Stabila ryggstöd | Rehaboteket

Stabila ryggstöd

Smärta i ländryggen och ryggskott är enormt vanliga problem ofta orsakade av arbetsposition eller tung belastning. Ryggproblem är vanligtvis ett återkommande problem som man regelbundet behöver hjälp med. Ett stabilt ryggstöd är en avlastande och stabiliserande produkter som är utvecklad för att effektivt hjälpa till med att stabilisera och avlasta ländryggen vid smärta och problem. Alla stabila ryggstöd har alltid avlastande skenor placerad i ländryggen och extra bandsystem för att kunna reglera graden av stöd och avlastning i linje med behov. Vårt kompletta sortiment av stabila ryggstöd hjälper dig att hitta ett lämpligt alternativ oavsett om du behöver ryggstödet på arbetet, på fritiden eller vid idrott och motion. Behöver du hjälp att hitta rätt produkt? Ring vår kundservice på telefon 08-244734 vardagar mellan 9-16 så hjälper vi gärna till. 

hallningsvast_dalig hallning

Hållningsväst DorsoLITE är ett nyutvecklat hållningsstöd med obegränsade möjligheter för effektiv och kraftfull korrigering av dålig hållning. 

549 kr
ryggstod_landrygg
Ryggstöd med extra stabilitet för effektiv behandling av en smärtande rygg. Ryggstödet avlastar ländryggen effektivt och tillåter individuell anpassning
799 kr
ryggstöd arbetsbälte

Stabiliserande ryggstöd med hängslen tillverkad av ett extremt andningsaktivt material som fungerar lika bra under en arbetsdag som vid fysiskt arbete i hemmet. 

999 kr 1279
ryggbalte
Ryggbälte med skenor kombinerar stöd för ländryggen med lokal värmebehandling vid ryggsmärta i ländryggen.
649 kr
ryggskydd ländrygg
Extra stabilt elastiskt ryggskydd för effektiv stabilitet och avlastning av en smärtande ländrygg med fyra skenor i ländryggen
799 kr
ryggkorsett

Ryggkorsett LITE är en extremt smidig ryggkorsett med extra låg profil. Ryggkorsetten har stabiliserande skenor placerade i ländryggen och extra stabiliserande band för optimal funktion. 

989 kr
ryggkorsett

Ryggkorsett med skenor ger effektiv stabilitet och avlastning av en smärtande ländrygg. Ryggkorsetten är extra hög över ländryggen för bästa stöd och avlastning. 

999 kr
ryggordel

En unik ryggördel för extra stöd i ländryggen med god anpassning oavsett kroppsform. Ryggördeln har två unika segment för optimal anpassning

1 099 kr
ryggstöd med skenor

Ryggstöd CoTEX är ett extra stabilt ryggstöd för effektiv smärtlindring vid ryggskott och behov av extra mycket avlastning och stöd för en smärtande ländrygg

1 249 kr
Ryggortose Solace
Ryggortos solace är en ny innovativ ryggortos utvecklad för enkel applicering och stabilisering av ländryggen."Dual designen" säkerställer komfort och stöd
1 699 kr
ryggortos

Ryggortos SpinoQuick™ är en helt unik ryggortos med rörliga ryggplattor för ett fullt anpassningbart stöd i ländryggen. 

1 299 kr 1749

Ryggstöd Lumback High kombinerar ett hållningsstöd för extra stöd av axlar och bröstrygg med ett ländryggsstöd för ländryggen i en enkel och luftig konstruktion 

2 100 kr 2999

Ryggstöd Lumback Stabil är ett högkvalitativt ryggstöd tillverkad av elastisk mikrofiber av högsta kvalitet. 4 stabila ryggskenor placerade i ländryggen avlastar ländryggen effektivt 

1 299 kr
Ryggstöd EXTO Inter är ett stabilt ryggstöd för avlastning av överkroppen, bröstrygg / axlar vid ex osteoporos och kyfos.
2 199 kr
ryggskydd ryggskott

Ryggskydd Lumback light är ett extra smidigt, lättanvänt ryggskydd för effektiv avlastning av en instabil smärtande ländrygg.

799 kr 999

Läs mer om stabila ryggstöd

Stabila ryggstöd definieras av förstärkta ryggstöd med anpassningsmöjligheter för mer eller mindre stöd beroende på hur produkten anpassas individuellt. Stabila ryggstöd är att föredra vid omfattande ryggbesvär så som ryggskott, ischias, diskbråck.
Ett stabilt ryggstöd ger större möjligheter att anpassa effekten av produkterna optimalt helt i linje med individuella behov av stöd för stunden. I många situationer förändras behovet av stöd både i form av vilken rörelse / aktivitet som utövas samt även vid en långsam återgång av exempelvis ett ryggskott.
Möjligheten att anpassa mängden stöd och stabilitet ger ett och samma ryggstöd som klarar av att möta behovet både under de mest smärtintensiva perioderna då man vanligtvis vill förstärka stödet samt för lättar avlastning och ökad rörelse vid lindrigare besvär.

Olika funktioner ger ett komplett ryggstöd för alla situationer

Ett stabilt ryggstöd har alltid flera olika funktioner för att på bästa sätt stödja ryggen vid problem. De olika funktionerna som tillsammans skapar stabilitet över ländryggen är avlastande skenor, kompressionsgivande material, justerbara bandsystem samt abdominal kompression. Tillsammans skapar funktionerna ett extra effektiv ryggstöd och avlastar vid behov där avlastningen behövs.

Avlastande ryggskenor – är vanligtvis placerade i ländryggen på höger och vänster sida av ryggraden. Skenorna följer svanken effektivt och stagar upp ländryggen. Skenorna sitter isydda på utsidan av ryggstödet i egna skenfickor. På vissa modeller levereras ryggstödet med både flexibla plastskenor samt rigida metallskenor. Fördelen med en variation av skenor är att de ger olika grader av stöd och kan enkelt bytas om problemen kräver mer eller mindre avlastning.
Material – alla stabila ryggstöd är alltid tillverkade av kompressionsgivande elastiska material, vanligtvis elastisk mikrofiber. Kompressionen i materialen uppnås när ryggstödet spänns runt midjan över problemområdet. Ju hårdare man spänner ryggstödet desto mer effekt och kompression uppnås över problemområdet.
Justerbara bandsystem – är ett bandsystem som möjliggör enkelt och effektiv förändring av graden av stöd som det stabila ryggstödet ger. Bandsystemen sitter påsydda över ryggstödet utsida och möjliggör med ett handgrepp en förändrad karaktär av graden av stöd. Om bandsystem spänns hårdare ökar kompressionen i ryggstödet och skenorna i ländryggen stabiliseras ytterligare utifrån. Specifika situationer så som ett tyngre lyft kan enkelt mötas med ett stabilare ryggstöd endast med hjälp av ökad bandspänning. På så sätt blir ett stabilt ryggstöd oerhört användbart både i förebyggande syfte vid ex lagerarbete eller tunga lyft som såväl vid redan uppkomna problem med ryggskott eller ländryggssmärta
Abdominalkompression – är ryggstödens funktion att även stödja magen framifrån vilket ger ett ökat stöd framtill i samband med ryggsmärtan. Abdominalkompression möjliggöra tack vare ryggstödens konstruktion och högt framtill som säkerställer ett jämt tryck framför ryggraden.

Rehaboteket - Vi hjälper dig hitta rätt produkt!

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt produkt för just dina probem har på grund av det arbetat fram flera olika sätt för att på bästa sätt hjälpa, Vi på Rehaboteket erbjuder  produktrådgivning per telefon, mail eller chat. Vi har alltid en bemannad kundtjänst per telefon som svarar när du ringer vardagar mellan 9-16. Detta för att på bästa sätt kunna hjälpa till med frågor eller funderingar kring produkt eller val av produkt. Vårt sortiment är noggrant utvalt och innefattar idag Sveriges mest kompletta sortiment av stabila ryggstöd. Vi har alltid flera alternativa produkter för att ge dig som kund flera alternativ i förhållande till dina problem, anvädningsområde och övriga önskemål.  
Då vi endast arbetar med e-handel så är snabba leveransen en oerhörd viktig del av vår verksamhet. Alla inkommande beställningar innan kl.16 skickas alltid samma dag med normal leverans dagen efter. Våra ansträngningar för snabba leveransen är bara till för att du som vår kund inte skall behöva vänta på din vara, att få en produkt snabbt är viktigt när man har ont. Att snabbt får hem produkten ger dig möjlighet att utvärdera produkten i lugn och ro i hemmiljö utan att behöva bege sig till en stressig butiksmiljö. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp för att du även skall ha tid på dig att utvärdera din produkt, det enda kravet för retur är att produkten är i samma skicka som när du tog emot den så prova den gärna men var försiktig med ryggstödet så att den går att returnera eller byta om du vill det

Alla våra stabila ryggstöd är CE märkta ortopedtekniska hjälpmedel, enligt MDD klass II a. CE märket säkertäller att det är en funktionell beprövas produkt av högsta kvalitet.
Rehaboteket är certifierade av trygg E-handel och använder oss av Klarnas säkra betalningslösningar allt för att du som vår kund skall känna dig trygg när du handlar hos oss på Rehaboteket.se