Ryggortos SpinoQuick för extra stöd och avlastning av en ond rygg
ryggortos
ryggortos ryggortos_ryggstod ryggortos_ont_i_ryggen

Ryggortos för extra stöd och enklaste möjliga applicering

  • 1 299 kr
  • 1749 kr

Ryggortos SpinoQuick™ är en helt unik ryggortos med rörliga ryggplattor för ett fullt anpassningbart stöd i ländryggen. 

Läs mer

  • Extra stabilitet av en smärtande ländrygg
  • Unik konstruktion även för personer med nedsatt handstyrka
  • Extremt enkel att applicera och anpassa
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggortos SpinoQuick

Ryggortos Spinoquick™ är en helt nyutvecklad ryggortos som ger extra stöd och avlastning av ländryggen på enklast möjliga sätt.  Ryggortosen är utrustad med en heltäckande skena placerad i ländryggen för att på bästa sätt avlasta och stabilisera ländryggen vid problem och smärta. Ryggortos SpinoQuick™ är även utrustad med ett dynamiskt skensystem som möjliggör individuell anpassning av graden av stöd i ländryggen.
De dynamiska skenorna kan enkelt regleras med hjälp av ett lättglidande nylonband som kan regleras framtill på ryggortosen. Nylonbanden och det unika låg-friktionssystemet möjliggör enklaste möjliga anpassning av stödet i ländryggen med minimal handstyrka.
Ryggortosens låg-friktionssystem gör det möjligt även för personer med nedsatt muskelstyrka att på få ett extra effektivt stöd i ländryggen utan behov av hjälp för att öka eller minska graden av stöd som ryggortosen ger över ländryggen.

Ryggortos SpinoQuick™ fästes enkelt med kardborre framtill över magen och kan enkelt positioneras högt eller lågt över ländryggen för att ge rätt mängd stöd där det behövs som mest.
Framtill på ryggortosen sitter det två extra greppvänliga öglor som gör det möjligt att spänna ryggortosen utan att behöva ett normalt funktionell fingergrepp, det förenklande banden minskar behovet av fingerstyrka för att applicera ryggortosen rätt. 

Ryggortos SpinoQuick's lättanpassade nylonband är även utrustade med en större greppvänlig ögla tillverkad av kardborre. Öglan är tillräckligt stor för att stoppa in tummen utan behov av fingerstyrka, bandsystemet gör det extremt enkelt att öka respektive minska graden av stöd i ländryggen genom att spänna eller släppa på de tunna nylonbanden på ryggortsens framsida. 

Ryggortos SpinoQuick™ ger personer med omfattande ryggproblem en extremt enkel produkt med möjlighet att stödja problemområdet optimalt. Många ryggortoser kräver bra handstyrka för att kunna användas, SpinoQuick™ förändrar det i en enkelt men väldigt stabil ryggortos.

Använd ryggortos SpinoQuick vid problem med 
- Diskbråck i ländryggen L1 - S1 
- Akuta ryggskott med behov av extra stöd och avlastning
- Artrosproblem i ländryggen 
- Generellt behov av stöd i ländryggen i kombination med nedsatt handstyrka. 

Alla material i ryggortos SpinoQuick är tillverkade av luftiga och väl-ventilerande material för optimal användare komfort. 
Rekommenderat tvättråd är 40° handtvätt, ryggortosen skall lufttorkas efter tvätt. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har väldiga ryggproblem och behöver ett extra stöd för ländryggen. Kan ryggortos SpinoQuick hjälpa mig? 
Svar. Ja, absolut, SpinoQuick kombinerar en stabil ryggskena med dynamiska skenor vilket gör ryggortosen extra lämpad för mera omfattande ryggproblem med behov av stöd och avlastning. 

Fråga. Min mamma har ont i ryggen och samtidigt reumatism vilket påverkar hennes förmåga att greppa med full kraft. Kan SpinoQuick vara ett bra alternativ för henne? 
Svar. Ja, SpinoQuick är speceillt framtagen för enklaste applicering utan behov av en mindre stabil ryggortos. Bandsystemet och de dynamiska skenorna är extremt enkla att justera med hjälp av greppvänliga öglor. 

Fråga. Kan ryggortosen tvättas? 
Svar. Ja, ryggortosen tvättas i 40° hantvätt med stängd kardborre för att minimera slitaget på den hårda kardborren. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

2

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt midjan
Small 73 - 81 cm
Medium81 - 89 cm
Large89 - 97 cm
X-Large97 - 105 cm
XX-Large105 - 113 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem