Knäskydd vid löparknä ger avlastning och stöd
Knäskydd Löparknä ITB
Knäskydd Löparknä ITB Knäskydd Löparknä ITB Knäskydd Löparknä ITB

Knäskydd för löparknä ITB

  •  429 kr 

Knäskydd löparknä ITB för avlastning av löparknä utan att påverka knäledens rörelse. Läs mer

  • Knäskydd utvecklat för löparknä
  • Fixerande silikonpelotter
  • Appliceras utan rörelsepåverkan i knäleden
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd Löparknä ITB

Knäskyddet avlastar senfästet över knäledens utsida genom att appliceras över det senstråket på låret utsida ovanför problemområdet. 
Skyddet har en anatomisk passform som säkerställer fixering användning i form av ett band som inte påverkar knäledens rörelsen vilket minimerar risken för skav vid löpning över längre distanser. 
Knäskyddets pelott är konstruerad för att avlasta senfästet samtidigt som det ger stöd. Pelotten i kombination med silikonkuddarna på pelottens insida ger möjlighet till avlastning även vid lättare spänning på bandet.

Knäskyddet är utrustat med 4 st silikonkuddar som ytterligare bidrar till fixering av knäskyddet vid användning. Silikonpelotterna skall placeras ovanför knäleden på lårets utsida för bra funktion. 
Produkten är tillverkat av slitstarkt nylonmaterial och tillverkas i en universalstorlek som enkelt kan anpassas efter rätt omkretsmått.

Tvätta skyddet i 30° handtvätt och lår produkten lufttorka innan användning. Ta för vana att stänga kardborrenbanden när produkten inte används så minimeras det mekaniska slitage på dess hårda yta. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har tidigare använt något liknande knäskydd för löparknä men knäskyddet behövdes spännas väldigt hårt för att stanna kvar på låret. Hur fungerar löparknäskydd ITB?
Svar. Knäskyddet är konstruerat med vidhäftande silikonkuddar på den avlastande pelotten för att ytterligare säkerställa fixering av knäskyddet vid löpning. 

Fråga. Hur skall jag applicera mitt knäskydd?
Svar. Knäskyddet skall appliceras ovanför smärtpunkten på knäledens utsida över nedre delen av lårmuskeln. Knäskyddet är ytterst flexibelt och kan enkelt flyttas över låret för att hitta rätt placering. 

Fråga. Hur skall jag mäta för att hitta rätt storlek?
Svar. Produkten tillverkas i en universal storlek och klarar omkretsmått runt knäleden från 25 - 45 cm.

Fråga. Hur skall jag tvätta knäskyddet? 
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt med mild tvållösning. Låt knäskyddet lufttorka innan användning

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

1

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden
Universal Min 25 - Max 45 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem