Kompressionsstrumpor löpning Comp med bevisad kompression 15-21mmHg
kompressionsstrumpor_lopning
kompressionsstrumpor_lopning kompressionsstrumpa_lopning kompressionsstrumpa_löpning

Kompressionsstrumpor Löpning Comp för piggare ben

  • 349 kr

Kompressionsstrumpor COMP för löpning är en hybridstrumpa som kombinerar kompressionsstrumpans medicinska egenskaper med löparstrumpans skavfria fot

Läs mer

  • Effektiv graderad kompressionsprofil 15-21mmHg
  • Reducerar muskelvibrationer i underbenet
  • Sömlös fot med förstärkt tå och häl
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Kompressionsstrumpor Löpning Comp

COMP kompressionsstrumpor löpning är medicinskt bevisade kompressionsstrumpor med kompressionsklass 1, 15-21 mmHg för optimal funktion och effekt för trötta, stumma och ömamnde ben vid löpning och annan aktivitet.
COMP kompressionsstrumpor för löpning till ökar blodcirkulation i underbenen vilket förbättrar återflödet i fot, anklar och underben. Det ökade återflödet ger piggare och mindre stela underben redan efter den första kilometern vid löpningen och bidrar till en snabbare återhämtning efter löpning. COMP har även muskelstabiliserande egenskaper vilket medför att kompressionsstrumpan minska muskelstöten i underbenen även vid kraftigare hälisättningar på hårda underlag. 
Kompressionsstrumpan COMP för löpning har en bevisad graderad kompressionsprofil vilket innebär att strumpan är tillverkad med olika tryck runt underbenet för att säkerställa ett optimalt återflöde och ökad blodcirkulation. COMP löparstumpa har ett högre tryck runt ankeln där behovet av ett högre tryck är större med en avtagande tryckprofil över vaden upp mot knät. Graderad kontrollerad kompression säkerställer att alla delar av kompressionsstrumpan, fot, ankel, mid vad och avslut knä samverkar för att säkerställa bästa funktion. Graderad kompression är en viktigt funktionell egenskap i kompressionsstrumpan vid löpning för bästa återflöde och cirkulation även vid längre träningspass med långa distanser. 

Kompressionsstrumpan löpning kombinerar de bevisade effekterna av en kompressionsstrumpa med en avancerad strumpa för löpning. COMP kompressionsstrumpa löpning är helt fri från sömmar runt foten för att minimera risken för skav även vid de mest extrema löp-passen. Strumpans främre del över tårna och hela hälpartiet är förstärkt för att säkerställa optimal slitstyrka och bästa komfort under löpningen. 
Mitt över foten har kompressionsstrumpan ett förstärkt kompressionsfält för att på bästa sätt bidra till extra stöd runt mellanfoten vid löpning. Stödet upplevs ofta som väldigt komfortabelt samtidigt som kompressionsstrumpan sitter tight och distinkt runt foten för att minimera rörelse i strumpan vid löpning. Rörelse i en löparstrumpa är en av de vanligaste orsakerna till skoskav och COMP kompressionsstrumpa för löpning minimerar risken. 

Kompressionsstrumpa COMP tillverkas i höger och vänster strumpa för att säkerställa den bästa möjliga passformen utifrån fotens anatomiska form. Kompressionsstrumpan har en tydligt märkning på utsidan av framfoten för att säkerställa rätt strumpa för rätt fot. 

Kompressionsstrumporna COMP är tillverkade av Dryarn, ett material med en extrem andningsförmåga som håller fötterna torra och svala. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag upplever ofta trötthet och ömhet i underbenen när jag löptränar. Kan en kompressionsstrumpa hjälpa mig med mina problem?
Svar. Ja, en kompressionsstrumpa med graderad kompression hjälper effektivt till att öka cirkulationen i anklar, fot och underben och bidrar ofta dirket till en piggar och bättre känsla i benen. 

Fråga. Hur tvättar jag mina kompressionsstrumpor och hur ofta skall jag tvätta dem? 
Svar. Rekommenderat tvättråd är 40°. För att kompressionsstrumporna skall behålla samma kompressionsprofil är det viktigt att tvätta strumporna regelbundet. En strumpa som har använts flera träningstillfällen töjs långsamt ut vilket påverkar kompressionen i strumporna. Vid regelbunden tvätt återgår kompressionsstrumporna till den ursprungliga kompressionsprofilen vilket ger en effektivare strumpa. 

Fråga. Vad betyder graderad kompression? 
Svar. Graderad kompression betyder att kompressionsstrumporna är tillverkade för bästa funktion. Kompressionsstrumporna har olika kompressioner beroende på vara på strumpan man mäter, högst kompression har strumporna runt ankeln med ett avtagande stöd upp över underbenet mot knät för att på bästa sätt öka cirkulationen och minska svullnaden runt ankeln och underbenet. 

Fråga. Vad innehåller kompressionsstrumpan för löpning för material? 
Svar. Kompressionsstrumpan är tillverkad av 57% Dryarn, 32% Polyamid och 11% Elastane

Storlekstabell

StorlekSkostorlek A. Omkretsmått runt ankeln B. Omkretsmått runt vad
Small36 - 38 17 - 20 cm 27 - 32 cm
Medium - Out of stock38 - 4019 - 22 cm 29 - 35 cm
Large - Out of stock40 - 4220 - 24 cm 32 - 38 cm
X-Large - Out of stock42 - 4422 - 26 cm 34 - 40 cm
XX-Large - Out of stock44 - 4724 - 28 cm 37 - 44 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem