd karpaltunnelsyndrom
handledsskydd karpaltunnelsyndrom handledsstod_karpaltunnelsyndrom handledsskyddkarpaltunnelsyndom

Handledsskydd för karpaltunnelsyndrom CTS

  •  899 kr 

Manu Karpal handledsskydd för avlastning vid problem med karpaltunnelsyndrom CTS. Handledsskyddet kan användas dag och natt och har en unik CTS-pad för extra effektiv avlastning av problemområdet.

Läs mer

  • Tryckavlastande CTS-pad
  • DUAL skenor för optimal avlastning
  • Extremt komfortabel att bära dag som natt
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Handledsskydd Manu Karpal

Manu Karpal handledsskydd för karpaltunnelsyndrom är en helt unik produkt för optimal avlastning av problem med karpaltunnelsyndrom i handleden. Handledsskyddet har en optimal anatomisk passform för bästa funktion och avlastning och är tillverkad av ett andningsaktivt material helt utan sömmar för bästa komfort dag som natt. Handledsskyddet är ÖKO tex godkänt och uppfyller EKO-TEX 100 standarden vilket är är extra lämpat för handledsstöd för nattlig användning under längre perioder.

Handledsskyddet för karpaltunnelsyndrom har två anatomiskt formade skenor tillverkade av lätt och formbar aluminium vilka skapar en optimal avlastning av handleden vid problem med karpaltunnelsyndrom. Skenorna är placerade i en så kallad DUAL konstruktion vilket innebär att skenorna i handledsskyddet är placerade både över handryggen och i handflatan. Funktionen av DUAL skenorna ger ett extra stabilt handledsskydd som klarar av att avlasta handleden i samtliga situationer dag som natt. Skenorna ligger placerade i väl polstrade fickor för att motverka all risk för skav och obehag och kan på enklaste sätt tas ur handledsskyddet. Fördelen med avtagbara skenor ger ett handledsskydd som går att anpassas individuellt i linje med respektive användare behov och gör Menu Karpal till ett av de mest flexibla handledsskydden på marknaden för karpaltunnelsyndrom.

Maun Karpal har en unik silikonplatta, CTS-pad placerad på insidan av handleden, plattan är tillverkad av medicinskt silikon täckt med ett tunt och svalkande nylonmaterial. Padden skapar en totalavlastning från tryck över problemområdet i samband med karpaltunnelsyndrom och är en helt unik funktion för denna modell. CTS-padden kan fritt flyttas inom handledsskyddet för att skapa den bästa avlastningen på rätt ställe helt individuellt i förhållande till användare och problem.
CTS padden är en helt unik konstruktion som samtidigt som den avlastar problemområdet i samband med karpaltunnelsyndrom även kan avlasta ärr och problem i samband med postoperativ behandling. 

Handledsskyddet för karpaltunnelsyndrom appliceras på enklaste sätt med tre kardborreband med slip stop över handryggen. Slip-stop funktionen underlätta applierinen ytterligare och säkerställer att banden alltid på enklaste sätt kan anpassas runt handleden. Ju hårdare banden spänns desto mera stöd uppnås vilket ger möjlighet att beroende på aktivitet och belastning anpassa handledsskyddet stabiliserande funktion i linje med unika behov av stöd. Banden är konstruerade med mikrohake vilket ger en extremt låg profil över handleden. Den totala material tjockleken är endast 2 mm vilket gör att handledsskyddet fungerar att bära i ett par normala handskar utan risk för att det blir för trångt. Runt handryggen finns ett anpassningsbart handgrepp som beroende på hur hårt bandet spänns reglerar handledsskyddets stabilitet i sidled.

Använd Manu Karpal vid, 
Karpaltunnelsyndrom dagtid och natt. 
Punktavlastning vid smärta och problem i handleden 
Post-operativ behandling av handleden med behov av ext. och flex. kontroll 
Lokala inflammationer och smärttillstånd i handleden 
Lokal artros i handleden med behov av immobilisering och stöd 

Handledsskydd Manu Karpal för karpaltunnelsyndrom CTS är tillverkad i fem storlekar och i en höger och en vänster anpassad modell. Mät omkretsmåttet runt handleden för att hitta rätt storlek.
Handledsskyddet tvättas på enklaste sätt i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. CTS-padden tas ut ur handledsskyddet vid tvätt och torkas på enklaste sätt av med en fuktig trasa. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har opererats för karpaltunnelsyndrom och är väldigt tryckkänslig över handleden. Finns det någon bra lösning som avlastar utan tryck?
Svar.Ja, handledsskyddet Manu Karpal är utrustad med en flyttbar silikonpelott som total avlastar problemområdet över handleden.

Fråga. Min läkare rekommenderade mig att skaffa ett handledsstöd nattetid för avlastning och säkerställd position av min handled när jag sover. Finns det speciella modeller för natten?
Svar. Ja, ett handledsskydd kan användas både dag som natt så länge det är tillverkat av andningsaktivt material. Manu Karpals skenor säkerställer avlastningen på bästa sätt under natten. 

Fråga. Kan jag tvätta handledsskyddet?
Svar. Ja, absolut! Handledsskyddet tvättar i 30° handtvätt och skenorna kan på enklaste sätt tas ut vid tvätt för att underlätta uppsköljning och tork.

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

3

Avlastning

5

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handleden
X-Small13-15 cm
Small 15-17 cm
Medium 17-19 cm
Large19-22 cm
X-Large22-25 cm

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem