Ankelstöd MalleoFIT | Rehaboteket
ankelstod
ankelstod

Ventilerande kompressionsgivande ankelstöd

  •  379 kr 

Ankelstöd MalleoFIT är ett kompressiongivande ankelstöd vid problem med smärta i fotled, hälseneinflammation, mellanfot och fotrygg. 

Läs mer

  • Ventilerande Air-X material
  • Lokal kompression och lätt stöd
  • Täcker ankel, hälsena och vrist i samma produkt
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ankelstöd MalleoFIT

MalleoFIT är ett heltäckande ankelstöd för att lokalt öka kompression runt fotleden hälsenan vid problem med smärta och inflammation i fotleden eller hälsenan. MalleoFIT är tillverkad av Air-X, ett kompressions givande textilmaterial med god ventilation. Air-X bidrar till lokal värmeökning under skyddet för att öka cirkulationen i det smärtsamma området men med fördelen att Air-X säkerställer god ventilation under skyddet för att motverka en blöt upplevelse mot huden.

Ankelstödets material har en längsgående elasticitet som underlättar applicering och anpassning av stödet samtidigt som den tvärgående elasticiteten är lägre för att säkerställa optimal kompression över problemområdet för att öka cirkulation och effekt av produkten över problemområdet.
MalleoFIT har en total tjocklek på 2 mm vilket säkerställer att produkten fungerar i alla skor oavsett om det är för vardagligt användande eller idrott och motion. Stödet används med fördel direkt mot huden med en vanlig strumpa ovanpå.

Ankelstödet har en öppen häl för att säkerställa en normal kontakt med underlaget, den öppna hälen minimerar risken för skav och obehag.
Vid användning av MalleoFIT vid hälseneinflammationer kan en avlastande hälkil effektivt förstärka avlastningen. Hälkilen avlastar den inflammerade hälsenor samtidigt som ankelstödet värme och komprimerar hälsenan lokalt.

Ankelstödet säljs per styck och fungerar lika bra på höger som vänster ankel. 
Skötselråd: MalleoFIT skall handtvättas i 30° handtvätt och lufttorka innan användning.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad är AirX för material?
Svar. AirX är ett ventilerande textilmaterial som lokalt ökar värmen och kompressionen runt fotleden utan att isolera huden vilket medför en optimal komfort vid anvädning. 

Fråga. Hur skall jag tänka angående storleken om jag hamnar mellan två storlekar? 
Svar. Du skall välja den mindre storleken om du hamnar mellan två storlekar för att säkerställa kompression över tid. 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

3

Avlastning

2

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt fotleden
Small 15 - 20 cm
Medium 20 - 25 cm
Large25 - 30 cm
X-Large30 - 36 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem