Ryggstöd med hängslen Work | Rehaboteket
ryggstöd arbetsbälte

Stabilt ryggstöd arbetsbälte med hängslen

  • 1 279 kr

Stabiliserande ryggstöd med hängslen tillverkad av ett extremt andningsaktivt material som fungerar lika bra under en arbetsdag som vid fysiskt arbete i hemmet. 

Läs mer

  • Stabilt arbetsbälte för ländryggsbesvär
  • Optimal anpassningsmöjlighet med hängslen
  • Extremt smidighet och andningsaktivitet
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggstöd med hängslen Work

Work är ryggstödet för dig som behöver extra stöd och avlastning av ländryggen under en arbetsdag med ett varierande behov av stöd och smidighet. Work har en helt unik hängsel-konstruktion som gör att ryggstödet följer med hela arbetsdagen oavsett om det är applicerat för stöd eller ej. Work kan enkelt anpassas beroende på arbetsmoment, situation eller behov. Vid behov av avlastning spänns stödet runt ländryggen för optimal effekt, stöd och avlastning av problemområdet. Vid behov av mindre stöd eller inget stöd alls vid kortare perioder öppnas kardborren på ryggstödets framsida och ryggstödet hänger i sina hängslen redo att användas vid behov igen. Hängslena går att tas bort från ryggstödet och kan användas utan vid behov. 

Anpassningsmöjligheterna möter alla behov av stöd och avlastning beroende på arbetssituation och moment och möjliggörs tack vare den unika hängsel konstruktionen som ryggstödet sitter infäst i. 
Ryggstödet har fyra stabiliserande metallskenor placerade i ländryggen för att effektivt avlasta ländryggen vid smärta, problem beroende på arbetssituation och belastning. Skenorna är tillverkade av flexibel plast som forms och följer ländryggen vid applicering av ryggstödet. Skenorna är placerade i skenpar som sitter placerade två på höger och två på vänster sida av ryggraden för att säkerställa effektivt stöd av ländryggens hela område oavsett var problemen sitter. 

Work har två elastiska stabiliserande band som möjliggör på enklaste sätt ett ökat eller minskat ländryggsstöd vid behov. Om banden spänns hårdare ökar kompressionen över ryggstödets  stabiliserande skenor i ländryggen vilket ger ett stabilare stöd. Vid upprepade arbetssituationer med tyngre lyft kan stödet enkelt anpassas efter behov genom att öka elle rminska bandspäningen.

Work är tillverkad av ett extremt luftigt och andningsaktivt Lycra material med hög slitstyrka. Fördelen med den ventilerande konstruktionen gör att stödet enkelt kan bäras en hel arbetsdag utan att ryggstödet upplevs som varmt och svettigt. Lycran är extremt tunn och bidrar till ryggstödets extrema smidighet. 

Insidan av Work är konstruerade med en anti-glid yta vilket säkerställer fixering av ryggstödet över ländryggen, fördelen med anti-glidytan är att ryggstödet inte rör sig överdrivet oavsett arbetssituation eller arbetsposition. 

Ryggstödet appliceras enkelt med hjälp av ett brett kardborrband framtill över magen och tillåter 10 centimeters justeringsmån för optimal anpassning och justering vid behov av att använda stödet direkt mot huden eller utanpå arbetskläder.

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga: Jag är i behov av ett ryggstöd som jag enkelt kan använda vid behov när jag lyfter. Jag behöver inte stödet hela dagarna utan mera sporadiskt. Vad skall jag välja? 
Svar. Ryggstöd Work är utvecklat för bland annat sporadiskt stöd med hängslen som du kan bära hela dagen men endast använda vid behov. 

Fråga. Är ryggstödet smidigt? Jag arbetar som elektriker med ofta obekväma arbetspostioner och behöver ha en modell som inte blir klumpig att bära? 
Svar. Work är ett av våra smidigaste ryggstöd och är endast XX cm hög i ländryggen och XX framtill över magen för att inte störa ett normalt rörelsemönster.

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

5

Avlastning

3

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt midjan
Small 75 - 85 cm
Medium 85 - 95 cm
Large 95 - 107 cm
X-Large107 - 120 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem