Tumstöd med skena för extra stöd av en smärtande tumme
tumstod for en smartande tumme
tumstod for en smartande tumme

Tumstöd för avlastning för en smärtande tummen med artros

  •  279 kr 

Tumstöd för effektiv avlastning och extra kompression av en smärtande tumme vid ex artros eller inflammation i tummen

Läs mer

  • Tumstöd med skena för extra avlastning
  • Hög kompression motverkar svullnad
  • Smidig kort modell
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Tumstöd med skena kort modell

Tumstöd med skena för extra avlastning av en smärtande tumme. 

Tumstöd med skena är ett smidigt anatomiskt tumstöd som ger effektiv avlastning av tummen vid smärta och eller artros. Tumstödet är konstruerat för att endast avlasta och stabilisera tummen utan direkt påverkan av handledens rörelse. 
Tumstödet är tillverkat i ett stycke för minimalt med sömmar av ett hög elastiskt material för effektiv kompression över hela tummen. Kompressionen säkerställer extra stöd och motverkar effektivt svullnad över tummens grundled.  På utsidan av tumstödet sitter en extra stabiliserande skena placerad, skenan i kombination med kompressionen i materialet bidrar till extra effektiv avlastning vid smärta och problem. 
Skenan formar sig efter tummens kontur och bidrar därigenom till extra avlastning vid smärta. 

Tumstödet är väldigt enkelt att använda, och har extra långa kardborrband för att förenkla appliceringen av produkten vid ex nedsatt greppförmåga. 
Beroende på hur hårt tumstödet spänns runt handleden kan graden av stöd enkelt anpassas efter var persons individuella behov. 
Runt övre delen av tummen har tumstödet ett reglerbart kardborrband vilket ger enkel anpassning för optimal användarkomfort. 

Tumstödet finns i höger och vänster utförande för bästa komfort och funktion och i storlek från XS - XL  för bästa passform och funktion. 
Tumstödet tvättas i 30° handtvätt med stängda kardborrband och skall lufttorkas efter tvätt. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt handleden (cm)
X-Small13 - 14 cm
Small14 - 16 cm
Medium16 - 18 cm
Large18 - 20 cm
X-Large20 -22 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med artros i min tumme. Den smärtar och svullnar när jag använder handen vilket jag göra varje dag hela tiden?
Svar. Vårt tumstöd kombinerar effektiv avlastning av tummens grundled med kompression för att effektivt motverka svullnad i tummen.

Fråga. Jag vill bara ha stödet runt min tumme och inte runt handleden. Finns det någon modell med bara stöd för tummen?
Svar. Vårt tumstöd är konstruerar för att endast stabilisera tummen och tummens grundled vid problem. Det tunna bandet runt handled är endast kostruerat för att fixera tumstödet men hindrar ingen rörelse i handled. 

Fråga. Jag mäter min handled och hamnar precis mellan två storlekar. Vilken storlek skall jag välja?
Svar. Välj den mindre av storlekarna så kommer du att få ett tumstöd som sitter bra. 

Fråga. Hur tvättar jag mitt tumstöd?
Svar. Vi rekommenderar att du tvättar tumstödet i 30° handtvätt med stängda karborrband för att minimera slitaget. Låt tumstödet lufttorka innan användning. 

Fråga Kan jag ta ur skenan vid behov?
Svar. Ja, skenan sitter placerad i en öppen kanalficka och kan tas bort vid behov. Tumstödet utan skena ger mindre stöd men samma grad av kompression och är ett alternativ som ett smidigare tumstöd. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket