Kompressionsstrumpor ullstrumpor för skidåkning och vandring
kompressionsstrumpor_skidstrumpor
kompressionsstrumpor_skidstrumpor skidstrumpor

Högklassiga kompressionsstrumpor för skidåkning och vandring

  • 499 kr

Kompressionsstrumpor Ullstrumpor med kompressionsklass 1 är en optimal skidstrumpa och vandringsstrumpa. Ullstrumpan innehåller 40% merinoull för optimal komfort och funktion

Läs mer

  • Optimal ullstrumpa för skidåkning och vandring
  • Graderad kompression för bästa effekt
  • Fotparti helt utan sömmar för minimera risken för skav
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Kompressionsstrumpor Ullstrumpor Comp

Kompressionsstrumpor tillverkad av högklassig merinoull för en varm och torr strumpa oavsett aktivitet. Kompressionsstrumpan är tillverkad med kompressionsklass 1, vilket motsvarar ett ankeltryck på 15-21 mmHg för att på ett optimalt sätt motverka trötthet, svullnad och obehagskänslor i fot, anklar och underben. Kompressionsstrumporna har en graderad kompressionsprofil vilket säkerställer ökad blodcirkulation och förbättrat återflöde. 

Ullstrumporna är tillverad av merinoull, merinoull har väldigt effektiva egenskaper att värma vid kyla och svalka vid värme vilket gör ullstrumpan med kompression till en väldigt användbar kompressinosstrumpa både under höst, vinter och tidig vår. Kompressionsstrumporna fungerar optimalt som skidstrumpa vid skidåkning vintertid och vandringsstrumpa vid vandring eller motion under årets kyligare månader. 

Ullstrumpans kompression säkerställer ett bra stöd för underbenen vid aktivitet och är konstruerad för att ge ett extra stöd runt vadmuskeln vid aktivitet. 
Kompressionsstrumpan är tillverkad av 53% polyamid, 40% merinoull och 7% elastan, material kombinationen ger en optimal kompressionsstrumpa för trötta, tunga och ömmande fötter och ben. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag brukar stumna i mina underben när jag åker skidor. Kan en skidstrumpa med kompression hjälpa mig med min problem?
Svar. Ja, en riktig skidstrumpa med en riktig kompressionsprofil ökar cirkulationen i underbenen och hjälper ofta vid tyngdkänslor i underbenen efter kraftigare belastning.

Fråga. Vad betyder graderad kompression?
Svar. Graderad kompression är en bevisad funktion som säkerställer ett optimalt återflöde från fot, anklar och underben för att minska svullnad, trötthet och ömhet i fot och ben. Kompressionen i kompressionsstrumpan är som högst runt anklarna (15-21mmHg) och avtar succesivt upp över benet mot knäleden. Rätt kompressionsprofil är av högsta vikt för att säkertälla skidstrumpans funktion och effekt. 

Fråga. Kompressionsstrumporna är tillverkade av merinoull? Vad är det? 
Svar. Merinoull är en hållbar naturprodukt som effektivt håller huden torr och sval vid användning. Merinoullen fungerar optimalt som material för att återge optimal komfort vid skidäkning, hiking och vandring över längre sträckor. 

Storlekstabell

StorlekSkostorlek Mått A Omkrets anklar Mått B Omkrets vad
Small36-3817-20 cm27-32 cm
Medium38-4019-22 cm 29-35 cm
Large40-4220-24 cm 32-38 cm
X-Large42-4422-26 cm 34-40 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem