Ont i nacken | Läs om smärta i nacken | Rehaboteket

Smärta i nacken

Smärta och stelhet i nacken är ett vanligt förekommande problem och orsakas ofta av en onormal position av nacken med påverkan på nackens muskulatur. 

Smärta och stelhet i nacken är ett vanligt förekommande problem och orsakas ofta av en onormal position av nacken med påverkan på nackens muskulatur. Smärtan och stelheten i nacken kan vara i dagar eller veckor, smärtan och stelheten avtar ofta över tid. Orsaken till smärta i nackmuskulaturen är ofta ex. långvarigt arbete vid datorn eller smarta telefoner med huvudet i en onormal position. Om huvudet positioneras onormalt i förhållande till nacken och ryggkotpelaren så överbelastas ofta nackmusklerna med smärta som följd. 

Texten är granskad av:

Maja Nilsson
Leg Fysioterapeut

Jag heter Maja Nilsson och är legitimerad fysioterapeut av Socialstyrelsen. Min fysioterapeutexamen, med inriktning beteendemedicin, tog jag på Mälardalens Högskola och sedan fortsatte jag att vidareutbilda mig. I idrottsmedicin, dry-needling, idrottsmassage, tejpning, tyngdlyftning och crossfit level 1. Och så ortopedisk manuell terapi (OMT 2) som jag läser nu.

 
 
Omdömen på trustpilot:
 8,9 / 10
 
Omdömen på facebook:
 4,8 / 5