Artroshandske för värk och stelhet | Rehaboteket
IMAK artroshandske
IMAK artroshandske handskar_artros_fingrar artroshandskar

Artroshandske vid stela eller värkande fingrar och händer

  • 349 kr

Unik artroshandske för smärta, stelhet och svullnad i hand och fingrar vid problem med artros.  

Läs mer

  • Artroshandske för artros i fingrar och hand
  • Ger mindre svullnad och mera rörlighet
  • Anatomisk passform för bästa funktion för fingrar och hand
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Artroshandske för värk och stelhet

Artroshandske är en lätt kompressionsgivande handske speciellt utvecklad för artrosproblematik med artros i fingrar, artros i tumme, hand och handled.
Handsken för artros är tillverkad av ett tunt kompressionsgivande material som ger lätt stöd för fingrarnas leder och används med fördel vid värk i fingrarna orsakat av artros i fingrarna och värk i handleden orsakat av artros eller inflammatoriska problem. Den milda kompressionen runt varje fingerled motverkar effektivt svullnad i fingrarna och handen och hjälper till att uppnå normal rörelse vid stelhet i fingrar och hand. Svullnaden runt leden innebär alltid minskad rörelse och stelhet vilket artroshandsken speciellt är utvecklad för att motverka.

Artroshandsken är tillverkad av en blandning av Spandex och Bomull vilket ger en lätt värmande effekt över fingrarnas leder, den lätt värmande effekten av materialet ger ofta en effektiv smärtlindring och motverkar nedkylning av leden sommar som vintertid.  Handskens materialkomposition upplevs ofta som extremt välventilerad och komfortabel och går att använda för vardagligt bruk oavsett situation eller aktivitet. 
Artros handsken fungerar lika bra att använda nattetid vid artros i fingrarna som vid smärta och värk i hand och fingrar.

Artroshandsken har en så kallad öppen fingertoppsdesign, vilket innebär att fingrarna inte täcker fingertoppen för att ge ett bättre grepp och känsla vid regelbunden användning av handen.
De öppna fingertopparna tillåter användning av artroshandsken oavsett situation vid så väl finmotoriska som grovmotoriskt arbete med hand och fingrar. 
Artroshandsken är speciellt konstruerad för enklaste möjliga av och påtagning vilket underlättar användningen av handsken vid reumatiska besvär i hand och fingrar med nedsatt greppförmåga i hand / finger. 

Artroshandsken motverkar effektivt svullnad och stelhet i fingrarna och fungerar lika bra för artros fingrar som vid artritproblem och reumatisk värk i fingrarnas leder.  Handskens kombination av kompression, stöd och lätt värme över lederna ger ofta ett väldigt uppskattat resultat vid smärta, stelhet och värk i hand och fingrar. 

Vid artros i fingrarna ger artroshandskens unika passform extra stöd och kompression för varje led i fingrarna och motverkar effektivt svullnad.
En artroshandske kan med fördel använda under ett handledsstöd med skena för att på ett effektivare sätt kombinera kompressionsbehandling av hand / fingrar med avlastande stöd av handledsstödets skena. Den tunna artroshandsken 
fungerar med alla handledsstöd utan begränsningar. 

Artroshandske är den enda handsken som rekommenderas av "Artritis foundation" som ett lättanvänt hjälpmedel vid reumatisk värk i hand och fingrar. 
Handsken tillverkas i 5 olika storlekar XS-XL för att säkerställa bästa anatomiska passform om funktion. Mät bredden över knogarna för att hitta rätt storlek. 
Artroshandskarna säljs alltid per par för både höger och vänster hand och är 100% fri från Latex. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur tvättar jag mina artroshandskar? 
Svar. Tvättråd är 30° handtvätt och låt artroshandskarna lufttorka innan användning. 

Fråga. Säljs artroshandsken per par? 
Svar. ja, handsken säljs alltid per par för höger och vänster hand. 

Fråga. Hur hittar jag rätt storlek på mina handskar. 
Svar. Du behöver bara mäta bredden över knogarna på handryggen för att hitta rätt storlek. XS motsvarar en bredd på upp till 7 cm, Small mellan 7-8 cm , Medium 8-9 cm , Large 9-10 cm och XL 10 - 11.5 cm. 
 

Storlekstabell

Storlek Bredd över handrygg
X-Smallupp till 7 cm
Small7 - 8 cm
Medium8 - 9 cm
Large 9 - 10 cm
X-Large10 - 11.5 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem