Stödstrumpor | Behandla svullnad i fot och ankel
360 gif 360 logo

Stödstrumpor med kompressionsklass 1 motverkar svullnad och trötthet

  • 139 kr

Stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass 1 (15-21mmHG). Stödstrumporna motverkar effektivt svullnad i ankeln och underbenet och uppfyller gällande EU standard avseende kompression och funktion. Läs mer

  • Motverkar svullnad i fot, anklar och ben
  • Förebygger åderbråck
  • Förbättrar cirkulationen i fot och underben
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Stödstrumpor randiga svart/grå/turkos

Mjuka och behagliga stödstrumpor för behandling av svullnad, trötthet i fötterna, ankelarna och underbenen. Stödstrumporna är tillverkade med graderad kompression för att effektivt motverka svullnad i fot och underben.
En stödstrumpa med graderad kompression innebär att stödstrumporna har olika tryck berende på var på foten/benet behovet är som störst. Runt ankeln är kompressionen alltid högst för att på så sätt effektivare bidrar till rätt mängd stöd för att förbättra återlödet i fot och underben. Stödstrumpor av kompressionsklass 1 har ett varierat tryck mellan 15 - 21 mmHg vilket effektivt bidrar till att det venösa återflödet från fot och underben förbättras. Stödstrumpans tryck avtar succesivt över vaden och upp mot knäleden. 
Högst upp mot knäleden har stödstrumpan endast ca 50% av trycket i ankeln, detta för att säkerställa att stödstrumpans funktion på bästa sätt hjälper till att minska svullnad och förbättra återflödet. 
Vid problem med återflödet upp från foten, ankeln bildas det ofta vätskeansamlingar vilket syns som lokal svullnad i anklar och underben. Rätt konstruerade ger stödstrumpor väldigt effektiv behandling av lokal svullnad. 

För att stödstrumpor skall ge full effekt behöver de vara minst knälånga. Den knälånga stödstrumpan stödjer hela foten och underbenen för ge bästa möjliga förutsättning för ökad cirkulation och därmed minskad svullnad. 
Stödstrumpor är även en bevisat och väl beprövad metod för att effektivt motverka uppkomst av åderbråck och andra cirkulationsrelaterade problem i fot och underben. Använd stödstrumporna dagligen för bästa resultat.

Stödstrumporna är tillverkade av 54% bomull, 40% polyamid, 6% elastan för bästa funktion och komfort. 

Stödstrumpor behöver inte vara enfärgade! Våra moderiktiga stödstrumpor finns i flera olika färger och mönster och ger dig det extra stödet som du behöver vid problem med svullnad i fot och ben, trötthet i ben/fot eller vid problem med åderbråck i underbenen. 
Alla våra stödstrumpor är tillverkade i enighet med rådande EU standard för att säkerställa strumpans kompression och funktion. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad är stödstrumporna tillverkade av för material?
Svar. Stödstrumporna är tillverkade av 54% bomull, 40 % polyamid och 6 % elastan 

Fråga. Säljer ni stödstrumporna per par eller per styck?
Svar. Alla våra stödstrumpor säljs per par. Stödstrumporna är inte höger eller vänster vilket underlättar användningen av stödstrumporna. 

Fråga. Hur tvättar jag mina stödstrumpor? 
Svar. Stödstrumpor kan tvättas i 40° maskintvätt, låt stödstrumporna hängtorka. 

Fråga. Jag svullnar mycket i mitt ben framförallt under eftermiddagarna på min arbetsplats. När skall jag sätta på mig stödstrumporna? 
Svar. Då stödstrumpor effektivt motverkar svullnaden i benen så rekommenderas det att du sätter på dig stödstrumporna direkt på morgonen när du vaknar. Med en stödstrumpa på hela dagen kommer du inte uppleva samma svullnad i fot och ben under eftermiddagarna. Det underlättar även att sätta på sig strumporna dirket på morgonen innan du börjar att svullna då det kan bli svårare att få på stödstrumpan. 

Fråga Vilka skall använda stödstrumpor? 
Svar. Alla personer kan använda stödstrumpor istället för vanliga strumpor. Vid exempelvis ett stillasittande arbete eller arbeten med mycket belastning av fot och ben så upplever man ofta stödstrumpans fördelar omgående. Stödstrumpor kan även med fördel användas av personer som svullnar i fot och ben, personer med årderbråck eller cirkulatoriska problem eller gravida blivande mammor. 

Fråga. Vad betyder graderad kompression? 
Svar. Graderad kompression innebär att stödstrumpan är tillverkad för optimalt stöd för en fot eller ett ben som svullnar. Graderade kompression innebär att stödstrumpan ger mera stöd över olika delar av foten och underbenet för att på bästa sätt ge stöd för ett optimalt återflöde. För en stödstrumpa så är kompressionsstrycket högst runt fotleden för att långsamt avta upp mot knäleden. När den stödstrumpa omnämns som kompressionsklass 1 (15-21mmHg) innebär det att stödstrumpan är tillverkad inom detta kompressionsmönstret och det högsta trycket 21 mmHg är i materialet runt fotleden. 

Fråga. Jag upplever trötthet, önhet och svullnad i mina fötter och ben efter en dags arbete. Kan en stödstrumpa hjälpa till med mina problem? 
Svar. Ja, en stödstrumpa kommer att hjälpa till med att förbättre cirkulationen i foten och i underbenet vilket ofta är en orsak till de upplevda problemen i fot och underben. 

Fråga. Jag har problem med att jag svullnar speceillt över min högra ankel efter en dag på arbetet. Skall jag använda stödstrumpor endast på det benet eller kan jag använda på stödstrumpor båda benen?
Svar. Det finns inget negativt att använda stödstrumpor på båda benen även fast du upplever de primära problemen mest på höger sida. Stödstrumporna bidrar till lika mycket stöd för höger och vänster fot. 
 

Storlekstabell

Storlek / Skostorlek Omkretsmått Ankeln mått 1Omkretsmått Vad mått 2
40 - 4221 - 26 cm 30 - 42 cm
43 - 4523 - 28 cm 32 - 44 cm
46 - 4825 - 30 cm 34 - 46 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem