Pelottsula för behandling av framfotsproblem
pelottsula for framfotsproblem
pelottsula for framfotsproblem pelottsula_pelott

Pelottsula vid framfotsproblem

  •  239 kr 

Pelottsula är en smidig men väldigt effektiv sula för behandling av framfotsproblem. Pelotten lyfter och avlastar främre trampdynan effektivt. Läs mer

  • Effektiv avlastning av framfoten
  • Mjuk stötdämpande 3/4 tar minimalt med plats
  • Kan användas i alla skor oavsett klackhöjd
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Pelottsula för framfotsproblem

Pelottsula behandlar smärta i framfoten effektivt. Passar i alla skor oavsett klackhöjd eller modell. 

Smärta i framfoten orsakas ofta av ett nedsjunket främre fotvalv, framfoten sjunker ned och ökar belastningen över den främre trampdynan med smärta som följd.
Det är inte ovanligt att det nedsjunkna främre fotvalvet även orsakar tryck på nervbanorna i framfoten så kallad mortons neurom, med en intensiv smärta i framfoten som direkt följd. Smärta i framfoten orsakat av en nervinklämning upplevs ofta som intensiv och medför att det är svårt att gå normalt.
Framfotsproblem kan även uppstå utan att valvet har sjunkit ned, ofta i samband med användning av klackskor som överdrivet belastar främre trampdynan. 
Vid smärta i framfoten är det vanligtvis en för kraftig belastning på främre fotvalvet som är utlösande orsak till smärtan i framfoten. Smärtan i framfoten sitter ofta antingen mellan ledhuvudena eller direkt över trampdynan. 

En pelottsula lyfter effektivt upp ett nedsjunket främre fotvalv tack vare den lyftande pelotten som placeras bakom valvbågen. Pelottens effekt bidrar till en jämnare belastning samt avlastning av framfoten och främre trampdynan vid användning. 
Pelottsulan är tillverkad av mjukt formstabil PU skum som ger en stabil och komfortabel lyftning av främre fotvalvet vid användning, materialval och konstruktion av pelotten är av yttersta vikt för att säkerställa rätt funktion och effekt. 

Pelottsulan är utrustad med en storleksstegrande T-formad pelott vilket innebär att både höjden, formen och materialets egenskaper förändras beroende på vilken storlek på pelottsulan som man väljer. Fördelen med en storleksanpassad pelott är att mängden stöd som pelotten ger optimeras beroende på fotens längd och bredd.

Pelottsulan är av en så kallad 3/4 modell som tar tar minimalt med plats i skorna. Den rundade bakre delen av pelottsulan läggs emot häl kappan i skon vilket säkerställer att pelotten hamnar på rätt plats över framfoten för bästa effekt.
Tjockleken på pelottsulan är endast 2 mm under hälen vilket gör att den utan problem fungerar i alla skor, även skor med klack och trängre skor. Pelottsulan har en självhäftande tejp placerad under hela hälpartiet på sulan som säkerställer att pelottsulan sitter kvar även i skor med lite högre klack.  

Pelottsula är även ett bra hjälpmedel vid ex hallux valgus med ökad avlastning av stortåleden vid användning men fungerar även som hjälpmedel vid hammartå och smärta vid belastning över hela framfoten.
Pelottsulan har ett 2 mm Poronskikt under hela sulan. Poron är ett mjukt och stötdämpande material som bidrar till bättre dämpning och komfort. Sulan tillverkas i en höger och vänster sula för att säkerställa optimal funktion och är tillverkad av äkta skinn för bästa komfort.
Vid behov kan pelottsulan enkelt flyttas mellan alla skor. Pelottsular säljs alltid per par (2st i en förpackning).

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har väldiga problem med smärta i framfoten när jag går. Vad kan de bero på och vad kan jag göra?
Svar. Smärta i framfoten vid belastning orsakas ofta ett nedsjunket främre fotvalv. Den främre valvbågen sjunker ned och ökar belastningen på framfoten ofta med belastingssmärta som följd. En framfotspelott lyfter  det främre fotvalvet och avlastar främre trampdynan effektivt

Storlekstabell

Skostorlek
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem