Träningsband Q45 Kit | Rehaboteket
traningsband_rehab
traningsband_rehab träningsband_elastiska traningsband

Komplett kit av träningsband för hela kroppen

  •  739 kr 
  • 926 kr

Kit om 4 elastiska träningsband av gummi. Bandens totala motstånd klarar träning från 7 kg upp till 57 kg

Läs mer

  • Komplett kit för helkroppsträning
  • Motstånd från 7 kg upptill 57 kg
  • Optimalt för rehabilitering och träning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Träningsband Q45 Kit

Komplett kit om 4 träningsband för helkroppsträning eller rehabilitering efter skada. Träningsbanden, totalt 4 stycken ger en allsidig träning oavsett plats och fungerar lika bra för effektiv rehabilitering efter skada.
Träningsbanden är fullt elastiska och skapar för att på bästa sätt möjlighet att uppnå individuell träning i förhållande till muskulära förutsättningar och muskelgrupper. Kittet skapar en optimal förutsättning för korrekt progessträning med ökat motståndsträning i takt med ökat behov för rehabilitering eller muskelträning. Större, starkare och mera utvecklade muskelgrupper är ofta i behov av ett högre motstånd och vilket ofta motiverar de kraftigare motstånden (lila och grön) samt de lättare träningsbanden (röd och svart) för mindre muskelgrupper. 
Träningsbanden är färgkodade för att på enklaste sätt identifiera motstånd i förhållande till muskelgrupp. Motstånden på träningsbanden är överlappande från 7 kg upp till 57 kg och den totala motståndsprofilen förändras i linje med hur mycket banden sträcks. Träningsbanden har alltid ett lägre motstånd i början på rörelsen med en progressiv utveckling i linje med ytterlägessträckning av bandet och rörelsen.
Normal sträckning ger bandets lägsta motståndsprofil och maximal sträckning av banden skapar bandets maximala motståndsprofil. 

Bandens totala längd cirkulärt är 208 cm vilket ger även ger en unik möjlighet för helkroppsträning utan begränsningar. Den totala längden på bandet skapar optimala förutsättningar för cirkulärt träningsmotstånd speciellt lämpat för överkropp, nacke och axlar med banden placerade under ex fötterna.

Ett kit av Träningsband Qmed45 innehåller 4 band med dimension och motstånd enligt nedan,
Träningsband RÖD – total bredd 13mm – motståndsprofil min 7 kg max 16 kg
Träningsband SVART – total bredd 21mm – motståndsprofil min 15 kg max 29 kg
Träningsband LILA – total bredd 32mm – motståndsprofil min 20 kg max 39 kg
Träningsband GRÖN – total bredd 45mm – motståndsprofil min 30 kg max 57 kg

Banden är tillverkade av motståndskraftigt gummi och rengörs på enklaste sätt vid behov genom att torka av banden med en fuktig trasa, låt banden torka innan användning.
Träningsbanden kan tillika användas för vardaglig hemmaträning och fungerar utan begräsningar för en komplett helkroppsträning i hemmiljö.
Träningsbandens kompakta form och storlek gör att de fungerar lika bra på resan som i hemmagymmet.

Storlekstabell

TräningsbandMotstånd
Röd7 - 16 kg
Svart 15 - 29 kg
Lila 20 - 39 kg
Grön30 - 57 kg

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad innehåller ett kit? 
Svar. Ett kit innehåller 4 olika träningsband för en komplett helkroppsträning oavsett muskelgrupp eller behov av mer eller mindre motstånd för effektiv träning. 

Fråga. Vad betyder de olika färgerna? 

Svar. De olika färgerna motsvarar olika motstånd och hårdheter för att kunna användas för större och mindre muskelgrupper. 

Fråga. Kan banden användas för träning av hela kroppen? 
Svar. Ja, absolut! Den totala längden på banden är 208 cm cirkulärt vilket gör bandet till ett universalband för helkroppsträning och rehabilitering. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket