Skoinlägg av kolfiber för unik hjälp vid problem med stortåleden
halfotsinlagghalluxvalgus
halfotsinlagghalluxvalgus skoinlagg_hallux_ridigus skoinlagg_hallux_rigidus
360 gif 360 logo

Skoinlägg av kolfiber vid stortåledsproblem

  •  1 199 kr 

Skoinlägg Hallux Rigidus är en helt unik inläggsula tillverkad av stark kolfiber för problem med artros, stel stortåled ex hallux valgus, hallux rigidus eller hallux limitus

Läs mer

  • Unik kolfibersula för problem med stortåleden
  • Patenterad konstruktion för optimal funktion
  • Hjälper till att avveckla steget | Säljs Per Par
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Skoinlägg Hallux Rigidus stel stortåled

Skoinlägg Hallux Rigidus är en helt unik sula för problem kopplat till stel stortå och stel stortåled ofta artros i stortåleden. Skoinlägg hallux rigidus är ett unikt skoinlägg tillverkat av stark och flexibel kolfiber för optimal stabilisering av häl, mellanfot och framfot. Skoinlägget är speciellt utvecklat för att underlätta gång vid problem med hallux valgus (sned stortåled), hallux rigidus (stel stortåled).

Vid problem med artros, hallux valgus, sned stortåled och hallux rigidus, stel stortåled påverkas ofta fotens förmåga att avveckla steget. Avvecklingen av steget är när man lyfter hälen och flyttar belastningen framåt över framfoten och stortåleden med avsikt att avveckla steget. Vid problem med hallux valgus och hallux rigidus påverkas avvecklingen av steget ofta orsakat av att stortåleden inte är lika rörlig. Den stela stortåleden påverkar steget negativt vilket kan medföra att det blir svårare att genomföra ett normalt steg med full rörelse i stortåleden. 

Med skoinlägg Hallux Rigidus förenklas avvecklingen av steget tack vare skoinläggets unika konstruktion och materialkomposition av flexibel kolfiber. Kolfibern är placerad för att förenkla övergången av mellanfotsfasen och avvecklingsfasen i steget. Övergången till avvecklingsfas är ofta ett problem vid ex stel stortåled, hallux rigidus och sned stortåled, hallux valgus.
När stortåleden är stel motarbetar den stela stortåleden avvecklingsfasen vilket innebär att man ofta hittar ett kompenserat sätt att gå

Skoinläggets konstruktion hjälper effektivt till att underlätta övergången från mellanfotsfasen i steget till avvecklings fasen. Tack vare skoinläggets starka och flexibla kolfiberkonstruktion möjliggör skoinlägget en normal gång och normal avveckling trots problem med hallux rigidus eller hallux valgus. 

Skoinlägg hallux rigidus är extremt tunt tack vare det starka kolfibermaterialet. Inlägget är ett så kallat skalinlägg skall användas tillsammans med skons befintliga innersula.
Skalinlägget placeras under innersulan vilket medför att upplevelsen av skorna inte förändras. 
Inläggen säljs per par för höger och vänster fot.

Properties Insoles

Framfotsstöd

4

Hålfotsstöd

4

Stötdämpning

1

Stabilitet

4

Storlekstabell

Skostorlek
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan skoinlägget hjälpa mig som har en stel stortåleden och har behov av en rullsula?
Svar. Ja, en rullsula och skoinlägget hallux fungerar på liknande sätt. Rullsulan skall hjälpa till att avveckla steget vilket även skoinlägg hallux gör.

Fråga. Vad menas med ett skalinlägg?
Svar. Ett skalinlägg är ett speciellt inlägg ofta med unika funktioner. För att skalinlägg skall kunna användas i så många skor som möjligt är ofta skoinläggen extremt tunna vilket gör att skoinlägget kan användas under skons befintliga innersula för att inte påverka känslan i skorna. Skoinlägget hallux är ett skalinlägg som är extremt tunn och fungerar i alla skor med befintlig innersula. 

Fråga. Sälja skoinlägget per par för båda fötterna?
Svar. Ja, Hallux Carbon säljs alltid per par

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket