Lumback High | Rehaboteket

Unikt kombinationsstöd för bröst- och ländrygg

  • 2 999 kr

Ryggstöd Lumback High kombinerar ett hållningsstöd för extra stöd av axlar och bröstrygg med ett ländryggsstöd för ländryggen i en enkel och luftig konstruktion 

Läs mer

  • Extra högt heltäckande stöd för rygg och axlar
  • Stabiliserar axlar, bröstrygg och ländrygg
  • Optimal för motverka en framåtlutat kroppsposition
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Lumback High

Lumback High är ett heltäckande ryggstöd för stöd av ländrygg, bröstrygg och axlar i samma produkt vid problem med försämrad kroppshållning orsakad av exempelvis benskörhet, osteoporos i bröstrygg och eller ländrygg, scheuermann eller lättare åldersförändringar i ländrygg och bröstrygg. Lumback High är en extra högt modell som stabiliserar och avlastar ländrygg, bröstrygg och axlar i samma konstruktion. Konstruktionen kombinerar ett mjukt och luftigt ländryggsstöd med ett justerbart band system som stabiliserar axlar och bröstrygg i samma produkt. För att ryggstödet skall klara av att stabilisera ländrygg, bröstrygg och axlar är produkten extra hög och täcker hela problemområdet över ryggen med fyra stabiliserande skenor. 

Skenorna är placerade i ländryggen med två skenpar på höger och två på vänster sida av ryggraden. Skenorna närmast ryggraden direkt på höger och vänster sida är extra långa och går även upp över bröstryggen upp mellan skulderbladen. Kombinationen av korta och långa skenor ger ett extra effektivt stöd upp över bröstryggen. Skenorna är tillverkade av flexibel rostfritt stål som bidrar till ett extra effektivt stöd samtidigt som skenorna formar sig efter ryggens kontur för att minimera risken för skav och obehag orsakade av att skenan skaver mot huden. För att ytterligare minimera risken för obehag är skenorna placerade bort från ryggraden och kommer inte i kontakt med ryggraden på någon position.

Ryggstödet Lumback är konstruerad för enklast möjliga applicering och har fästes enkelt med hjälp av kardborrband runt midjan för att fixera ryggstödet över ländryggen. Appliceringen förenklas ytterligare med hjälp av två öglor som bidrar till en grepp fritt applicering trots nedsatt styrka i hand och fingrar. Högst upp baktill på ryggplattan sitter två infästa axelband som enkelt appliceras runt höger och vänster axel för att uppnå stöd för axlarna och bröstryggen. Banden spänns individuellt ovanpå ländryggsstödet för ett optimalt och individuellt stöd av bröstryggen helt utan påverkan av graden av ländryggsstöd. Banden justerar över höger och vänster axel helt oberoende av varandra och tillåter mera stöd över en sida vid behov. I takt med att bandspänningen ökar förbättras graden av stöd och ryggstödet hjälper till att räta upp bröstrygg och axlar effektivt.

Ryggstödets kombination av en fixeringspunkt över ländryggen i kombination med de justerbara banden över bröstryggen ger ett extra effektivt heltäckande ryggstöd för kombinerade problem i ländrygg, bröstrygg och axlar i samma produkt. Ryggstödet fungerar optimalt för ett heltäckande behov av stöd för ryggen och motverkar effektivt en framåtlutad position som ofta drabbar äldre personer med osteoporotiska besvär eller problem med en ålders förändrad ryggrad med behov av extra stöd och stabilitet.

Använd Lumback High vid, 
- Kombinerade problem med behov av extra stöd i ländrygg och bröstrygg samtidigt
- Behov av extra stöd för axlar och bröstrygg vid exempelvis ett framåtlutat belastningsmönster
- Osteoporos eller åldersförändringar i ryggen med behov av extra stöd
- Kombinerade länd- och bröstryggsbesvär 
- Extra stabilitet och kontroll av bröstrygg och axlar
- Problem med en framåtroterad axel som påverkar bröstryggens belastning
- Generella ländryggsbesvär med behov av extra stabilitet

Ryggstödet Lumback High är tillverkad av en mjuk och elastisk mikrofiber, mikro fibern har en unik ventilerande funktion och ett mjukt borstat ytterlager för bästa möjliga komfort och funktion. Ju hårdare mikro fibern spänns över ländrygg / axlar desto mera stöd uppnås. För att förenkla justering och anpassning av graden av stöd har ryggstödet flera olika förenklande öglor som bidrar till förenklad justering trots nedsatt handkraft eller greppförmåga.
Ryggstödets avlastande skenor sitter placerade i slutna fickor över ländryggen och ryggstödet tvättas med skenorna på plats. 

Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt, produkten skall lufttorka innan användning. Vi rekommenderar att ryggstödet används ovanpå en tunnare t-shirt eller linne så minskas behovet av tvätt då under plagget tvättas dagligen.

Vanliga Frågor & Svar

Frågor. Min mamma har en framåtlutad kroppshållning och är i behov av ett extra stöd. Kan denna modell vara något för henne? 
Svar. Ja, Lumback High är speciellt utvecklad för stödja bröstrygg och axlar i kombination med ländryggen vilket hjälper till att motverka den framåtlutade positionen.

Fråga. Föreligger det någon risk att skenorna skapar skav mot ryggraden?
Svar. Nej, skenorna kommer inte i kontakt med ryggraden utan sitter placerade på höger och vänster sida om ryggradens benutskott. Skenorna är även flexibla så de formar sig efter ryggens kontur för att minimera risken för obehag.

Fråga. Kan en äldre muskelsvagare person använda Lumback?
Svar. Ja, Lumback är konstruerade för att på enklaste sätt hjälpa till att applicera och anpassa produkten i linje med unika behov. Dragband och justering funktionerna har greppvänliga öglor för att underlätta appliceringen av produkten. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

2

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt höften
Small79 - 85 cm
Medium85 - 91 cm
Large91 - 99 cm
X-Large99 - 107 cm
XX-Large107 - 115 cm
XXX-Large115 - 126 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem