Stödstrumpor Gravid förebygger åderbråck och minskar svullnad i anklar och ben
stödstrumpor gravid
stödstrumpor gravid stodstrumpor_for_gravida

Stödstrumpor Gravid för minskad svullnad i anklar och ben under graviditeten

  • 289 kr

Stödstrumpor för gravida är speciellt utvecklade för att motverka svullnad i anklar och ben samt att förebygga åderbråck som är ett vanligt förekommande problem under graviditeten. 

Läs mer

  • Unik stödstrumpa för gravida
  • Graderad kompression för bästa effekt
  • Motverkar svullnad och förebygger åderbråck
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Stödstrumpor Gravid Svarta

Stödstrumpa gravid är en speciell stödstrumpa för gravida. Stödstrumpan ger på samma sätt som vanliga stödstrumpor kompression runt benen men har även en stödjande effekt runt magen. 
Gravid stödstrumporna är tillverkade av kompressionsklass 1, vilket innebär ett tryck på 15-21mmHg över anklarna. Tryckprofilen på 15-21 mmHg är väl dokumenterad för bästa effekt för minskad svullnad och piggare och mindre trötta ben. Stödstrumpor gravid har en så kallad graderad kompression vilket innebär att stödstrumporna har olika tryck beroende på var på benen de sitter. Högst tryck i en graderad gravid stödstrumpa är över anklarna, trycket avtar sedan upp över benet för att säkerställa rätt tryckprofil samt för att på bästa sätt minska svullnad och förebygga åderbråck. 

Det är inte alls ovanligt att åderbråck uppstår i samband med en graviditet, åderbråcken kan effektivt förebyggas med hjälp av stödstrumpor för gravida. Gravidstrumporna förbättra cirkulationen i anklar och ben vilket innebär minskad svullnad och därmed minskar risken för att utveckla åderbråck. Åderbråcken går ofta bort efter graviditeten men varje ny graviditet ökar risken för att utveckla mera omfattande venösa problem i anklar och underben. 

Stödstrumpa gravid har även en extra funktion i ökad kompression runt foten, denna kompression är speciellt konstruerad för att effektivt minska svullnad och trötthet i fötterna på gravida kvinnor. 
Gravid stödstrumpan finns i 5 olika storlekar och skall mätas in för att säkerställa rätt funktion. 

Gravidstrumpbyxan är tillverkad av 76% polyamid, 23 % elastan och 1 % bomull för att säkerställa bästa komfort och slitstyrka. 

Vanliga Frågor & Svar

Storlekstabell

StorlekVikt Längd (cm)Skostorlek Omkretsmått ankel (cm) Lårmått (cm)
Small 41-51150-162 36 - 38 17-20>60
Medium 47-72158-16837 - 39 19-22>62
Large 52-74 165-174 38 - 40 20-24>64
X-Large 65-85172-18239 - 41 21-26>66
XX-Large76-92 177-18540 - 42 22-27>68

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem