Handledsstöd EMO | Rehaboteket

Extra smidigt handledsstöd med metallskena

  •  389 kr 

Handledsstöd EMO är ett stabilt handledsstöd med skena för avlastning av handleden vid smärta och problem

Läs mer

  • Stabil metallskena för extra stöd
  • Låg profil | Smidig modell
  • Fullt justerbar för optimal passform
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Handledsstöd EMO

EMO är ett smidigt handledsstöd tillverkat av ett slitstarkt och smidigt kompressions givnaden material. Stödet har full justeringsmöjlighet i form av tre kardborreband som sitter placerade över handryggen på stödet och kan enkelt justeras individuellt för att uppnå mer eller mindre avlastning och stöd för en smärtande eller inflammerad handled. Runt handen är stödet fullt justerbart vilket möjliggör extra effektiv anpassning och komfort. 

Handledsstödet har en stabil metallskena tillverkad av formbar aluminium placerad på insidan av handen, skenan är vid leverans redan anatomiskt förformad för att på bästa sätt placera handleden i en naturligt position men kan justeras i efterhand för en exakt passform eller en förändrad position av handleden vid behov. Skenan ligger placerad i en stark nylonficka som står emot slitage och tillåter att skenan tas ur handledsstödet vid omformning eller tvätt. 
Handledsstöd EMO har en extremt låg profil vilket betyder att stödet sitter nära handleden och har en minimal materialtjocklek.

Totalt är materialet 1 mm tjockt vilket ger både en smidig och luftig produkt som utan begränsningar kan bäras en hel arbetsdag eller vid specifika behov. 
EMO tillverkas i fyra storlekar och finns i ett höger eller vänsterutförande för bästa passform och funktion. 

Handledsstödet tvättas i 40° handtvätt och skall plantorka innan användning. Undvik externa värmekällor vid torkning som kan skada den hårda kardborren på handledsstödet.

 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur kan jag forma skenan efter min handled? 
Svar. Skenan formas enkelt med handkraft men den är redan förformad vid leverans och behövs i de flest fallen inte justeras

Fråga. Hur försluter man handledsstödet?
Svar. Handledsstödet har tre kardborreband placerade längs med skenans konstruktion över handryggen samt ett band över handen för att tillåta optimal justering och anpassning

Fråga. Kan jag använda handledsstödet när jag arbetar? 
Svar. Ja, EMO kan användas vid alla tillfällen vid behov och har ingen begränsning i situation. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handleden
Small 12-15 cm
Medium 15-17 cm
Large 17-19 cm
X-Large 19-21 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem