Knäskydd vid löparknä ITB avlastar löparknä effektivt
Knäskydd Löparknä ITB
Knäskydd Löparknä ITB Knäskydd Löparknä ITB Knäskydd Löparknä ITB

Löparknäskydd för optimal avlastning av löparknä

  •  429 kr 

Knäskydd löparknä ITB är ett helt unikt knäskydd för effektiv avlastning av löparknä. Knäskyddet avlastar utan att påverka knäledens rörelse. Läs mer

  • Unikt knäskydd utvecklat för behandling av löparknä
  • Avlastar inflammationen i knäleden effektivt
  • Appliceras utan rörelsepåverkan i knäleden
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd Löparknä ITB

Knäskydd vid löparknä ITB är ett helt unikt knäskydd speciellt utvecklat för att behandla löparknä. Knäskyddet för löparknä avlastar det inflammerade senfästet över knäledens utsida genom att knäskyddet appliceras över det iliotibiala bandet ovanför smärtpunkten.
Löparknäskyddet har en unik anatomisk passform som säkerställer optimal fixering vid hög-intensiv användning ex löpning. Löparknäskyddets unika konstruktion i form av ett band påverkar inte knäldens rörelsen vilket minimerar risken för skav vid löpning över längre distanser. Knäskyddets avlastande löparknäpelott är speciellt konstruerad för att avlasta det inflammerade senfästet över knäledens utsida samtidigt som det iliotibiala bandet och quadriceps stabiliseras med hjälp av löparknäpelotten. Löparknäpelotten i kombination med silikonkuddarna på pelottens insida säkerställer effektiv avlastning även vid lättare spänning på bandet. Den unika löparknäpelotten säkerställer effektivt avlastning av löparknä utan att löparknä bandet behövs spännas extremt hårt för önskad effekt. 
Muskelspänningar från höftmuskeln (tensor fasciae latae) även kallad sprintermuskeln avlastas i löparknäskyddet och bidrar till effektiv avlastning av det inflammerade området på knäledens utsida.
ITB Knäskydd löparknä är utrustat med 4 st silikonkuddar som ytterligare bidrar till optimal fixering av knäskyddet vid användning. Silikonpelotterna fäster optimalt över lårmuskeln och skall placeras ovanför knäleden på lårets utsida för optimal funktion. Knäskyddet vid löparknä är tillverkat av slitstarkt nylonmaterial och tillverkas i en universalstorlek som enkelt kan anpassas efter rätt omkretsmått.

Löparknä orsakar inflammationssmärta på knäledens utsida. Orsaken till smärtan är ofta mekaniskt slitage mellan det iliotibiala bandet och lårbenets yttre benutskott. Löparknä är ett av de vanligaste knäproblemen som ofta drabbar löpare och idrottsaktiva vid uthållighetsidrott med ensidiga rörelser över lång tid. De ensidiga likartade rörelserna som uppstår vid ex löpning är ofta den direkta utlösande orsaken till löparknä. Ett avlastande knäskydd vid löparknä bidrar ofta till effektiv smärtlindring och kan användas utan begränsningar vid problem med löparknä. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har tidigare använt något liknande knäskydd för löparknä men knäskyddet behövdes spännas väldigt hårt för att stanna kvar på låret. Hur fungerar löparknäskydd ITB?
Svar. Löparknäskydd ITB är konstruerat med vidhäftande silikonkuddar på den avlastande pelotten för att ytterligare säkerställa fixering av knäskyddet vid löpning. 

Fråga. Hur skall jag applicera mitt knäskydd för löparknä ITB?
Svar. Knäskyddet skall appliceras ovanför smärtpunkten på knäledens utsida över nedre delen av lårmuskeln. Knäskyddets löparknäpelott har 4 silikonkuddar för effektiv fixering av produkten. Knäskyddet är ytterst flexibelt och kan enkelt flyttas över låret för att hitta rätt placering för optimal avlastning. Prova med att flytta skyddet den första dagen och applicera olika spänningar på bandet för att hitta den optimala placeringen och spänningen. 

Fråga. Hur skall jag mäta för att hitta rätt storlek?
Svar. Löparknäskyddet ITB tillverkas i en universal storlek och klarar omkretsmått runt knäleden från 25 - 45 cm.

Fråga. Är löparknäskyddet höger eller vänsteranpassat? 
Svar. Nej, knäskyddet för löparknä är inte höger eller vänster utan fungerar lika bra på båda sidorna. 

Fråga. Hur skall jag tvätta knäskyddet? 
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt med mild tvållösning. Låt knäskyddet lufttorka innan användning

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

1

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden
Universal Min 25 - Max 45 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem