Hålfotsinlägg Orthosole Max Herr | Rehaboteket
inläggssula orthosole
inläggssula orthosole hålfotsinlägg biomekaniskt hålfotsinlägg

Individuellt anpassningsbart hålfotsinlägg

  •  699 kr 

Komplett anpassningsbart inläggssystem för extra stöd, stabilitet och stötdämpning av hela foten. Orthosole kan anpassas individuellt på enklaste sätt

Läs mer

  • Unik anpassningsmöjlighet
  • Skapar balans häl, mellanfot och framfot
  • Optimal stötdämpning med Poron® Urethane
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hålfotsinlägg Orthosole Max Herr

Hålfotsinlägg Orthosole Max är en helt unikt skoinlägg med möjligheter att anpassa skoinläggets stabiliserande och stödjande egenskaper efter varje persons unika förutsättningar. Skoinlägget skapar en  kombination av stöd och stötdämpning över foten och fungerar lika bra vardagligt, på jobbet som vid idrott och motion. Sulans undersida är konstruerad av en formstabil termoplast som omger hälen och mellanfotens yttre stela valvbåge för att säkerställer extra effektiv hälstabilisering, centrering av hälbenet samt en förlängd stabilitet in i mellanfoten.

Hålfoten samt framfotsvalvet stabiliseras individuellt av modifierbara valvstöd och framfotsstöd så kallade pelotter. Varje inläggssula levereras med tre olika valvstöd och tre olika framfotspelotter för att på bästa sätt kunna anpassas i linje med individuella behov.
Valvstöden är konstruerade för att på bästa sätt stödja och stabilisera hålfoten i belastning och framfotspelotten hjälper till att lyfta den främre valvbågen. Orthosole är den enda prefabricerade inläggssulan som fullt ut ger möjlighet att anpassa graden av stöd i hålfot och framfot individuellt. Med hjälp av den stora variationen av valvstöd och framfotspelotter kan inlägget enkelt anpassas och justeras helt i linje med individuella förutsättningar.

Valvstöden levereras med tre olika hårdheter och höjder, mjuk/låg, medium/medelhård och hög/hård för att ge bästa möjligheten att hitta rätt stöd och stabilitet i linje med individuella behov.
På samma sätt levereras även framfotsstödet pelotterna mjuk/låg, medium/medelhård och hög/hård för att skapa ett helt unikt stöd för främre valvbågen och fotvalvet.
Valvstöden och pelotterna fästes på enklaste sätt in på inläggets undersida med hjälp av stark och vidhäftande kardborre och kan enkelt tas bort och justeras helt i linje med unika behov.
Valet av stöd avgörs på enklaste sätt genom att prova sig fram vilken höjd/hårdhet som upplevs bäst. Om stödet behöver förändras kan det enkelt justeras genom att byta inlägg och höjd.

Orthosole Max är tillverkad av ett av de mest stötdämpande materialen för skor och sulor, Poron® Urethan vilket ger inlägget en överlägsen stötdämpning i sig. Materialet täcker hela fotens kontaktyta häl, mellanfot och över hela framfoten för att på bästa sätt leverera stötdämpning för alla olika situationer. Mitt under hälen sitter en ytterligare stötdämpande funktion, PU-zonen. PU-zonen skapar ytterligare koncentrerad stötdämpning och centrering av hälen i belastat läge. Orthosole Max är marknadens enda inläggssula med ”tri-zone” tre lager av individuellt stötdämpande material för att på bästa sätt minska stöten från den kraftiga hälisättningen vidare upp i kroppen, ankel, knäled, höft och rygg.  

Använd med fördel inläggssulorna Orthosole MAX vid,
- Idrott och motion utan begränsningar
- På arbetet vid behov av extra stöd och stötdämpning
- Vardagligt vid behov av extra stötdämpning och stabilitet
- Vid problem med nedsjunkna fotvalv med behov av extra stöd
- Vid hälsmärta och problem med behov av extra mjuka och avlastande inlägg
- Vid problem med nedsjunkna hålfötter och behov av anpassningsbara valvstöd

Orthosole MAX fungerar lika bra att använda på arbetsplatsen som i löpspåret och kan utan problem användas sommar som vinter.
Orthosole MAX är ESD godkända (Elektrostatik Discharge) och kan användas i arbets- och sjukhusmiljö tillsammans med en ESD-certifierade arbetsskor.
Inläggssulan kan enkelt rengöras med handljummet vatten och en mild tvållösning och skall lufttorka innan användning.  Inläggen kan enkelt anpassas längmässigt genom att klippa ned sulan i framkant med en vass sax. Då skons befintliga innersula skall tas bort fungerar den vanligtvis optimalt som en mall vid anpassningen av längden på inläggssulan.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda olika höjder på valvstöden och pelotterna?
Svar. Ja du kan fritt använda de olika höjderna helt i linje med ditt unika behov för respektive fot. Fördelen med Orthosole är just den individuella anpassningsmöjligheten som tillåter full anpassning utan begränsningar.

Fråga. Hur fungerar framfotspelotten?
Svar. Framfotspelott är precis som ett hålfotsstöd en valvstödjande produkt med koncentration på det främre fotvalvet. Pelotten placeras bakom den främre valvbågen och skapar en stödja de och lyftande effekt för att avlasta främre trampdynan under belastning.

Fråga.Vilka skor kan Orthosole Max användas i?
Svar. Orthosole Max kan med fördel användas i alla skor som den får plats, inlägget ersätter den befintliga innersulan i skorna som med fördel tas ut ur skorna för att skapa så mycket plats som möjligt för Max inlägget.

Storlekstabell

Skostorlek Längd i mm
40 - 41.5 272 mm
42 - 43280 mm
43 - 44290 mm
44 - 45298 mm
45 - 46,5308 mm
46,5 - 47,5315 mm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem