Träningsband QMED | Rehaboteket
traningsband
traningsband elastiska träningsband loopband_traningsband

Komplett loopbandkit för träning och rehab

  •  299 kr 
  • 399 kr

Träningsband QMED band är ett kit av elastiska motståndsband loop för en allsidig träning eller rehabilitering av stora som små muskelgrupper Läs mer

  • Bandkit om 5 band med olika motstånd
  • Motståndsprofil från 4,5 kg upp till 31,5 kg
  • För träning och rehab oavsett muskelgrupp

Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!

I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Träningsband QMED

Träningband QMED är ett allsidigt cirkulärt träningsband som fungerar lika bra för muskelstärkande övningar för hemmaträning som för rehabilitering av en skada i hemmiljö. 
QMED banden är ett bandkit som innehåller 5 olika motståndsband i en förpackning vilket ger en unik möjlighet att träna hela kroppens muskulatur med samma bandkit oavsett muskelgruppens storlek eller styrka. 
Du olika banden har en heltäckande motståndsprofil från 4,5 kg upp till 31,5 kg, enkelt översatt är det ett brett spektrum av motstånd för att täcka hela kroppens unika behov av motstånd helt i linje med starka / svaga, stora/små muskelgrupper.  
Banden kan på enklaste sätt användas som en loop runt ben eller armar men kan samtidigt även träna ensidig träning runt ett dörrhandtag vid behov. Bandens totala längd är 50 cm och bredden 5 cm. 
Ett bandkit innehåller 5 band med färgkod för motstånd enligt nedan, 

LOOP GUL - motstånd motsvarande 4,5-7 kg
LOOP RÖD - motstånd motsvarande 9-15,5 kg
LOOP BLÅ - motstånd motsvarande 13,5-20 kg
LOOP GRÖN - motstånd motsvarande 18-27 kg
LOOP SVART - motstånd motsvarande 22,5-31,5 kg

LOOP banden breda användningsområdet innebär att banden kan användas både i ett muskelstärkande syfte i hemmet eller på resa samt för rehabilitering av en kroppsled efter skada.
Motståndsprofilen från lätt till hård gör loopbanden optimala för ROM övningar - ökat rörelseomfång i en kroppsled samt ökad rörelsekontroll i en instabil led. 

Storlekstabell

Träningsband QMED
LOOP GUL 4,5 - 7 kg
LOOP RÖD 9 - 15,5 kg
LOOP BLÅ 13,5 - 20 kg
LOOP Grön 18 - 27 kg
LOOP Svart 22,5 - 31,5 kg

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Varför behövs det olika motstånd?
Svar. Beroende på muskelgrupp så behöver vanligtvis olika motstånd i linje med muskelgruppens styrka. 

Fråga. Hur vet jag vilket band som jag skall använda?
Svar. Motståndet märks tydligt vid användning och en viktig del i valet av motstånd är att kunna genomföra övningen isolerat utan att behöva kompensera. Om banden är för hårda så uppstår det vanligtivs svårigheter att genomföra övningen med effekten av att man inte tränar rätt muskelgrupp. 

Fråga. Kan jag endast köpa 1 band? 
Svar. Nej, banden säljs endast i en förpackning om 5 olika band med olika motstånd. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket