Hållningsväst Comfort | Rehaboteket
hallningsvast_battre_hallning
hallningsvast_battre_hallning stöd för bättre hållning hallningsstod hallningsstod

Hållningsstöd och komfort för bröstrygg / axlar

  •  699 kr 
  • 999 kr

Hållningsväst konstruerad för ökad grad av stöd och kontroll av bröstrygg axlar vid problem med dålig hållning

Läs mer

  • Tvådelad konstruktion för rörelsefrihet och komfort
  • Extra stöd för axlar och bröstrygg
  • Enkel att använda och justera för rätt mängd stöd
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hållningsväst Comfort

Hållningsväst Comfort är utvecklad för hållningskorrigiering och ger stöd och avlastning av axlar och bröstrygg. Västen är konstruerad för enklast möjlig applicering och kan justeras i linje med unika behov för att säkerställa funktion och komfort. Stödet fungerar utmärkt som ett vardagligt hållningsstöd för en naturligt bättre hållning med hjälp av västens stödjande funktion. 

Hållningsvästen är konstruerad med en helt frilagd delad konstruktion för att stödja höger och vänster sida individuellt. Västen appliceras enligt ryggsäcksmodellen med ett stödjande hållningsband för höger och vänster axel. 
Axelbanden är tillverkade av ett mjukt och luftigt material för optimal komfort och minimerar risken för skav vid användning.
I takt med att hållningsvästen har applicerats över axlarna korsas banden i ryggen och spänns individuellt över framsidan med kardborre.  Bandet spänns under bysten och kan fritt placeras i höjd vid behov. Ju hårdare bandet spänns framtill över bröstet desto mera hållningsstöd appliceras. Enkelheten i att justera stödet för det möjligt att justera mängden stöd som appliceras beroende på problem och situation.
Hållningsvästen är även utrustad med ett 5 cm brett elastiska band som sitter applicerat på utsidan av hållningsvästen. Bandet har högre elasticitet än det övriga materialet och ger förstärkt stöd för höger respektive vänster axel, stödet förstärks automatiskt i samband med att västen spänns med bandet framtill. 

Använd produkten vid,
- Generella problem med dålig hållning och trötthet i ryggen
- Vid trötthet och problem i bröstrygg
- Muskulär obalans i bröstrygg

Tvätta västen i 30° handtvätt och låt den lufttorka i plant läge innan västen används igen.
Vi rekommenderar att ta för vana att stänga den hårda kardborren mot den mjuka på västens framsida när produkten inte används för att på bästa sätt vårda kardborrens funktion.
Hållningsvästen Comfort finns i tre storlekar och fungerar lika bra för män som kvinnor.
Mät omkretsmåttet runt bröstet under bysten för att hitta rätt storlek.
 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur sätter jag på mig hållningsvästen?
Svar. På enklaste sätt genom att trä in armarna i de två ryggsäckliknande öglorna och korsa de långa banden över ryggen för att sedan på enklaste sätt spänna kardborren över bröstet.

Fråga. Kan jag justera västens effekt under dagen?
Svar. Ja, absolut! Det görs genom att öka kompressionen på den främre bandet för att uppnå mera tillbakadragande effekt över axlarna.

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

3

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått bröstkorg
Small (1) 75-85 cm
Medium (2) - UTGÅTT85-105 cm
Large (3) 105-130 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem