IMAK strumpa - artros i foten | Rehaboteket
strumpa_artros
strumpa_artros artrostrumpa

Unik strumpa för artros i fot, tålederna eller fotleden.

  • 369 kr

Imak strumpan ger lokal kompression över hela foten och tårna vid problem med av smärta och stelhet i foten och tålederna osakade av artros och artrit 

Läs mer

  • Ger ökad cirkulation och smidighet i tå och fot
  • Kompression och lätt värmande för smärtfrihet i fot och tår
  • Används dag som natt med eller utan skor
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

IMAK strumpa - artros i foten

Imak strumpan ger en mild kompression och lokal värme över en smärtande eller stel fot, fotled eller tåled. Den unika konstruktionen av IMAK strumpan har gjort den till en enormt uppskattad produkt för artros i foten, artros i tåleden eller generell smärta och stelhet i tårna, foten och fotleden.  
Strumpans anatomiska passform säkertäller lokal kompression över hela foten och fotleden, för att på bästa sätt ge mild kompression runt tålederna är strumpan konstruerad precis som en handske med lokalt stöd och kompression för varje tå individuellt.
Denna unika konstruktion säkertäller rätt mängd lokal kompression för varje tå vid problem med smärta, stelhet i tålederna orsakat av exempelvis artros eller artrit. Vid artros fot och artros i tålederna svullnar ofta den drabbade kroppsdelen upp vilket IMAK strumpan effektivt motverkar. Svullnad är alltid kopplat till minskad rörelse i leden och ofta en bidragande orskar till att personer med artros fot och artros i tålederna upplever stelhet i samband med rörelse och normal gång. Imak strumpan för artrosbehandling motverkar effektivt svullnaden tack vare strumpans kompressionsprofil och anatomiska passform med effekten av ökad rörelse med mindre stelhet och smärta.  

Sturumpan är tillverkad av ett mjukt, elastiskt och andningsaktivt bomullsmaterial som utöver kompressionen bidrar till mild värmebehandling över tålederna och foten. Vid problem med neuropati och fiybromyalgi ger strumpans lokala milda värmeutvecklignen ofta en direkt smärtlindring och underlättar rörelse i fot och tåled. Vid artros fot och artros i tålederna ger ofta kombinationen av imakstrumpans smärtlindrande, kompressionsgivande och lätt värmande egenskaper effekt både avseende smärtlidnring, misnkad svulland och ökad rörelse. 

Strumpan fungerar lika bra att använda som vanliga strumpor och kan med fördel användas under en arbetsdag, vid motion och promenas som såväl nattetid vid problem med smärta och svullnad.
IMAK strumpan är inte en konventionell kompressionsstrumpa för minskad svullnad i fot, ankel och underben utan är en unik strumpa för artros fot, artros i tåleder eller fotleden vilket gör att den utan problem kan användas nattetid i liggande position. 

Använd IMAK strumpan vid smärta, problem med stelhet eller svullnad i fot och tåleder och specifikt vid, 
- Artros i fot 
- Artros i tåleder eller fotlederna
- Artrit i fot och fotled
- Problem med generell stelhet eller smärta i fot och tår
- Vid ökad problemutveckling orsakat av lokal stelhet i fot och tåleder. 
- Vid nedsatt cirkulation och normal kalla fötter och tår
- Vid neuropati och fibromyalgi

Strumpans bomullsmaterial säkerställer bästa användarkomfort och ger en god andningsaktivitiet för optimal användarkomfort. Strumpan tvättas i handljummet vatten med ett milt tvättmedel och skall lufttorka efter tvätt innan anvädning. 
Imak strumpa för artros fot och artros i tålederna finns i tre olika storlekar S-M-L och passar både män och kvinnor. Strumporna säljs alltid per par för höger och vänster fot. 

Vanliga Frågor & Svar

Storlekstabell

Storlek Skostorlek
Small 35 - 39
Medium 39 - 42,5
Large43 - 48

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem