Skoinlägg Hallux Rigidus av kolfiber för unik hjälp vid problem med stortåleden
halfotsinlagghalluxvalgus
halfotsinlagghalluxvalgus skoinlagg_hallux_ridigus skoinlagg_hallux_rigidus skoinlagg_stortaled
360 gif 360 logo

Skoinlägg av kolfiber vid problem med artros i stortåleden ex hallux rigidus

  •  999 kr 

Skoinlägg Hallux Rigidus är en helt unik inläggsula tillverkad av stark kolfiber för behandling av problem med artros, stel stortåled ex hallux valgus, hallux rigidus eller hallux limitus

Läs mer

  • Unik kolfibersula för behandling av problem med stortåleden
  • Patenterad konstruktion för optimal funktion
  • Hjälper till att avveckla steget | Säljs Per Par
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Skoinlägg Hallux Rigidus stel stortåled

 Skoinlägg Hallux Rigidus är en helt unik sula för behandling av fotproblem kopplat till stel stortå och stel stortåled ofta artros i stortåleden.  Skoinlägg hallux rigidus är ett unikt skoinlägg tillverkat av stark och flexibel kolfiber för optimal stabilisering av häl, mellanfot och framfot. Skoinlägget är speciellt utvecklat för att underlätta gång vid problem med hallux valgus (sned stortåled), hallux rigidus (stel stortåled).

Vid problem med artros, hallux valgus, sned stortåled och hallux rigidus, stel stortåled påverkas ofta fotens förmåga att avveckla steget. Avvecklingen av steget är när man lyfter hälen och flyttar belastningen framåt över framfoten och stortåleden med avsikt att avveckla steget. Vid problem med hallux valgus och hallux rigidus påverkas avvecklingen av steget ofta orsakat av att stortåleden inte är lika rörlig. Den stela stortåleden påverkar steget negativt vilket kan medföra att det blir svårare genomföra ett normalt steg med full rörelse i stortåleden. 

Med skoinlägg Hallux Rigidus förenklas avveckligen av steget tack vare skoinläggets unika konstruktion och materialkomposition av flexibelt kolfiber. Kolfibern är placerad för att förenkla övergången av mellanfotsfasen och avvecklingsfasen i steget. Övergången till avvecklingsfas är ofta ett problem för personern med ex stel stortåled, hallux rigidus och sned stortåled, hallux valgus.
När stortåleden är stel motarbetar den stela stortåleden avvecklingsfasen vilket innebär att man ofta hittar ett kompenserat sätt att gå, vilket kan medföra att man uvecklar andra överbelastningsskador orskade i grunden av den onormala gången som kompenseras av hallux rigidus, begränsad rörelseförmåga i stortåleden. Skoinläggets unika och patenterade konstruktion hjälper effektivt till att underlätta övergången från mellanfotsfasen i steget till avvecklingssfasen. Tack vare skoinläggets starka och flexibla kolfiberkonstruktion möjliggör skoinlägget en normal gång och normal avveckling trots problem med hallux rigidus eller hallux valgus. 

Skoinlägg hallux rigidus är extremt tunt tack vare det starka kolfibermaterialet. Inlägget är ett så kallat skalinlägg skall användas tillsammans med skons befinliga innesula.
Skalinlägget placeras under innesulan vilket medför att upplevelsen av skorna inte förändras. 

Inläggen säljs per par för höger och vänster fot. Om problemen med artros i storåleden endast drabbar en tåled rekommenderar vi att man fortfarande använder inlägget parvis. 
 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har hallux valgus och har problem när jag belastar framfoten vid normal gång. Problemet för mig är när jag flyttar belastningen över framfoten då det upplevs som om att stortån hindrar rörelsen. Kan detta skoinlägg hjälpa mig? 
Svar. Ja, skoinlägg hallux är speceillt utvecklat för att underlätta avvecklingen av steget tack vare det styva och starka kolfiberinlägget som går hela vägen från hälen över till yttersta delen av stortåleden.

Fråga. Kan skoinlägget hjälpa mig som har artros i stortåleden och har behov av en rullsula?
Svar. Ja, en rullsula och skoinlägget hallux fungerar på samma sätt. Rullsulan skall hjälpa till att avveckla steget vilket även skoinlägg hallux gör.

Fråga. Vad menas med ett skalinlägg?
Svar. Ett skalinlägg är ett speceillt inlägg ofta med unika funktioner. För att skalinlägg skall kunna användas i så många skor som möjligt är ofta skoinläggen extremt tunna vilket gör att skoinlägget kan användas under skons befintliga innesula för att inte påverka känslan i skorna. Skoinlägget hallux är ett skalinlägg som är extremt tunn och fungerar i alla skor med befintlig innesula. 

Fråga. Sälja skoinlägget per par för båda fötterna?
Svar. Ja, Hallux Carbon säljs alltid per par

Storlekstabell

Skostorlek
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem