Ryggstöd EXTO Inter | Rehaboteket

Ryggstöd EXTO Inter

  • 2 199 kr

Ryggstöd EXTO Inter är ett stabilt ryggstöd för avlastning av överkroppen, bröstrygg / axlar vid ex osteoporos och kyfos. Läs mer

  • Extra stöd för bröstrygg och axlar
  • Extremt låg profil och enkel applicering
  • Låg vikt | Luftig konstruktion
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggstöd EXTO Inter

Ryggstöd EXTO Inter är ett extra stabilt ryggstöd för avlastning och stabilitet av bröstrygg och axlar. Ryggstödet har en heltäckande aluminiumskena placerad över ryggraden för att på bästa sätt optimera stödet för bröstrygg och axlar vid problem i övre ryggen, bröstrygg och axlar. Skenan är tillverkad av dural-aluminium med extremt låg vikt men bibehållen hög grad av formstabilitet och funktion. 
Skenan ligger inplacerad i en polstrad skenficka placerad i ryggstödets bakre parti och kan enkelt tas ut ur ryggstödet för anpassning eller förändrat grad av stöd i linje med behov. 

Ryggstöd EXTO Inter har en unik konstruktion och en extremt låg profil vilket för stödet enkelt att bära och använda. Axelbanden appliceras enligt ryggsäcksmodell med ett axelband för höger och vänster axel för att på bästa sätt fixera och stabilisera axel och bröstrygg. Runt höften appliceras även ett tvådelat bandsystem för att fixera ryggstödet lågt över höften. Justeringsmöjligheterna och appliceringen högt och lågt, över axeln och höften medför en extra effektiv fixering av ryggskenan längsmed hela ryggstödets höjd. 

I direkt förbindelse med höger och vänster axelband sitter två stycken inmonterade dragband som möjliggör individuell anpassning av graden av stöd över höger och vänster axel. Genom att öka dragspänningen på det högra bandet förstärks stödet över vänster axel och vice versa. Möjligheten till den individuella anpassningen ger ett ryggstöd som har obegränsade möjligheter till anpassning för att ge precis det önskade stödet i linje med var användares behov. 

EXTO Inter är tillverkad av ett extremt mjukt och andningsaktivt material för optimal komfort och funktion. Alla banden fäster med hjälp av hård kardborre över hela ryggstödets yttre textilmaterial som fungerar som mjuk kardborre. Insidan av ryggstödet är tillverkat av ett Neptun material som har en mjuk och komfortabel känsla mot kroppen, Neptun materialet har även en lättare kyleffekt för att säkerställa optimal komfort vid användning. 

Använd EXTO Inter vid, 
- Osteoporos, vid behov av extra stöd för bröstrygg och axlar
- Åldersförändringar i bröstryggen med behov av extra stöd
- Kraftfull hållningskorrigering vid problem med en framåtlutad kroppshållning

Ryggstöd EXTO Inter tvättas i handtvätt 30° och skall lufttorka innan användning. Den stabila ryggskenan kan enkelt tas ur produkten vid tvätt. 
När ryggstödet inte används skall den hårda kardborren förslutas mot den mjuka för att på bästa sätt vårda kardborrens funktion. 
EXTO Inter finns i tre storlekar som baseras både på kroppslängd och omkretsmått runt midjan enligt storlekstabellen. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur anpasssas stödet på produkten?
Svar. Stödet anpassas enkelt med hjälp av två extra stabilsierande band som sitter i direkt anslutning till höger och vänster axel. Banden är konstruerade för för extremt enkel anpassning och kräver minimalt med handkraft för att justerad graden av stöd. 

Fråga. Finns det risk att ryggskenan orsakar skav och obehag?
Svar. Nej, ryggskena ligger placerad i en polstrade ficka på ryggstödets utsida och har en anatomisk passform som motverkar kontakt mot ryggkotornas utskott.

Fråga. Hur mäter man för att få rätt storlek? 
Svar. Mått-tabellen visar vilka mått som om man behöver för att hitta rätt storlek, måtten baseras både på kroppslängd samt omkretsmått runt midjan

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

2

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlekstabell KroppslängdOmkretsmått runt midjan
Petite145 - 170 cm 60 - 80 cm
Small170 - 190 cm 60 - 80 cm
Standard170 - 190 cm 80 - 110 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem