Handledsstöd Stabil | Rehaboteket
handledsstöd karpaltunnel
handledsstöd karpaltunnel handledsstod_karpaltunnel handledsstod_cts

Justerbart handledsstöd med skenor

  •  439 kr 
  • 499 kr

Handledsstöd Stabil är ett modifierbart handledsstöd för avlastning dag som natt vid smärta och problem i handleden

Läs mer

  • Levereras med extra stabiliserande band
  • Extra hög slitstyrka och komfort
  • Formbar aluminiumskena
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Handledsstöd Stabil

Handledsstöd stabil är ett fullt modulerbart handledsstöd med ett brett användningsområde för effektiv avlastning av handleden vid problem med smärta och svullnad ex. karpaltunnelsyndrom eller inflammatoriska problem.
Handledsstödet har en förformad aluminiumskena placerad på insidan av handleden för att skapa ett extra stabilt stöd och minska handledens rörelser för optimal avlastning. Skenan är förformad och passar de flesta användare utan anpassning men kan vid behov enkelt formas med handkraft för att på bästa sätt skapa en perfekt passform för bästa för avlastning och rehabilitering. Handledsstödet kan användas med eller utan skena för att täcka upp ett bredare behov, i vissa situationer behövs en extra stabiliserande skena medans vissa situationer kräver full rörligt. Genom att skenan är placerad i en öppen skenficka kan handledsstödets stabiliserande egenskaper enkelt anpassas och justeras i linje med behov.

Handledsstödet levereras med ett extra stabiliserande band, bandet monteras lokalt över handleden och ger möjlighet att ytterligare förstärka handledsstödets stabiliserande egenskaper, ju hårdare bandets spänns desto mera stöd och avlastning uppnås samtidigt som om bandet helt tas bort minskar skenans fixering och därmed handledsstödets avlastande egenskaper. Valet av band eller inte samt graden av bandspänning gör handledsstödet fullt modifierbart för att på bästa sätt tillgodose ett förändrat behov beroende på problem och situation.  

Handledsstödet är tillverkat av ett slitstarkt och kompressionsgivande textilmaterial med en blandad sammansättning av bomull och polyamid. Materialsammansättningen ger handledsstödet en optimal komfort i kombination med extra höga slitstyrka och kompression. Över handryggen sitter två modulerbara kardborreband, banden reglerar fixering och graden av kompression i grundutförandet av handledsstödet vilket ger en extremt enkel anpassning av graden av stöd och kompression. 

Över handryggen sitter ytterligare ett kardborreband, bandet ger möjlighet att anpassa stödet i linje med handens bredd och skapar ytterligare anpassningsmöjligheter att justera handledsskyddet i linje med individuella förutsättning.  Den unika öppna konstruktionen över handryggen gör att handledsstödet tillåter obegränsat funktion i hand och fingrar utan påverkan i ett vardagligt belastningsmönster. 

Använd handledsskydd Stabil vid, 
Behov av avlastning och stöd av handleden dag som natt.
Överbelastningsrelaterade problem i handleden 
Lokala inflammationer i handleden
Vid generella handledsproblem med behov av stöd

Handledsstödet stabil tvättas på enklaste sätt i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning.
Ta för vana att stänga den hårda kardborren mot den mjuka när den inte används så vårdas kardborren på bästa sätt. Produkten är en medicinteknisk produkt klass 1 och är CE märkt. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Varför det extra stabiliserande bandet? 
Svar. Bandet ger möjlighet att på ett enkelt sätt förändra handledsstödets stabiliserande egenskaper för att bättre fixera skenan över handleden. Då bandet enkelt kan monteras bort så fungerar produkten lika bra med som utan band.

Fråga. Vad är skenan i handledsstödet tillverkad av?
Svar. Skenan är tillverkad av aluminium som går att forma med handkraft

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt handleden
X-Small < 15 cm
Small16-17 cm
Medium 18-19 cm
Large20-21 cm
X-Large> 21

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem