Armbågsstöd Pushmed för en översträckt armbåge
armbågsstöd
armbågsstöd armbagsstod_overstrackt_armbage armbagsstod_overstrackning

Smidigt armbågsstöd för en översträckt armbågsled

  •  1 699 kr 

Armbågsstöd Pushmed ger stöd för en översträckt armbåge. Armbågsstödets anpassningsbara konstruktion ger individuell anpassning på enklaste sätt. 

Läs mer

  • Smidigt armbågsstöd för översträckning av leden
  • Anpassningsbart stöd av armbågen
  • Luftigt andningsaktivt material med låg vikt
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Armbågsstöd Pushmed

Armbågsstöd Pushmed är ett smidigt och lätt armbågsstöd speciellt konstruerat för att motverka översträckning i armbågsleden utan att påverka övrig rörelse.
Med en vikt på endast 110 gram är armbågsstödet marknadens överlägset smidigaste armbågsstöd som klarar av att motverka en översträckt armbåge. 
Armbågsstödet är utrustat med ett fullt anpassningsbart bandsystem som effektivt kontrollerar möjligheten att sträcka armbågsleden. Det steglösa bandsystemet är tillverkat av stumma nylonband som hindrar armbågsleden utanför ett normalt rörelseomfång och motverkar effektivt en översträckt armbåge. Bandsystemet tillåter tidig eller sen kontroll av armbågsleden helt efter individuella behov av graden av stöd. Grundregeln är att vid högintensiv belastning exempelvis idrott och motion justera armbågsstödet med ett tidigare översträckningsstopp då kraften i armbågen är kraftullare och behovet av stopp större jämförbart med anvädning av armbågsstödet vardagligt eller på arbetet.
Anpassningen av bandsystemet görs enkelt med hjälp av en hand med armbågsstödet applicerat över leden. Graden av stöd kan enkelt ökas eller minskas i linje med behov och aktivitet. 

Pushmed armbågsstöd har två flexibla fjäderskenor tillverkade av rostfritt stål, fjäderskenorna är väl inkapslade och mjuka vilket ger minimal rörelsepåverkan av armbågsleden. 
Armbågsstödet har en innovativ appliceringslösning som med hjälp av ett blixtlås fixeras optimalt över armbågsleden. Blixtlåset kan enkelt stängas med hjälp av en hand och bidrar till optimal fixering av stödet över armbågsleden. För att ytterligare förbättra fixering och kompression har armbågsstödet en silikontäckt insida. Silikonet bidrar till en optimal fixering av stödet över armbågsleden och motverkar effektivt rörelse av stödet även vid högintensiv aktivitet och kraftig rörelse, flexion och extension av armbågsleden. 

Pushmed armbågsstöd är tillverkat av Sympress™, ett extremt tunt och smidigt material som aktivt bidrar till en svalare känsla under stödet. Sympress™ är en mjuk och behaglig mikrofiber med en extremt tunn känsla för att så smidigt armbågsstöd som möjligt. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag behöver ett smidigt armbågsstöd för att kunna motverka översträckning i armbågen men vill kunna fortsätta spela racketsport utan att skyddet blir för klumpigt. Vad skall jag välja?
Svar. Pushmed armbågen är ett extremt smidigt armbågsstöd med möjlighet att reglera omfattningen av översträckningsstopp med hjälpa av ett anpassningbart bandsystem utan att störa och påverka känslan i hand/arm vid racketsport

Fråga. Hur reglerar jag möjligheten att kontrollera stödet? Jag behpver olika grader av stöd beroende på vad jag gör? 
Svar. Graden av stöd och kontroll av armbågen kan enkelt justeras med hjälp av det reglerbara bandsystemet över underarmen som kontrollerar hur tidigt eller sent skyddet skall begränsa rörelsen i armbågen

Fråga. Kan armbågsskyddet användas på både höger och vänster armbåge? 
Svar. Ja armbågsskyddet fungerar lika bra på höger eller vänster sida. 

 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

2

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt armbågsleden
Storlek 1 22 - 24 cm
Storlek 224 - 26 cm
Storlek 326 - 28 cm
Storlek 428 - 32 cm
Storlek 532 - 36 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem